Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı - Son Dakika
Ekonomi

Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı

Döviz kurundaki değişimler ve brent petrol fiyatları Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Üst üste gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 15 Mart 2024'ün ilk saatlerinden itibaren akaryakıtta çifte zam pompaya yansıdı.

15.03.2024 00:42  Güncelleme: 00:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda peş peşe indirim ile araç sahiplerini bir nebze rahatlatan akaryakıt fiyatlarına yine zam geldi. Benzin grubunda bu gece yarısından itibaren 1 lira 53 kuruş, motorin grubunda ise artış 1 lira 10 kuruşluk bir artış oldu.

ZAM SONRASI BENZİN VE MAZOT FİYATI NE OLDU?

Yapılan zamların ardından benzin fiyatları İstanbul'da 42,03, Ankara'da 42,74 ve İzmir'de 42,95 liradan satışa sunulmaya başlandı. Mazot fiyatları ise İstanbul'da 41,79, Ankara'da 42,59, İzmir'de 42,80 liradan satılıyor.

EPDK YAZI GÖRDERMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilere bir yazı göndererek gerekli uyarıları yaptıklarını, bu doğrultuda rafinerilerin yapacağı güncelleme ile benzin ve mazot fiyatlarına indirim geleceğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından benzinde 76 kuruş, motorin ise2,45 lira indirime gidilmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.


Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı

Son Dakika Ekonomi Akaryakıta çifte zam! Gece yarısından itibaren pompaya yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Gursel kalen: Sürekli petrol bulduk diye haber yaptıklarından belliydi zam geleceği. 469 23 Yanıtla
    Can Vatan: Daha Seçim Olmadı Bu Ne Hız Böyle Sıkın Sıkın Milletin Nefesinin Sonu Az Kaldı Artık Haftayıda Geçdik Hergün Zam Zam 47 3
  • İSMAİL BOZKURT: Gabarda petrol fışkırıyor maşallah!!! 418 26 Yanıtla
  • Mert Pktkn: Seçimden önce bu kadar tutabiliyorlar. Bir de seçimden sonra görün. 363 19 Yanıtla
  • özer bergin: dolar 40tl olunca ne olacak acep. 285 14 Yanıtla
  • AsLaN DurakoğLu: Gabarda petrol bulunca mazota ve benzine zam geliyor .:) 198 14 Yanıtla
  • Emir Yaşlı: Kontak kapatmadığı sörece bunlar boş tabiki gariban kapatır ama yandaş kapatmaz bu da büyle gider ne yazıkki dolar diyoruz dolarda bizden kaynaklıyor dolara saldırmasak dolar kıymetlenmez buda büyle biline dabiki 170 35 Yanıtla
  • Ömer Usal: 3 sene önce 8 liraydı 153 7 Yanıtla
  • şakir: ben hep 50tl alıyorumculara gelsin 101 4 Yanıtla
  • Ahmet Karadeniz: Ne zaman ki bir ABD li Bir vatandaş TL alıp yastık altı yaparsa işte o zaman düzelir bu ülke kimse kimseye çamur atmasın 10 yaşındaki çocuk bile elin parasından meded umuyor 65 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement