Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi - Son Dakika
Ekonomi

Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi

Edirne'de toplu ulaşım zammı ocak ayı Belediye Meclisi'nde görüşülerek karara bağlandı. Vatandaşlar, ulaşıma gelen zammın ardından 5 TL olan indi bindi ücretine isyan etti.

17.01.2022 17:26  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Ocak ayı Belediye Meclisi'nde görüşülen ETUS ulaşım zammı hayata geçti. Yapılan zam sonrası nakit binişler 5 lira, sivil binişler 4,35, öğrenci ise 3 lira oldu. Vatandaşlar en pahalı ulaşımın Edirne'de sağlandığını belirterek yapılan zamma tepki gösterdi.

Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi: İndi bindi 5 TL

"BU FİYATLAR ÇOK PAHALI"

Türkiye'nin en pahalı ulaşım sisteminin Edirne'de olduğunu söyleyen Yunus Emre Altun, "Yolcu olarak çok sayıda binen oluyor. Türkiye'nin en pahalı ulaşım sistemi belki de Edirne'de. Bundan rahatsızız. Fiyatlar yükseldi ama başı sonu 15 dakika olan Edirne'de bu fiyatlar çok pahalı. İnşallah düzenleme getirilir. Hizmet sıfır. Edirne'de kime sorarsanız ulaşım sistemi berbat diyor" dedi.

Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi: İndi bindi 5 TL

"NAKİT BİNİŞLER İÇİN 4 TL BİLE FAZLAYDI"

Ulaşım ücretine indirim istediğini belirten öğrenci Muhammed Zuliç, "Nakit binişler için 4 TL bile fazlaydı. Şimdi 5 Türk lirası olduğuna göre tüm öğrenciler için zor olacak. Biz indirim istiyoruz. Çünkü ailelerimiz var, ailemizin masrafları da sınırlı bize verecek paraları da sınırlı. Ben hem kendimi hem de diğer öğrencileri düşünüyorum. Bu konuda bir şey yapılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi: İndi bindi 5 TL

"HER GÜN 10 TL VERMEK ÇOK ZOR"

Her gün işe giderken 5 Türk lirası yol parası vermenin çok zor olduğunu ifade eden Bergüzar Filiz, "Ama ben her gün gidip geldiğim için yürüme gibi bir şansım yok. Fakültede çalışıyorum her gün 5 Türk lirası vermek çok ağır geliyor. Bir çalışan için her gün 5 lira çok zor. Her gün işe gidip gelen insanlar var. Her gün 10 Türk lirası vermek çok zor. Ben bu durumdan memnun değilim. Bu şekilde devam etmesini istemiyorum. İndirim bekliyorum. Öğrenciler ve çalışanı var. Aylık ödemelerimiz var. Sadece yol parasına mı çalışacağız? ETUS'lara yapılan fiyat artışlarından memnun değilim" şeklinde konuştu.

Edirne\'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Edirne'de toplu ulaşıma yapılan zam isyan ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Suheyla Namdar: Etus belediye başkanının kankası zamlardan ve etuslardan bütün Edirne halkı ve yaşayanları şikayetçi bir kimse dahi memnun asla değil yaşlı görünce ücret alınmıyor diye şoförler durmuyor ve durakta ceset ver almdan geç diye birbirleini arıyorlar .. 1 0 Yanıtla
  • Aslan Yiğit: arabayla git 50 tl ödersin 0 1 Yanıtla
  • Abdi Balıkçı: En pahalımı bodrum dan haberi yok sanırım kimsenin 1 0 Yanıtla
  • Yasin Zandolu: Sakaryada daha pahalii 0 0 Yanıtla
  • Melih Kesen: Gaziantep en ucuz galiba öğrenci 1.75 daha pahalı ama belediye ödüyor yarısını 0 0 Yanıtla
  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?
    14:24 Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?

    Türkiye'nin patates üretiminde lider konumunda olan Niğde'de, üzerine ilaç sıkılan patateslerin neden kırmızıya döndüğü merak konusu oldu. Sağlık açısından herhangi bir zararının olup olmadığı ise bilinmiyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.


Advertisement