13 Şüpheli, Kişisel Verileri Sosyal Medyada Satarak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

13 Şüpheli, Kişisel Verileri Sosyal Medyada Satarak Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, araştırma raporlarının incelemesi sonucu vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri yasadışı yollarla ele geçirerek, sosyal medya platformlarında ücret karşılığı sattığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı. Olayla ilgili yasal işlemler devam etmektedir.

22.03.2024 18:46  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri yasadışı yollarla ele geçirerek, sosyal medya platformlarında ücret karşılığı sattıkları belirlenen 13 şüpheli yakalandı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, İstanbul merkezli Ankara, Mardin, İzmir, Sinop, Tokat, Hatay, Antalya, Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirildi. Polis, araştırma raporlarının incelemesi sonucu vatandaşlara ait iletişim, adres, tapu ve eğitim bilgileri gibi kişisel verileri yasadışı yollarla ele geçirerek, sosyal medya platformlarında ücret karşılığı sattığı belirlenen 13 şüpheliyi yakaladı. Çok sayıda dijital materyale el koydu.

Olayla ilgili yasal işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

13 Şüpheli, Kişisel Verileri Sosyal Medyada Satarak Yakalandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 13 Şüpheli, Kişisel Verileri Sosyal Medyada Satarak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement