Evden çalışan personellerin ruh hali artık kayıt altına alınacak - Son Dakika
Dünya
BBC

Evden çalışan personellerin ruh hali artık kayıt altına alınacak

İngiltere tarafından geliştirilen Moodbeam adlı cihaz, yöneticilere personellerinin ruh halleri hakkında bilgi verecek. Bileklik görünümlü Moodbeam, mavi ve sarı tuşları ile personellerin ruh hallerini ortaya koyarken, yöneticilere de personellerinin sorunlarında yardım edecek.

18.01.2021 12:48  Güncelleme: 15:04

Koronavirüs salgıyla mücadele kapsamında şirketler, personellerinin sağlığı için evden çalışma şeklini benimsedi. Ancak evden çalışma şekli nedeniyle yöneticiler, personellerinin ruh hali gibi pek çok duygusal durumunu gözlemleyemez hale geldi. İngiltere'de bir şirket, tam da bu soruna çözüm bulacak, ilk bakışta silikon bilekliği andıran, Moodbeam adlı bir cihaz geliştirdi.

Evden çalışan personelin ruh sağlığını izlemek isteyen şirketlerin kullanımı için geliştirilen Moodbeam, personellerin sarı düğmeye bastığında mutlu olduğunu, mavi düğmeye bastığında ise üzgün olduğunu gösteriyor. Mobil uygulama ve web ara yüzüne bağlanan bu cihaz ile yöneticiler, tüm hafta boyunca çalışanların ruh halini görebilecek.

EBEVEYNLER DE ÇOCUKLARININ RUH HALİNİ ÖĞRENEBİLECEK

Sistemin bir boşluğu dolduracağını ifade eden, Moodbeam'in kurucularından Christina Colmer McHugh, "İşletmeler, artık fiziksel olarak çalışanların ruh halini göremiyor. Ama bu sistemle bir yönetici, telefonunu kaldırmadan 500 kişiye birden 'İyi misiniz?' dedi.

Kızıyla olan ilişkisinden esinlenerek bu cihazı geliştirdiğini belirten McHugh, özellikle ebeveynlerin ergenlikte çocuklarının duygusal durumunu da öğrenebileceğine dikkat çekerek, "Çalışanlar patronlarına nasıl hissettiklerini bu yolla söyleme fikrine nasıl bakar diye düşündük ve çoğunun buna olumlu baktığını gördük. Yaptığımız denemelerden sonra kimliklerin gizli kalması yerine açık olmasına karar verdik. Çünkü insanlar kimliklerinin belli olmasını istiyor" şeklinde konuştu.

MOODBEAM İLE ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜNÜ AZALTTILAR

Moodbeam'i kullanan yerlerden biri olan İngiltere merkezli Brave Mind adlı yardım kuruluşunun yöneticilerinden Paddy Burtt ise, "Ekip üyelerimizden biri rahatsız bir yerdeydi. Üzerindeki iş yükünü kaldırmakta zorlanıyordu ve düş kırıklığı içindeydi. Normalde bunu gelip bize söylemeyecek, bizim de bundan haberimiz olmayacaktı" ifadesinde bulundu.

Evden çalışan personellerin ruh hali artık kayıt altına alınacak
Evden çalışan personellerin ruh hali artık kayıt altına alınacak
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Evden çalışan personellerin ruh hali artık kayıt altına alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement