Ağaç ve Orman Ürünleri Ihracatında 5 Milyar Dolar Hedefi - Son Dakika
Ekonomi

Ağaç ve Orman Ürünleri Ihracatında 5 Milyar Dolar Hedefi

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, yılın ilk çeyreğinde ağaç ve orman ürünleri dış satımının 1 milyar doları geçtiğini belirterek, yıl sonu hedefi olan 5 milyar doları yakalama adına bu rakamın sevindirici olduğunu söyledi.

05.04.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞABAN KILIÇCI - İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, yılın ilk çeyreğinde ağaç ve orman ürünleri dış satımının 1 milyar doları geçtiğini belirterek, yıl sonu hedefi olan 5 milyar doları yakalama adına bu rakamın sevindirici olduğunu söyledi.

Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak ilk çeyrekte istedikleri oranda büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sektör ihracatçılarının yılın ilk 3 ayında, ihracatta 1 milyar doları aştığını vurgulayan Güleç, "Ağaç ve orman ürünleri ihracatçıları birlikleri gerçekten çok büyük bir başarıya imza attılar. İlk çeyrek ihracatında 1 milyar 36 milyon doları yakaladık. Geçen sene 987 milyon dolar olan dış satımın yaklaşık yüzde 5'i artış sağlandı. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği olarak ise geçen yıla göre yüzde 10'luk büyümeyle 317 milyon dolarlık dış satım rakamına ulaştık." dedi.

Yakalanan bu artışların yıl sonunda yüzde 10'lik büyümenin bir işareti olduğunu vurgulayan Güleç, "Bu ilk çeyrek bizim için çok önemli. Geçen sene ilk çeyrekte bu artışımız yoktu. Bizim bu yıl ağaç ve orman ürünleri ihracatında hedefimiz 5 milyar dolar. Bunun 3 milyar dolarının mobilya olmasını ön görüyoruz. Hedefimiz böyleydi. Bu rakamlar, hedefimizi ne kadar rahat yakalayacağımızın bir işareti ve sevindirici." diye konuştu.

İsrail, Yunanistan ve İran'ın ihracat yaptıkları ilk 10 ülke arasına tekrar girdiğini belirten Güleç, şunları kaydetti:

"İhracat yaptığımız ülkelere baktığımız vakitte çok güzel bir atmosfer var. Özellikle Irak her zaman sektörümüzün en önemli pazarı ama ondan sonra Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olan İngiltere'ye ihracat artıyor. Bir arkasından Suudi Arabistan'da ciddi anlamda artışlarımız var. Almanya her zaman bizim pazarımız. Eski pazarlarımızı tekrar kazanıyoruz. Bunun gibi Libya'ya yine ilk 10'da ciddi anlamda ihracatımız arttı. Libya bizim için önemli bir pazardı çünkü. Hemen hemen oranın bütün mobilya tedarikini biz yapıyorduk. Azerbaycan ve Gürcistan'da bizim için önemli bir ülke. İlk 3 ayda ihracatımızı arttırdığımız ülkeler bunlar. Bu verileri göz önünde bulundurarak yaklaşık 200 gümrük bölgesine ihracat yapıyoruz. Küreselleşen bir mobilya sektörü ve onunla beraber mobilya kağıt ve orman ürünleri sektörünün işaretidir bunlar. Bütün ihracatçı ve imalatçı meslektaşlarımla gurur duyuyorum."

Ağaç ve Orman Ürünleri Ihracatında 5 Milyar Dolar Hedefi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ağaç ve Orman Ürünleri Ihracatında 5 Milyar Dolar Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement