Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Ekonomi

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç: "Vandalizmin zararı ekonomiye oluyor.

12.10.2014 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle Türkiye'de  sokakların malum çevreler tarafından bir anda karıştırıldığını belirterek,  "Vandalizmin zararı ekonomiye oluyor.  Kobani eksenli olaylar; İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Van ve diğer bazı illerde ekonomik açıdan zararla sonuçlanmıştır" dedi.

Özgenç yazılı açıklamasında, "Kobani'yi bahane eden belli amaçlı gruplar İstanbul başta olmak üzere pek çok şehri savaş alanına çevirdi. Kobani için halkı sokağa alan tutmaya ve harekete geçmeye çağıranlar bunun bedelini ödemeli. Şiddetten dolayı verilen zararın dolaylı olarak piyasalara yansıyacağı açık" değerlendirmesinde bulundu.

Özgenç, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle Türkiye'de  sokakların malum çevreler tarafından bir anda karıştırıldığını belirterek,  "Vandalizmin zararı ekonomiye oluyor.  Kobani eksenli olaylar;  İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Van ve diğer bazı illerde ekonomik açıdan zararla sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Olayların kısa dönemde olduğu gibi, uzun dönemde de ekonomiye daha fazla zarar verme riskini taşıdığını ifade eden Özgenç, "Bu riskler ne kadar uzun sürerse, ekonomideki tahribat da o kadar fazla olabilir. Artık bundan sonra bu tür olaylar karşında ekonominin uzun dönemde olumsuz etkilenmemesi için gerekli kanuni yaptırımların  bir an önce yapılması ve uygulanması noktasında biz KOBİDER olarak öneride bulunuyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement