İçimdeki Hazine ile Otizmli Çocuklar Engel Tanımıyor - Son Dakika
Ekonomi

İçimdeki Hazine ile Otizmli Çocuklar Engel Tanımıyor

İçimdeki Hazine ile Otizmli Çocuklar Engel Tanımıyor

Sosyal sorumluluk projelerinin odağına fırsat eşitliğini koyan ve Türkiye'nin geleceğine değer katma hedefiyle yola çıkan Turkcell, Engel Tanımayanlar çatısı altında önemli bir adım daha atıyor.

18.02.2019 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal sorumluluk projelerinin odağına fırsat eşitliğini koyan ve Türkiye'nin geleceğine değer katma hedefiyle yola çıkan Turkcell, Engel Tanımayanlar çatısı altında önemli bir adım daha atıyor. Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayata geçirdiği İçimdeki Hazine projesi, okullara kurulan özel sınıflar ve ücretsiz dijital uygulama ile Türkiye'nin dört bir yanındaki otizmli çocukların eğitimine destek olmayı hedefliyor.

Dezavantajlı bireylere ve topluma yatırım odaklı kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütme hedefiyle çalışmalarını hızlandıran Turkcell, Türkiye'nin en değerli varlıklarına, çocuklara ve öğrencilere sahip çıkmaya devam ediyor. Engelsiz Eğitim'den Engelsiz Akademi'ye, Turkcell Diyalog Müzesi'nden Engelli Sporu'na, Hayal Ortağım'dan İşaret Dilim uygulamasına hayatın hemen her alanında çalışmalar sürdüren Turkcell, fırsat eşitliği oluşturmak ve Türkiye'nin geleceğine değer katmak üzere, şimdi de otizmli çocukların gelişimine destek oluyor.

Turkcell'in Engel Tanımayanlar çatısı altında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, Tohum Otizm Vakfı'nın da eğitim içeriklerine katkıları ile hayata geçirilen İçimdeki Hazine projesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki otizmli çocuklara eğitim süreçlerinde katkı sunmayı amaçlıyor.

Okullarda 1000'e yakın çocuğa ulaşılacak

Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nda başarıyla fonlanarak hayata geçen proje, Turkcell tarafından sahiplenerek tüm Türkiye'deki otizmli çocuklara ve ailelerine ulaşıyor. İki alanda uygulanan proje kapsamında, otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğü özel sınıflar oluşturuldu ve otizmli çocuklar için bir dijital uygulama geliştirildi. Şimdiye kadar İstanbul, İzmir, Uşak, Ankara, Karabük, Nevşehir, Osmaniye, Kilis, Çorum ve Tekirdağ'daki toplam 10 özel eğitim okulunda 1000'e yakın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda mimari donanım, çeşitli eğitim materyalleri ve tabletler yer alıyor. Bu eğitim materyalleri, alıcı ve ifade edici dil gelişimi, öz bakım becerileri, büyük-küçük kas gelişimi, sosyal ve bilişsel becerilerini geliştirmek üzere özel tasarlanmış malzemelerden oluşuyor.

İçimdeki Hazine uygulamasıyla teknolojik destek

Otizm spektrum bozukluğu, sosyal etkileşimde, sözel ve sözel olmayan iletişimde bozukluklarla, tekrarlayan davranışlar ve ilgi alanlarının sınırlılığı ile karakterize edilen, nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanıyor. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon otizmli yaşıyor. Bunların 352 bini 0-18 yaş arasında. Bu yaş aralığındaki çocukların ise sadece yüzde 5'i eğitim fırsatlarından faydalanabiliyor. Çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirilen 'İçimdeki Hazine' uygulaması; özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların zihinsel, davranışsal ve duygusal gelişimlerine destek olmasının yanı sıra; aileler ve özel eğitim öğretmenlerine de çocukların gelişimlerini takip edebilecekleri anlık raporlar ve bilgilendirici içerikler sunuyor. İçimdeki Hazine dünyada ve Türkiye'de şu ana kadar kullanılan en kapsamlı uygulama olarak dikkat çekiyor.

Ömer Barbaros Yiş: "Neden biz de bir Mozart yetiştirmeyelim?"

Turkcell ailesi olarak 25 yıldır Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimi ile toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olması için somut adımlar attıklarını dile getiren Turkcell Pazarlama Direktörü Ömer Barbaros Yiş, " Beethoven, Jane Austen, Nicola Tesla, Mozart, Thomas Edison Bu isimleri ve elde ettikleri başarıları hepimiz biliyoruz. Dünyada sanat, edebiyat ve fizik alanında dengeleri altüst eden bu isimlerin bir ortak noktaları var, o da otizmli olmaları. Bir ortak noktaları da, kişiliklerin uygun şekilde doğru eğitimden geçirilmeleri ve yeteneklerini geliştirme fırsatı bulmaları. Neden Türkiye'de de bir Mozart ya da Tesla yetiştirmeyelim? Biz bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerle, Engel Tanımayanlar çatısı altında 1 milyon çocuğumuzun hayatına dokunduk. 25 yıllık teknoloji deneyimimizi insanların iyiliği için geliştiriyor, onların hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Teknolojik girişim ve projelerin desteklenmesi amacıyla gerekli platformları ve yapıları kurarak bu girişimlerin daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Daha çok çocuğumuza ulaşacak ve destek vereceğiz. Şu an itibarıyla İçimdeki Hazine sınıflarıyla; 10 ilde, 11 sınıfla 1000 çocuğumuzun hayatına dokunuyoruz. Ancak İçimdeki Hazine uygulamasıyla Türkiye'deki 1 milyon otizmlinin birçoğuna hızlıca ulaşmayı hedefliyoruz. İçeriklerimiz ve ulaştığımız birey sayısı çok yakında Milli Eğitim Bakanlığı ve Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle katlanarak artacak" dedi.

Stratejik insan kaynağına özel eğitimler

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise yaptığı konuşmada Turkcell'e gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bilgili, "Özel yetenekli öğrencilerimiz, ülkemiz açısından son derece stratejik bir insan kaynağı profilini ortaya koymaktadır. Biz bu potansiyelimizi geliştirmek ve iyileştirmek düşüncesindeyiz. Türkiye özel eğitim konusunda hem eğitim hem sosyal destek boyutuyla, dünya ile yarışır konuma geldi. Bu konuda çalışırken dikkat ettiğimiz en önemli şey, özel eğitimin içeriğini içselleştirmek. Yaptığınız işe gönlünüzü katıyorsanız, başarılı olma ihtimali çok yüksek. Yaptığımız işe gönlümüzü vererek, özel eğitim çok daha kutsal hale getirilecek bir iş. Turkcell de, bu işe gönlünü veriyor. Bu projenin iki önemli boyutu var. Birincisi, şu anda 10 okulda faaliyette ancak el birliğiyle çok kısa sürede bunu tüm okullara ulaştıracağız İkinci boyutu ise İçimdeki Hazine mobil uygulaması aileleri de aktif davranmaya itiyor. Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıyan bu projeye destek verdikleri için Turkcell'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ünlü isimlerden farkındalık filmi için büyük destek

Otizmli çocukların eğitim ihtiyacına dikkat çekmek için Turkcell ve Tohum Otizm Vakfı önderliğinde bir farkındalık filmi de hazırlandı. Tiyatro ve sinema dünyasının ünlü isimleri; Ali Poyrazoğlu, Bade İşçil, Emre Karayel, Kıvanç Kasabalı, Pelin Karahan ve Sedef Avcı bu filmde rol alarak otizmli çocukların eğitime çok önemli bir destek sağladı.

Herkes için ücretsiz

Otizm spektrum bozukluğu, sosyal etkileşimde, sözel ve sözel olmayan iletişimde bozukluklarla, tekrarlayan davranışlar ve ilgi alanlarının sınırlılığı ile karakterize edilen nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanıyor. Harfler, sayılar, renkler, hayvanlar ve eşyalar gibi temel bilgilerin, öğrenme güçlüğü ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklara Uygulamalı Davranış Analizi tekniği ile geliştirilen seçme, eşleştirme, sıralama, çizme ve sesli oyunlar aracılığıyla öğretilmesi amaçlanıyor. Tablete ve telefona indirilebilen İçimdeki Hazine, herkese ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulamadaki internet kullanımları da Turkcell abonelerinin data paketlerinden düşmüyor. İçimdeki Hazine projesi ile ilgili geniş bilgi ve eğitim içerikleri icimdekihazine.com adresinde yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İçimdeki Hazine ile Otizmli Çocuklar Engel Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.


Advertisement