İran'da''kıyafet kurallarına uymadığı'' gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından gözaltına alınan, sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. Başta Tahran da olmak üzere ülkenin birçok noktasında protestolar düzenlenirken Tunus'ta benzer bir olay gerçekleşti.
Tunuslu Malik es-Selimi, iddialara göre polisten kaçarken boyun ve sırtından aldığı yaralardan dolayı yaklaşık bir ay yoğun bakımda kaldı. Es-Selimi bir ay yoğun bakımdan kaldıktan sonra hayatını kaybederken, 14 Ekim'deki cenazesinin ardından olayla ilgili Başkent'te gösteriler başladı.
Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan olaylarda,taş, cam şişe, molotofkokteyli ve havai fişek atan protestocuları dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı.

Son Dakika › Dünya › İran'dan sonra Tunus'ta da halk sokağa döküldü! Polis şiddetinin durması için protesto düzenliyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.