Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: TOGG'dan sonra Türkiye'nin ikinci yüzde 100 elektrikli otomobili geliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: TOGG'dan sonra Türkiye'nin ikinci yüzde 100 elektrikli otomobili geliyor

01.12.2025 21:07  Güncelleme: 21:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel otomotiv devi Hyundai'ın İzmit fabrikasında yüzde 100 elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurdu. Togg'un ardından Türkiye'de elektrikli otomobil üretiminde yeni bir dönemin başladığını belirten Erdoğan, bu yatırımın ülke ekonomisi ve yerli üretim için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ile yürütülen ekonomik iş birliklerine yönelik önemli mesajlar verdi.

HYUNDAİ, TÜRKİYE'DE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETECEK

24 Kasım'da Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung'u külliyede ağırladıklarını hatırlatan Erdoğan, otomotiv devi Hyundai'ın İzmit'teki fabrikasında yüzde 100 elektrikli araç üretmeye başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: TOGG'dan sonra Türkiye'nin ikinci yüzde 100 elektrikli otomobili geliyor

"ŞİMDİDEN HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"

Erdoğan, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanı'yla Türkiye-Güney Kore arasındaki geniş işbirliği imkanlarını değerlendirdik. Togg'dan sonra Hyundai şirketi de İzmit'teki fabrikasında yüzde 100 elektrikli araç üretmeye başlayacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Güney Kore ile savunma sanayisi alanında ortak projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Nükleer güç santraline yönelik görüşmelerimiz de sürüyor. Kore Elektrik Şirketi ve Türkiye Nükleer Enerji Anonim Şirketi arasında imzalanan mutabakat zaptıyla süreci bir adım daha ileriye taşımış olduk."

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: TOGG'dan sonra Türkiye'nin ikinci yüzde 100 elektrikli otomobili geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Apple User Apple User:
    Allahın izniyle Elektrikli araç nedeniyle petrole bağımlışığımız azalacak, barajları santralleri artırmalı ve kalkınmalıyız mehir sularını denize değil araziye kullanmalıyız 22 9 Yanıtla
    Sk 06 Sk 06:
    sende buna inandın gabardı geliyor petrol fiyatlar uçtu elektrik yüzde 50 zam togg İtalya Türkiye yüzyılı ama milllet aç 15 16
  • Ersin Çetinkaya Ersin Çetinkaya:
    Alamıyoruz mk hayırlı olsun diyiyoruz yerli üretim yurt dışı üretimle neredeyse aynı fiyat. üretimin ne anlamı kalıyor hatta şundan eminim yurt dışına gönderilen togg Türkiye’de satılandan ucuzdur. 16 4 Yanıtla
    Ersin Çetinkaya Ersin Çetinkaya:
    az önce baktım internetten doğruysa Almanya da togg 800 bin tl daha ucuz :))))) 11 1
  • Bayram Izgoren Bayram Izgoren:
    alamdiktan sonra 1 araba millete 2 araba devlete 5 1 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement