ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık" - Son Dakika
Ekonomi

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık"

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık"RİZE ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 24 Ekim 2021 itibariyle yaş çay sezonunun kapandığını belirterek sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi.

27.10.2021 21:07  Güncelleme: 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık"

RİZE ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 24 Ekim 2021 itibariyle yaş çay sezonunun kapandığını belirterek sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından 17 Mayıs 2021 tarihinde açılan 2021 yaş çay sezonu 24 Ekim 2021 itibariyle son buldu. Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldıklarını dile getiren ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ayrıca bugün itibariyle 119 bin ton kuru çay, 77 milyon litre Didi satışı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Alim "Bir kampanyanın daha sonuna geldik. Her yıl olduğu gibi aynı şekilde sağlık, mutluluk, huzur içerisinde inşallah üreticilerimizin de memnun olduğu bir kampanya süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Kampanya içerisinde 12 bin 730 civarında memur, işçi çalışan arkadaşımız var. 860 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Birinci sürgünde ve ikinci sürgünde 30 gün gibi kısa bir süre içerisinde alımlarımızı tamamladık. Ancak üçüncü sürgünde üreticilerimiz de isteği doğrultusunda ellerindeki çayların tamamını alabilmek ve onları bir şekilde sosyal devlet anlayışıyla kucaklayabilmek için 55 günlük bir yaş çay alımı gerçekleştirdik. Yıl içerisinde biliyorsunuzdur emekli olan çalışanlarımızın yerine her yıl. Öbür sene için hazırlıklarımız yapılırken, emekli olan kişi sayısı kadar alım yapılıyor. Her yıl bu şekilde devam ettiriyoruz. Gün itibariyle 119 bin ton Kuruçay satışı gerçekleştirdik. 77 milyon litre Didi soğuk çay satışı gerçekleştirdik. Kuru çayda yılsonu hedefimiz yine daha önce söylemiştik 150 bin ton olacaktı inşallah. Zaten 119, 120 bin tona şimdiden geldik. Birkaç ay daha hedefimize inşallah ulaşmış olacağız" dedi.

Çay üretim bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaz mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle çay müstahsillerinin Beyaz Çay'a rağbet göstermediği belirten Alim "Mayıs ayında bu yıl yine bildiğiniz gibi ikinci sürgün başından itibaren genelde havaların yağışlı olması nedeniyle üreticilerimiz beyaz çay hasadına pek meyil edemedi. Yağmurların aralıksız devam etmesi nedeniyle sadece 266 kilo beyaz çay alımı yapabildik. Yine şunu unutmadan söyleyeyim yarın itibariyle Eylül ayı yaş çay bedelleri olan 199 bin ton yaş çay bedeli karşılığı 770 milyon, organikle beraber toplam 800 milyona yakın yaş çay bedeli ödemesi yapılacak" ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR'un yurt dışı satışlarını arttırabilmek adına çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Alim "17 Mayıs'ta kampanya açılışı yapılmıştı. 24 Ekim'de sonuçlandı. Bu arada yaş çay alım işlemlerini, yaparken yurt dışındaki birçok fuara katıldık. Dubai, Rusya, Almanya fuarlarına katılım sağlandı. Avrupa ve diğer ülkelere yapmış olduğumuz az da olsa satışlarda yeni bağlantı kurduğumuz Azerbaycan ve Özbekistan ile satış noktasına geldik. Yine kısa bir zaman içerisinde bu iki devlete çay satışımız gerçekleşecek. Bunun yanında İspanya, İngiltere, Gürcistan, Kanada, Tunus, Romanya, Şili, Kuveyt gibi ülkelerle de bağlantılarımız devam ediyor. Karşılıklı maliyetler ve fiyatlar görüşülüyor. İnşallah bunlarda gerçekleştirildiği zaman tekrar sizlerle bunları paylaşmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

ÇAYKUR'un yeni ürünleri olan bir çok çay çeşidinin de ARGE çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Alim "100 civarında çayımızın tüketicinin beğenisine sunulan çay satış mağazalarımızın 8.'sini Kasım ayının 15'inde Diyarbakır'da açacağız. Diyarbakır'da Kasım ayının 15'inde açmamızın nedeni Mezopotamya Gurme Günleri olacak. Bizde Mezopotamya Gurme Günleri'ne valiliğin özel konuğu olarak gideceğiz ve mağazamızı da bölgedeki tüm diğer katılımcıların göreceği bir ortamda hepsinin katılımıyla hizmete açacağız inşallah. Mağazalarımızda biliyorsunuz yeni ARGE çalışmalarımız sonucunda yeşil çay çeşitlerinde Matcha, Detoks, Matchalatte, hediyelik gurme çay ve yeni çıkaracağımız Farabi, Ayasofya, Başkent zaten vardı, Diyarbakır, Keyif Çayı gibi çeşitli çaylarımızda raflarda yerini alacak ve tüketicilerimizin beğenisine sunulacak" ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: 'Sezon boyunca 860 bin ton yaş çay aldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?
    18:41 Ali Babacan: Dipsiz kuyuyu kim kazdı, kim derinleştirdi?

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum’da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu enflasyon dipsiz kuyu gibi, ne versek yetmiyor" sözleriyle ilgili "Peki o dipsiz kuyuyu kim kazdı? Dipsiz kuyuyu her gün derinleştiren kim? Merkez Bankası’na talimatla karşılıksız para bastıran kim" dedi.

  • İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte
    18:35 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O İş Bitti Kardeş... Bir Kişi Çıktı, 'Ekonomiyi Ben Bilirim' Dedi, O Gün Yandık İşte

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini vurgulayan İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi. İmamoğlu, iktidarın ekonomi karnesini değerlendirirken de "Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi... Yakında enflasyonu suçlarsa, şaşırmayın. ‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın" diye konuştu.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement