- AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

- AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Suriye meselesinde tarafsız kalma hakkına sahip olduğunu ama Türkiye'nin aleyhine, Türkiye düşmanı bir ülkenin lehine tavır takınamayacağını belirterek, "O ülkeyle, o rejimle"...

28.05.2013 16:05

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Suriye meselesinde tarafsız kalma hakkına sahip olduğunu ama Türkiye'nin aleyhine, Türkiye düşmanı bir ülkenin lehine tavır takınamayacağını belirterek, "O ülkeyle, o rejimle işbirliği halinde Türkiye üzerine tehlikeli oyunların içinde taşeron olarak yer alamaz, buna biz de müsaade etmeyiz, millet de yargı da müsaade etmez, etmemelidir" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 30 büyükşehirle çok daha farklı Türkiye'yi inşa edeceklerini söyledi.

"Bu bizim sıçrama hedefimiz. Ama bunu anlayamayan, anlamak istemeyen MHP ve CHP var, onların yöneticileri bu işlerden anlamaz. Çünkü onlar hayatlarında 5 koyun gütmüş değiller, verin ellerine kaybeder gelirler, bunların durumu bu. Bizim Suriye meselesindeki tavrımız da asla ve asla etnik, dinsel ya da mezhebi saikler üzerinden şekillenmez" diyen Erdoğan, Suriye meselesine tamamen ama tamamen insani nazarla baktıklarını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çok önemli adımlar atmıştık ama bu önemli adımları ne yazık ki Suriye'nin başında olan diktatör Beşar Esed, babasının ulaştığı rekoru aşmak için, onu nitekim aşar mı diye sorulurken aştı. Babası Hama Humus'ta 30 bin insanı öldürdü, bu ise şu anda 90 bini aştı yüz bine gidiyor. En başından itibaren Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunduk. En başından itibaren Suriye halkının tamamının temsilini savunduk, herkesi kucaklayan, herkesi eşit şekilde temsil eden, herkesin özgürlüklerini garanti altına alan bir Anayasa ve parlamenter sistemi savunduk. Tıpkı Türkiye içinde olduğu gibi Suriye'de de bizim herhangi bir etnik grup, inanç, mezhep lehine ya da aleyhine tavır takınmamız asla sözkonusu olamaz. Suriye meselesine mezhep temelli bakmak, bunu da vatana ihanet noktasına kadar taşımak son derece vahimdir, tehlikeli bir oyundur.

Hatay'daki ve 81 vilayetteki tüm kardeşlerimin, bu tahriklere ve tehlikeli oyunlara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum. Buradan CHP Genel Başkanı'nı, CHP'nin malum milletvekillerini, Türkiye aleyhine oynanan bu tehlikeli oyunlardan dikkatle sakınmaları konusunda uyarıyorum. CHP, Suriye meselesinde tarafsız kalma hakkına elbette sahiptir, bizi desteklemeyebilir, bizim Suriye politikamızı eleştirme hakkına da elbette sahiptir ama CHP; Türkiye'nin aleyhine, Türkiye düşmanı bir ülkenin lehine tavır takınamaz. O ülkeyle, o rejimle işbirliği halinde Türkiye üzerine tehlikeli oyunların içinde taşeron olarak yer alamaz, buna biz de müsaade etmeyiz, millet de yargı da müsaade etmez, etmemelidir. Reyhanlı'daki acı olayların ardından bildiğiniz gibi CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri yangına benzinle giden bir tavır sergilediler. CHP'nın tavrı suçu örtmek, suçluyu gizlemek, hedefi başka yönlere saptırmak üzerine kuruluydu. Bununla kalmadılar, Reyhanlı saldırısının ardından, hem Hatay'ı hem Reyhanlı'yı tahrik etmek için ellerinden geleni yaptılar. Kendi yandaş medyalarıyla, sosya medya üzerinden son derece örgütlü bir psikojik harekata giriştiler. CHP'nin bu saldırgan ruh halinin sebebi nihayet ortaya çıktı."

-"CHP'nin başında nasıl bir kadro"-

Başbakan Erdoğan, çok önemli ve tarihi nitelikteki bazı bilgileri paylaşacağını söyleyerek, "Özellikle CHP'ye oy ve gönül vermiş kardeşlerimin CHP'nin başında nasıl bir kadronun olduğunu ğörmelerini özellikle rica ediyorum" dedi.

Türkiye tarihinde hiç bir siyasi partinin böyle bir karanlık ilişkinin, ucu dışarıda olan komplonun içinde yer almadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP'nin başındaki zatın bize terörist başı diyecek kadar edebini, izanını, şuurunu kaybetmesi, işte bu karanlık senaryolarda yer almanın getirdiği suçluluk psikolojisidir. Son dönemde CHP'li milletvekillerinden oluşun iki heyet Suriye'ye gitti, Suriye'nin gayrimeşru rejimi ile eli kanlı Beşer Esed'le görüştü. Utanmadan, sıkılmadan fotoğraflar çektirdiler, bunları da dünyaya yayımladılar. Mayıs ayı içinde emniyet ve istihbarat güçlerimiz hem Reyhanlı saldırısı hem de plan aşamasındaki bazı saldılarla ilgili operasyonlar yaptılar. Plan aşamasındaki saldırılar, mülteci kamplarında bomba patlatmak, mülteci kamplarındaki bazı Suriye'lileri öldürmek ya da kaçırtmak üzerine kurulmuştu. Güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin başarılı çalışmalarıyla bu saldırılar gerçekleşmeden önlendi. Hem Reyhanlı saldırısı hem de kamplara yönelik saldırı planları Suriye içinde, işadamı görüntüsünde karanlık bir şahıs tarafından planlandı. Bu adam şu anda Suriye tarafında ama geçmişte bu da Hatay'daydı. Bu zatın babası da Hafız Esed'in babası ile arkadaştı, bu işin uzantısı var. Şimdi oğluyla bu süreci sürdürüyorlar. Oğlunun Türkiye'ye gelme endişesi var, çünkü geldiği anda ne olacağını biliyor. Maalesef Hatay'da ihanet içindeki bazı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu karanlık planlarda işbirlikçi ve maşa olarak kullanıldı. CHP'ye yakın bir gazetenin şu anda tutuklu olan muhabiri, bu karanlık şahslı sürekli irtibat halindeydi, ve defalarca bilgi ve belge sızdırdı. CHP'li bir milletvekilinin yakın akrabası bu karanlık senaryoların, örgütlerin içinde yer aldı. - Geliyorum asıl meseleye - İki kez Şam'a giden CHP heyetine rehberlik ve aracılık eden kişi, hem Rayhanlı saldırısını hem de kamplara yönelik bombalama, öldürtme ve kaçırtma girişimlerini planlayan şahsın ta kendisidir.

Taksicilerden, şoförlerden, seyahat şirketlerinden, CHP'nin başındaki zatın pişkince bahsettiği develerden bahsetmiyorum. CHP heyetlerini alan Lazkike'ye götüren, oradan Şam'a götüren, Esed'le yapılan görüşmelerde yer alan, hatta aynı fotoğraf karesinde poz veren şahıs, Türkiye içindeki karanlık girişimleri planlayan şahıstır. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz, bu karanlık şahsın Türkiye'deki uzantılarını tespit etmiş, gözaltına almış, yargıya teslim etmiştir. İfadeler, fotoğraflar, tüm deliller şu anda yargının elindedir. CHP Genel Başkanı ve bazı arkadaşları, boğazlarına kadar çamura batmış durumdadır. CHP'nin Genel Başkanı şunu bilmelisin: Benim istihbarat teşkilatımın elinde deve fotoğrafları yok, otomobillerin plakalarıyla birlikte fotoğrafları var. Ama sen develer üzerinde turistik sehayat yapıyorsan o ayrı bir konu. CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri son derece tehlikeli bir oyunun içinde figüran olarak yer almışlardır. CHP Genel Başkanı'nın ahlaksızca, edebsizce yaptığı saldırılar, Reyhanlı ve diğer karan olaylarla ilgili irtibatı örtmeye, karartmaya yetmez. CHP bu meseleyle, bu intisaklarla ilgili derhal tatmin edici açıklama yapmak zorundadır, lafla değil, belgeyle bilgiyle. Biz belge gösteriyoruz. Hatta CHP Genel Başkanı ve arkadaşları derhal ama derhal istifa etmelidir, çünkü CHP'ye gönül verenler de bu Genel Başkan'dan kurtulmalıdır."

Başbakan Erdoğan, bu meselenin son derece ciddi olduğunu belirterek, "Maalesef CHP sübut etmiş birtakım ajanlık faaliyetlerine, vatana ihanet girişimlerine bulaşmış; bunlarla irtibatlı, intisaklı hale gelmiş ve getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi tarihinde hiç bir partiyle, siyasi kadroyla bir başak ülkenin rejimi arasında böyle bir irtibat olmamıştır. Bu kara lekeyi CHP'ye, Türkiye'nin siyasi tarihine süren bu genel başkanı ve bu kadroyu şiddetle kınıyorum" dedi. Erdoğan, 30 yıldır devam eden terörün bittiği, kardeşliğin güç kazandığı ve çözüm sürecinin kararlılıkla sürdüğü bir dönemde yeni gerilim ve fay hatlarının oluşmasını izin vermeyeceklerini belirtti.

-9. Cumhurbaşkanı Demirel'e başsağlığı dileğinde bulundu-

Başbakan Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, dün eşi Nazmiye Demirel'in vefat etmesi nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı seçilen, İstanbul İl Genel Meclisi üyesi Dr. Hande Özsan Bozatlı'yı kürsüye davet etti. Başbakan Erdoğan, kürsüye gelen Bozatlı'ya engel olan korumsını da "Bırak, bırak" diye uyardı.

Başbakan Erdoğan'a çiçek veren Bozatlı, yaptığı kısa konuşmada, "Çok heyecanlıyım, Avrupa'da çok konuşmalarda bulundum. Çok büyük gurur duyuyorum, ülkemle gurur duyuyorum, Sayın Başbakanımla gurur duyuyorum" dedi.

Süper Lig'e çıkan 3. takım olan Konya Torkuspur'u da tebrik eden Erdoğan, daha sonra Demokrat Parti, Saadet Partisi, BBP, MHP ve CHP'den partisine geçen belediye başkanlarına rozetlerini taktı. Erdoğan, belediye başkanları, o illerin milletvekilleri ile ellerini havaya kaldırarak milletvekilleri ve partilileri selamladı.

Başbakan Erdoğan'a grup toplantısı öncesi, Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal tarafından Meclis'e getirilen Nysa çileği ikram edildi. Erdoğan grup toplantısının ardından aralarında Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin'in de yer aldığı vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel - AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement