Taysad'ın Yeni Yatırım Hedefi Meksika - Son Dakika
Ekonomi

Taysad'ın Yeni Yatırım Hedefi Meksika

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, yeni pazar arayışlarını Automechanika İstanbul Fuarı'nda da sürdürdü ve Meksika'yı radarına aldı Otomotiv endüstrisinin önemli buluşma noktalarından olan Automechanika İstanbul Fuarı'nın en önemli...

14.04.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, yeni pazar arayışlarını Automechanika İstanbul Fuarı'nda da sürdürdü ve Meksika'yı radarına aldı Otomotiv endüstrisinin önemli buluşma noktalarından olan Automechanika İstanbul Fuarı'nın en önemli destekleyici sivil toplum örgütlerinden olan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), fuarda Meksika'yı hedef ülke olarak seçti.

Automechanika İstanbul Fuarı'nın bu yılki partner ülkesi Meksika'yı ticari ve ekonomik açıdan daha yakından tanıma amacıyla DEİK Türk-Meksika İş Konseyi Başkanı Albert Saydam'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Meksika Forumu'na otomotiv tedarik sanayi ilgi gösterdi.

TAYSAD'ın ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen forumda Türkiye ile Meksika'nın otomotiv endüstrileri masaya yatırıldı. İki ülkede üretilen markalardan ihracat yapılan pazarların benzerliğine kadar birçok ortak nokta öne çıktı. Meksika'da geçtiğimiz yıl 3 milyon adetin üzerinde araç üretimi gerçekleşirken, Ford, Fiat, Honda gibi markaların bu ülkede de faaliyette bulunması dikkat çekti. Bu markaların yanısıra GM, Chrysler, Mazda, Nissan ve Volkswagen gibi markaların da Meksika'da üretimde olmaları bu ülkeye yatırımın cazibesini gösterdi. Tedarik zincirinde de dünyaca ünlü markaların yer aldığı Meksika'da her iki ülke firmaları adına işbirliği fırsatları öne çıktı.

-7 TÜRK FİRMASI MEKSİKA'DA FAALİYETTE-

Otomotiv, uzay, elektronik, ilaç sanayileri gibi alanlarda gelişmiş altyapıya sahip Meksika, Türkiye'den özellikle otomotiv endüstrisi adına yatırım ve işbirliği bekliyor. Halen 7 Türk firmasının 30 milyon dolar seviyesinde yatırımı bulunan Meksika, Türkiye gibi hedefler ortaya koyarak 2050 yılında dünyanın en büyük 7. ekonomisi olmayı planlıyor.

-MEKSİKA KAPILARI AÇTI -

Meksika Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral, Türkiye'nin en büyük ihracat bölgesinin Avrupa olduğunu hatırlatarak, kendi ülkesinin en büyüp ihraç pazarının da ABD olduğunu kaydetti. Amaral, "İki ülke olarak birçok alanda benzerlikler taşıyoruz. Bu nedenle karşılıklı olarak ticaret hacmimizi artırma yönünde sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. İşbirliği anlamında Türk işadamlarına kapımız her zaman açık olacaktır" diye konuştu.

-BAYBALI: "2015'TE AVRUPA'NIN MÜKEMMELİYET MERKEZİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"-

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı da forumda söz alarak, Meksika'nın ilgi alanlarına girdiğini kaydetti. Baybalı, "Tedarikçilerimiz de Ford, Fiat, Renault, Toyota, Honda, Hyundai gibi markaların yanısıra Porche, Audi, Mercedes, BMW'nin de tedarikçisi. Tedarikçilerimiz Meksika'daki üreticilere hizmet verebilecek nitelik ve kalitede. Biz de 2015 yılında Avrupa'nın mükemmeliyet merkezi olmayı hedefliyoruz. Ayrıca bölgemizin de cazibe merkeziyiz" şeklinde konuştu.

Baybalı, Meksika'nın otomotiv endüstrisindeki altyapı ve üretim ortamının fırsatlar yaratabileceğine değinerek iki ülke arasında işbiriliğini geliştereceklerini vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Taysad'ın Yeni Yatırım Hedefi Meksika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement