Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar'ı ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar'ı ağırladı

Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar'ı ağırladı Hak-iş Başkanı Arslan: "(Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanıyla yaptığı görüşme üzerine) Kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin kadro konusunda da son aşamaya gelindi"İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Lübnan Genel İşçi Sendikaları...

02.11.2022 14:12  Güncelleme: 16:06

Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar'ı ağırladı

Hak-iş Başkanı Arslan: "(Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanıyla yaptığı görüşme üzerine) Kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin kadro konusunda da son aşamaya gelindi"

ANKARA Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Bechara El-Asmar'ı ağırladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan CGTL Genel Başkanı Bechara El Asmar ve beraberindeki heyeti ağırladı. Hak-İş Genel Merkezinde yapılan programda, Toplu İş Hukuku, Toplu Sözleşme ve Müzakere Teknikleri. İşyeri Uygulama Deneyimleri ile Sendikal Hareket, Hedefler, Strateji, Sosyal Adalet, Demokrasi, Kültür-Medeniyet-Sendika: Yeni ve Etkin Sendikacılığı İnşa Etmek konularının ele alındığı eğitim programı gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan El Asmar Türkiye ile Lübnan arasında yüzyıllar öncesine kadar dayanan dostluk olduğunu ve hala neredeyse Lübnan'ın her köyünde her kasabasında ve aynı zamanda Osmanlı döneminde ülkemizde inşa edilmiş olan sarayların tamamında Türk Bayrağı dalgalandığını belirterek, "Türkiye'nin varlığı, Lübnan Cumhuriyeti ile olan iyi ilişkileri çerçevesi içerisinde devam etmektedir. Aynı zamanda sendikalar arasında ortak ilişkilerde de bunu görmekteyiz. Tabi bu ilişkilerin bir insani ve işçi hakları boyutu da söz konusudur. Bu ilişkiler de şüphesiz Türk ve Lübnan halkları arasında bir köprü görevi görmekte. Bu aşamada özellikle Türkiye'nin Lübnan'daki etki varlığı ile bunun etkilerini görmekteyiz" diye konuştu.

Türkiye ve Lübnan ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'nin uluslararası düzeyde varlığı söz konusu olduğunu söyleyen El Asmar, özellikle de dünyadaki gıda güveliğinin sağlanması meselesine ilişkin olarak Amerika ve Rusya arasındaki görüşmelerde Türkiye'nin varlığı açıkça görüldüğünü ifade etti. El Asmar bu girişimler çerçevesi içerisinde sendika düzeyinde de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri götürülmesini beklediklerini söyledi. Lübnan İşçi Hareketi sendikal olarak çok köklü bir hareket olduğunu fakat CGTL'nin çok zor bir coğrafyada, zor bir ülkede demokratik özgür, serbest bir sendikal hareketi ayakta tutuklarını ifade eden Arslan, "Aynı zamanda konfederasyon bir uzlaşma zemini üzerinde oluşturulan yönetim yapısına da sahip o nedenle de gerçekten kendilerini kutluyorum. Zor bir ülkede zor bir coğrafyada sendikal hareketi güçlü bir şekilde temsil ediyorlar, bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Tabii ki Hak-İş olarak bu konfederasyondaki köklü ilişkilerimiz var. Dünya Sendikal hareketinin güçlü, etkin bir üyesi olarak bölgemizdeki sendikal hareketlerle de iş birliğini önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye belirtti.

Hem uluslararası alanda hem de bölgesel alanda bu ilişkilerimizi geliştirirken ayrıca ikili iş birliklerine de son derece önem verdiklerini söyleyen Arslan, CGTL ile ikili ilişkilerinin en güçlü olduğu konfederasyonlardan bir tanesi olduğunu da bildirdi. Çalışma ve sosyal Politikalar Bakanlığı ile olan görüşmesinden söz eden Arslan, mevsimlik işçilerin kadro almasıyla ilgili detayları da paylaştı. Arsalan, "Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde çalışma hayatı ile ilgili işçi kesimini ilgilendiren iki konuda öncelik aldıklarını söyledi bunlardan birincisi yapılan çalışmaları son aşamaya geldiğini ikincisi de kamuda çalışa geçici mevsimlik işçilerin kadro konusunda da son aşamaya gelindiğini, iki konuda önceliklerinin olduğunu ve önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuyla geniş bir açıklamayla duyurulacağını belirtti. Bizim talebimiz şu kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin 12 ay çalışabileceği bir modeli hataya geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Arslan asgari ücret konusunda basın mensupları tarafından sorulan soruya yönelik de Hak-İş'in Asgari Ücret Tespit Komisyonunun asli üyesi olmadığını belirtti ve şunları aktardı: "Geçmişte Türk-İş tarafından birlikte çalışma talebi bize iletilmişti. Biz de bu konuda destek vermiştik bu yıl için de bizden herhangi bir talep gelirse elbette ki desteğimizi katkımızı vereceğiz. Ama bu olmadığı takdirde de Hak-İş olarak asgari ücret konusundaki ilkelerimiz ortada, belli. Bu ilkelerimiz ışığında önümüzdeki günlerde ayrıntılı çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşacağız."

Programın sonunda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan CGTL Başkanı Bechara El Asmara be beraberindeki heyete hediyeler takdim etti.

Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar\'ı ağırladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hak-iş Başkanı Arslan CGTL Başkanı El Asmar'ı ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement