Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Başlıyor

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Başlıyor

Akbank Sanat, 8-27 Mayıs tarihleri arasında konserlerden atölye çalışmaları ve söyleşilere kadar uzanan etkinliklerin yer aldığı Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri'ne ev sahipliği yapıyor.

30.04.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Sanat, 8-27 Mayıs 2014 tarihleri arasında konserlerden atölye çalışmaları ve söyleşilere kadar uzanan etkinliklerin yer aldığı Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri'ne ev sahipliği yapıyor.

Edebiyat dünyasının usta ismi Ataol Behramoğlu'na gitar ve vokalde Haluk Çetin'in eşlik ettiği "Yirminci Yıl Dinletileri" ile 8 Mayıs 2014, Perşembe günü başlayacak olan Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, 9 Mayıs 2014, Cuma günü orkestra şefi İbrahim Yazıcı'nın söyleşisi ile devam edecek. Katona Twins ve mezzo soprano Ezgi Saydam'ın 15 Mayıs 2014, Perşembe günü gerçekleştireceği konserin ardından, 21 Mayıs 2014, Çarşamba günü Norveçli ünlü caz vokalisti Solveig Slettahjell Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri'nde sahne alacak. Amerikalı şef Jo-Michael Scheibe'nin 24-25 Mayıs'ta gerçekleştireceği koro atölyesi ve şan konulu workshop çalışması ile devam edecek etkinlik, 27 Mayıs 2014, Salı günü Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde Rezonans Whitacre Project, koreograflar Önder Çevik ve Korhan Başaran ve koro şefi Jo-Michael Scheibe ile Burak Onur Erdem'in ortak projesi olan Rezo-Dans projesi ile sona erecek.

· USTA ŞAİR ve YAZAR ATAOL BEHRAMOĞLU AKBANK SANAT'TA

"Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri", 8 Mayıs 2014, Perşembe günü edebiyat dünyasının usta ismi Ataol Behramoğlu ile başlıyor.

20 yıldır yurtçi ve yurtdışında on binlerce izleyiciyle buluşan usta şair Ataol Behramoğlu, "Yirminci Yıl Dinletileri" adını taşıyan etkinlikte, her kuşaktan dinleyicinin ezberinde olan şiirlerini izleyicilerle paylaşacak. Şiir ve şarkıların iç içe geçeceği dinletide, Haluk Çetin de gitar ve vokaliyle ünlü şairin şiirlerinden yapılmış besteleri seslendirecek.

Etkinlik: ŞİİR DİNLETİSİ - Ataol Behramoğlu "Yirminci Yıl Dinletileri"
Tarih: 8 Mayıs 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· ORKESTRA ŞEFİ İBRAHİM YAZICI ÇAĞDAŞ VOKAL TUTKUNLARIYLA BULUŞUYOR

Yönettiği konserler ile yurtiçi ve yurtdışında övgü toplayan, orkestra ve koro üzerindeki kontrol ve hakimiyetiyle adından söz ettiren orkestra şefi İbrahim Yazıcı, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 9 Mayıs 2014, Cuma günü gerçekleştireceği söyleşi ile müzik tutkunlarıyla buluşacak ve sorularını yanıtlayacak.

Etkinlik: Söyleşi - İbrahim Yazıcı (Orkestra Şefi)
Tarih: 9 Mayıs 2014, Cuma
Saat: 17:00
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir

· D-DANS GÖSTERİLERİ

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında gerçekleştirilecek dans gösterilerinin ilkinde, koreograf ve dansçı Korhan Başaran özel olarak hazırladığı solo performansını canlı söylenen bir arya eşliğinde sergileyecek. Ardından koreograf ve dansçı Önder Çevik kendi çalışması olan bir düet sergileyecek. Ardından ünlü ispanyol koregraf Jesus de Vega'nın Mart ayında Akbank Sanat'ta yaptığı atölye çalışmaları sonucunda oluşturduğu koreografi genç ve yetenekli dansçılar Evrim Akyay, Alper Marangoz, Gizem Bilgin, Suzan Alev ve Beril Şenöz tarafından izleyenlerle paylaşılacak.

Etkinlik: DANS – D-Dans
Koreograf: Korhan Başaran
Tarih: 14 Mayıs 2014, Çarşamba
16 Mayıs 2014, Cuma
Saat: 20:30
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: 10 TL

· KATONA TWINS & EZGİ SAYDAM AKBANK SANAT'TA

Müzik otoriteleri tarafından 'nefes kesici' olarak tanımlanan, gitarist Peter Katona ve Zoltan Katona'dan oluşan Katona Twins, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında mezzo soprano Ezgi Saydam ile birlikte sahne alıyor. Akbank Sanat'ta 15 Mayıs 2014, Perşembe günü gerçekleştirilecek konserde Katona Twins ve Ezgi Saydam, bugüne özel olarak hazırladıkları bir repertuar ile izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Etkinlik: KONSER - Katona Twins & Ezgi Saydam
Tarih: 15 Mayıs 2014, Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

· SOLVEIG SLETTAHJELL DUYGUSAL ŞARKILARI İLE AKBANK SANAT'TA

Duygu dolu şarkılarıyla müzikseverlerin büyük beğenisi kazanan Norveçli ünlü caz vokalisti Solveig Slettahjell, 21 Mayıs 2014, Çarşamba günü Akbank Sanat'ta sahne alıyor. Geçtiğimiz yıl usta piyanist Tord Gustavsen, Sjur Miljeteig and Nils Økland ile birlikte Arven albümünü yayınlayan Solveig Slettahjell, albümün dünya turnesi kapsamında izleyenlere unutamayacakları bir müzikal deneyim sunacak. İskandinav cazının gözde vokalleri arasında yer alan sanatçıya piyanoda Morten Qvenild eşlik edecek.

Etkinlik: Konser – Solveig Slettahjell
Tarih: 21 Mayıs 2014, Çarşamba
Saat: 19.30

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğr: 10 TL

· AMERİKALI ŞEF SCHIEBE'DEN KORO ATÖLYESİ VE WORKSHOP

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri için Türkiye'ye gelen Amerikalı şef Jo-Michael Scheibe bir koro atölyesi ve şan konulu workshop çalışması ile deneyimlerini müzikseverlerle paylaşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek koro atölyesi 24-25 Mayıs tarihlerinde 11.00-14.00 saatleri arasında, şan workshop'u ise 24 Mayıs 2014, Cumartesi saat:18.00'de gerçekleştirilecek.

Etkinlik: KORO ATÖLYESİ – Şef Jo-Michael Scheibe
Tarih: 24-25 Mayıs 2014
Saat: 11:00 – 14:00
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir.

Etkinlik: WORKSHOP – Şef Jo-Michael Scheibe
Tarih: 24 Mayıs 2014, Cumartesi
Saat: 18:00
Yer: Akbank Sanat
Etkinlik ücretsizdir.

· ÇAĞDAŞ KORO MÜZİĞİ İLE MODERN DANSIN SIRADIŞI BİRLİKTELİĞİ
"REZO – DANS"

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında Zorlu PSM ilginç bir buluşmaya sahne oluyor. Çağdaş koro müziği ile modern dansın birlikteliğiyle hayat bulan Rezo-Dans isimli gösteri, 27 Mayıs 2014, Salı günü izleyicilere alışılmışın dışında bir deneyim sunacak.

Müzik ve dans gibi iki farklı disiplin üzerinden yola çıkılarak ortak bir anlatım gerçekleştirmeyi hedefleyen gösteri, özgün bir çalışma olarak öne çıkıyor. Bir çağdaş sanat buluşması olarak tasarlanan etkinlikte; Amerikalı şef Jo-Michael Scheibe yönetiminde, günümüzün en ünlü koro bestecilerinden Eric Whitacre'ın tüm dünyada klasik müzik listelerinde üst sıralarda yer alan eserleri seslendirilirken, aynı zamanda koreograf Önder Çevik ve Korhan Başaran'ın imzasını taşıyan dans performansları da izleyiciyle buluşacak. 60 kişilik Rezonans korosunun şefliğini Burak Onur Erdem gerçekleştirecek. Gecenin süprizi ise ünlü Türk besteci Hasan Uçarsu'nun ilk kez seslendirilecek yeni eseri.

Koreograf Önder Çevik ile müzisyen Erkin Çavuş'un performanslarıyla başlayacak etkinlikte, koreograf Korhan Başaran, Amerika Büyükelçiliği'nin katkılarıyla oluşan dans grubu ile Rezonans korosu eşliğinde 'hybrid' bir çalışma sergileyecek.

ETKİNLİK: Rezo- Dans
Koreograflar: Önder Çevik- Korhan Başaran
Koro Şefleri: Jo-Michael Scheibe, Burak Onur Erdem

Tarih: 27 Mayıs 2014, Salı
Saat: 20:00
Yer: Zorlu PSM Drama Sahnesi
Bilet Fiyatı: Tam 30 TL/ Öğrenci 15 TL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement