Rosense Ürünleri 14 Ülkede - Son Dakika
Ekonomi

Rosense Ürünleri 14 Ülkede

Rosense Ürünleri 14 Ülkede

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülbirlik Rosense markasıyla 14 ülkeye ihracat yaptıklarını özellikle Çin’e ihracat yapabilmek için bir yılı aşkın süreden bu yana yaptıkları çalışmalar sonucu ürünlere lisans alınarak, satışların devam ettiğini belirtti.

17.02.2015 16:01

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gülbirlik Rosense markasıyla 14 ülkeye ihracat yaptıklarını özellikle Çin'e ihracat yapabilmek için bir yılı aşkın süreden bu yana yaptıkları çalışmalar sonucu ürünlere lisans alınarak, satışların devam ettiğini belirtti.

Rosense yetkilileri ile birlikte Rosense A.Ş.'nin faaliyetlerine dair bilgilendirme toplantısı düzenleyen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik

Rosense A.Ş. aracılığıyla üretim kapasitesinin ve satış ağının her geçen gün geliştiğini belirterek, "Bu yıl 10'uncu yılını dolduran Rosense A.Ş. gerek güle dayalı kozmetik ürünlerinde gerekse sektörde faaliyet gösteren diğer firmalara öncülük ederek Isparta'nın bu alandaki markalaşma ve büyümesindeki öneminden dolayı memnuniyetimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz" dedi.

GÜLÇİÇEĞİNE COĞRAFİ İŞARET ALINDI

2005 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Merkezi (GÜLAR) ile beraber yapılan çalışmalar neticesinde 2006 yılında gülçiçeğine coğrafi işaret alındığı belirten Çelik, "2014 yılında birliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde süs bitkisi kategorisinde bulunan Isparta Gülü (Yağlık gül - Rosa Damascane) sanayi ürünü kapsamına alınarak Yağlı Tohumlar ve Endüstri Bitkisi sınıfına dahil edilmiştir. Böylece dekar başına ödenen 7 TL'lik mazot, gübre ve toprak analiz desteği 14 TL'ye çıkarılmıştır. Tarsim sigortası kapsamına dahil olmayan gülçiçeği, Yağlı tohumlar ve endüstri Bitkisi kategorisine dahil edildikten sonra yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2014 yılı sonunda Tarsim sigortası destek kapsamına alınmıştır. Birliğimiz öncülüğünde gerek sivil toplum kuruluşları gerekse Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker iyi tarım uygulamaları kapsamında gülçiçeğine dekar başına 100 TL destek verileceğini açıklamıştır" diye konuştu.

ECZA DEPOLARI VE İTRİYAT DEPOLARI İLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yurt içinde ilaç ecza depoları ve kozmetik itriyat depoları ile çalışmaların devam ettiğini aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Hedef Ecza Depoları, Selçuk Ecza Depoları, Ecza Kooplar (EDAK, ISKOOP, BEK), ESKO Itriyat, Duru Itriyat gibi başlıca sayabileceğimiz depolar pazarlama faaliyetlerimizde iş ortaklarımızdır. Ayrıca yukarıda belirtilen ulusal depolar dışında yerel ecza ve itriyat depoları ile de çalışmaktayız. Yurt içinde ulusal ve yerel ecza ve ıtriyat depoları olarak 510 noktaya hizmet verilmektedir. Bu depolar aracılığıyla da 5 binin üzerinde eczane ve kozmetik noktalarında ürünlerimizin satışı yapılarak faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Yurt içinde bazı alışveriş merkezlerinde 2015 yılı için standların açılması için çalışmalarımız devam etmektedir.Yakın zamanda özellikle İstanbul'da önemli bilinen AVM'lerde faaliyetlerimiz başlayacaktır. 2014 yılı içerisinde Türkiye'de önemli kozmetik mağazası zincirlerinden WATSONS'a ait bütün mağazalarda ürünlerimizin satışına başlanmıştır. 2015 yılı içerisinde de diğer kozmetik zincir mağazalarıyla çalışmalarımız devam etmektedir."

ÇİN'E İHRACAT

Yurt dışında başta Almanya ve Çin olmak üzere, İngiltere, Avusturya, Danimarka, Kanada, Japonya, Tayvan, Kamboçya, Ürdün, Suudi Arabistan, Libya, BAE, Kıbrıs ülkelerine ihracatın devam ettiğini kaydeden, " Avrupa Birliği'nde kozmetik ürünlerinin bildirim portalı olan CPNP'de ürünlerimiz kayıt altındadır ve tüm teknik dosyalar tamamlanmıştır. Özellikle Çin'e ihracat yapabilmek için bir yılı aşkın süreden beri yaptığımız çalışmalar neticesinde ürünlerimize lisans alınmış olup, satışlarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Duty Free Shoplarda, Antalya Dış Hatlar Terminalinde, Medine Duty Free Shoplarda ürünlerimiz bir yılı aşkın süredir satılmaktadır. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda ürün geliştirme faaliyetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir ve yeni ürünler ürün portföyüne eklenmektedir" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rosense Ürünleri 14 Ülkede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement