Ak Saray'daki Üniformalı 16 Asker Muhafız Alayı Komutanlığı'nın Fikriymiş - Son Dakika
Güncel

Ak Saray'daki Üniformalı 16 Asker Muhafız Alayı Komutanlığı'nın Fikriymiş

Ak Saray'da Filistin Devlet Başkanı Abbas için düzenlenen karşılama töreninde, 16 Türk devletini temsilen yer alan askerlerin kimin fikri olduğu ortaya çıktı.

13.01.2015 14:24  Güncelleme: 13:38

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için düzenlenen karşılama töreninde, tarihteki 16 Türk devletinin askeri üniformalarını giyen askerlerin bulunmasını Muhafız Alayı Komutanlığı önermiş.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Muhafız Alayı Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı Forsu'nda 16 yıldız ile temsil edilen tarihteki Türk devletlerinin Cumhurbaşkanlığı Saray'ı içinde de sembolize edilebileceği önerisinde bulundu.

ÖNERİ OLUMLU KARŞILANDI

Bu önerinin olumlu karşılanması üzerine kayıtlar incelendi ve tarihteki 16 Türk devletinin askeri üniformaları tespit edilerek, askeri terzilere diktirildi.

Dikilen üniformaları giyen Muhafız Alayı askerleri, birkaç provanın ardından dünkü karşılama töreninde boy gösterdiler.

ASLINA UYGUN HAZIRLATILDI

İlk kez Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın resmi karşılama töreninde kullanılan 16 askerin kıyafetleri, araştırmalar neticesinde aslına uygun hazırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abbas ile basına görüntü verdiği sırada merdivenin solunda yer alan muhafızlar (aşağıdan yukarıya) Osmanlı İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Timur İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Akhun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu ve Büyük Hun İmparatorluğunu, merdivenin sağında yer alan askerler ise (aşağıdan yukarıya) Babür İmparatorluğu, Hazar Kağanlığı, Uygur Kağanlığı, Avar Kağanlığı, Harezmşah Devleti, Gazneli Devleti, Altınordu Devleti ve Karahanlı Devletini temsil ediyor.

AYNI ÖNERİYİ DAHA ÖNCE DE SUNMUŞLAR

Kaynaklar, Muhafız Alayı Komutanlığı'ndan benzer bir önerinin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği ilk 30 Ağustos resepsiyonunda da geldiğini, bu fikrin de kabul edilerek hayata geçirildiğini belirttiler.

Buna göre resepsiyondaki koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dâhil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniforman Muhafız Alayı askerlerince davetlilerin izlenimine sunulmuştu.

GÜL DÖNEMİNDEN ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Muhafız Alayı Komutanlığı'nın Abdullah Gül döneminde de bu tür önerileri olduğunu hatırlatan kaynaklar, örnek olarak Muhafız Alayı Atlı Tören Birliği'ni örnek gösterdiler.

AYNI UYGULAMA DEVAM EDİYOR

Muhafız Alayı süvarileri, Gül döneminde Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu kapısından konuk devlet başkanını karşılıyor ve tören alanına kadar eşlik ediyordu. Gül döneminde Çankaya Köşkü'nde başlayan bu uygulama Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da devam ediyor.

Ak Saray\'daki Üniformalı 16 Asker Muhafız Alayı Komutanlığı\'nın Fikriymiş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ak Saray'daki Üniformalı 16 Asker Muhafız Alayı Komutanlığı'nın Fikriymiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • mümaz: Ön tarafada çıplak vatandaşı yerleştirseydiniz emeklileri temsil ederdi. . . . 118 16 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Rabbim sizleri korusun Türkiye Cumhuriyeti milletin sayesinde gerçek lider gördü inşallah bundan sonraki liderlerde böyle devletimize yakışır liderler olur 30 28 Yanıtla
  • asd: bu ne ya böyle güldürmeyin milleti üstünüze :D :D :D 14 44 Yanıtla
  • Ankaralı Seymen: Gayet güzel olmuş. Tebrik ederim. 40 7 Yanıtla
  • baybars: Osmanlı Türk devleti değildi. . . 15 ve 16 yüzyılda anadoluda yaşayan türkmenlerin 250 bini osmanlı tarafından öldürülmüştür. . o zaman istanbulun bile nüfusunun 150 bin olduğu düşünülürse. . . . Türkmen soykırımı o kadar zirveye çıkmıştır ki. . . Osmanlı Sadrazamı kuyucu murat paşa üç yaşındaki türkmen çocuğu öldürmesi için askerine emir vermiştir. . . asker çocuğu öldürmeyince, sinirle atından inerek öldürün pis türkleri diyerek tarihi sözü söylemiştir. . . çoçuğu kendi öldürmüştür. . . . Yavuz ve kanuni döneminde doğu da neredeyse hiç alevi-türkmen kalmamıştır, yerlerine iranda yaşayan sünni kürtler getirilmiştir. . . eğer şah ismail ve safaviler olmasa, , bugün azerbaycan ve iranda bir tane türk olmayacaktı. . osmanlı onları bile öldürecekti. . . . bu arada sünniyim sapına kadar. . . . . 15 30 Yanıtla
  • ayşe yılmaz..: komik olmuş. . . 6 31 Yanıtla
  • Erkan: Bu adam musluman ise ben but peresim istemiyorum bu adamla ayni havayi tenefus etmek bu kadar gicik oluyorum iste Allah belani versin 4 31 Yanıtla
  • Gencturk: Gurur duydum bnce çok iyi bir görüntü 21 6 Yanıtla
  • VİcDANINIZ RAHATMI: akp geldi geleli islam dünyasında müslümanlar ölüyor akp icrahatdan cok kirize neden oluyor arap baharı neden oldu suriyeli muhaliflere esadı devirin dedi ic savaşa neden oldu eli kanlıdır akp oy verenlerinde eli kanlıdır müslümanların ölmesine sebep oldu öbür dünyada nasıl hesap verceksiniz müslümanı öldüren müslümanlıkdan cıkmış sayılır akp oy veren kardeşlerim eli kanlıdır iyi düşünün islam dünyası 2001 den bu yana kan alıyor akp gelmsiyle oluşan arap baharıdandır şükür akp oy vermedim vicdanım rahat ama oy verenler o mahsum ve cocukların ölümüne sebep oldukların farkındadırlar vicdanları nasıl acaba? 13 12 Yanıtla
  • Mucahit ileri : Guç zehirlenmesi olmus bu zat. 14 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement