Rusya, Ukrayna yönetimini "Nazizm"le suçlarken, Ukrayna'dan aynı benzetme geldi: 1941 Nazi saldırısı gibi! - Son Dakika
Dünya

Rusya, Ukrayna yönetimini "Nazizm"le suçlarken, Ukrayna'dan aynı benzetme geldi: 1941 Nazi saldırısı gibi!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Rusya'nın saldırılarını 1941'de Nazi Almanya'sı saldırılarına benzetti. Kuleba, "Ukrayna o şeytanı yendi ve bunu da yenecek. Putin'i durdurun." diye yazdı.

25.02.2022 10:43  Güncelleme: 10:52

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya askeri operasyon düzenleme kararının ardından başlayan saldırıların ardından Ukrayna'da savaş başladı. İşgalin 2. gününe girilirken, Ukrayna'nın başkenti Kiev günün erken saatlerinde tekrardan füze saldırılarının hedefi oldu. Başkent sokaklarında patlama sesleri yankılanırken, Kiev sakinleri tekrardan kenti terk etmeye başladı.

"EN SON NAZİLER SALDIRDIĞINDA BÖYLE BİR ŞEY YAŞADIK"

Saldırılarda 137 kişinin hayatı kaybettiği, 300'den fazla insanın yaralandığı açıklandı. En son başkent Kiev'in buna benzer bir durumu 1941'de Nazi Almanya'sı saldırdığında yaşandığına dikkati çeken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Ukrayna o şeytanı yendi ve bunu da yenecek. Putin'i durdurun. Rusya'yı izole edin. Tüm ilişkileri kesin. Rusya'yı her yerden atın." değerlendirmelerinde bulundu.

Ukrayna, Rusya'nın sivilleri hedef almasını Nazi Almanya'sı dönemine benzetti

ROKET SALDIRISINDA 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko de başkent Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutlara roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, 3 sivilin yaralandığı açıklanmıştı.

Ukrayna, Rusya'nın sivilleri hedef almasını Nazi Almanya'sı dönemine benzetti

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'da 2014'teki Meydan olaylarının ardından, Batı yanlısı bir hükümet yönetime geldi ve Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ülkeden kaçtı. Rusya, Kırım'ı yasa dışı ilhak etti. Ukrayna'da Rus etnik kökene sahip nüfusun yoğun olarak yaşadığı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ayrılıkçılar sözde yönetimler ilan etti. Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusu arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Batılı güçlerin Moskova nezdinde devreye girmesiyle 2014 ve 2015'te Minsk Anlaşmaları imzalandı. Ancak ateşkes ihlalleri sürdü. Şubat itibarıyla çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti.

Rusya, 2021 sonlarında Ukrayna sınırında on binlerce asker konuşlandırmaya başlayarak dikkatleri üzerine çekti. ABD, Rusya'nın işgale hazırlandığını yinelerken, Rusya bunu reddetti. Batılı ülkeler, Rusya'yı yaptırımlar uygulamakla tehdit ederken, Moskova yönetimi, Donbas'taki ayrılıkçı yönetimleri tanıdı ve 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına askeri harekat başlattı.

Rusya, Ukrayna yönetimini "Nazizm"le suçlarken, Ukrayna\'dan aynı benzetme geldi: 1941 Nazi saldırısı gibi!
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rusya, Ukrayna yönetimini 'Nazizm'le suçlarken, Ukrayna'dan aynı benzetme geldi: 1941 Nazi saldırısı gibi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement