Ali İsmail Korkmaz Davasında Polislerin İfadeleri - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz Davasında Polislerin İfadeleri

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasının ilk duruşmasında polisler "Yerde yatıyordu, küfür ediyordu." dediler.

03.02.2014 17:14

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'deki duruşmasında sanık polis Mevlüt Saldoğan'ın ifadesi ailesinin tepkisine neden oldu. Saldoğan, ''Yere düşmüş vaziyetteydi, hafifçe ayağımla dürterek kalkmasını istedim. Şahıs arkamdan küfür etti. 'Küfretme, ayıp, erkek insana küfür etmek yakışmaz' dedim'' dedi. Gürkan Korkmaz, bu ifade üzerine yerinden kalkarak, "Erkek misin sen? Elinde kan var, tuttuğun oruç oruç değil, kıldığın namaz namaz değil" diye bağırdı.

POLİSİN YANIT VEREMEDİĞİ SORU

Sanıklar, avukatın ''Elinizdeki sopayla göstericilere vuruyor musunuz?'' sorusuna verdiği "Talimat olursa gereğini yaparım" yanıtını verdi. Sanık polislerden Hüseyin Engin, neden bıyığını kesip, gözlük taktığı sorusuna yanıt veremedi.

"HATIRLAMIYORUM"

İlk sorguları yapılan sanıklardan polis memuru Şaban Gökpınar, olay akşamı izinli olduğunu, yazılı değil sözlü talimat üzerine olay yerine gittiğini, elinde cop bulunduğunu, Ali İsmail'i hatırlamadığını söyledi.

"Ali İsmail tabir edilen şahıs" ifadesi tepki çeken Gökpınar, Ali İsmail'in dövüldüğü sokakta olmadığını, kamera kayıtlarından da görüleceğini söyledi. Emel Korkmaz itiraz etti: "Tabir edilen şahıs değil, Ali İsmail Korkmaz"

"TALİMAT OLURSA GEREĞİNİ YAPARIM"

Sanık polislerden Hüseyin Engin ise Ali İsmail'i tanımadığını, kimseye vurmadığını öne sürdü. Sanığın çapraz sorguda müdahil avukatının ''Elinizdeki sopayla göstericilere vuruyor musunuz?'' sorusuna verdiği "Talimat olursa gereğini yaparım" yanıtı tepkilere neden oldu.

BIYIK VE GÖZLÜK SORUSUNA YANIT YOK

Müdahil avukatı teşhis sırasında Engin'e neden bıyığını kesip, gözlük taktığını sordu, yanıt alamadı. Engin, Ali İsmail koşarken ilk vuranlardan biri olduğu iddiasını reddetti.

KOVALAYAN POLİS O MU?

Sanık polis Yalçın Akbulut çapraz sorgu sırasında şöyle konuştu: Yerde yatan şahıs küfür ediyordu. Talimatım da olmadı, müdahalem de. Ben geri döndüğümde, yerde yatan şahıs yoktu. Benim gördüğüm şahıs 1.75 boylarındaydı, Ali İsmail ile alakası yok. Koyu renk kapişonu vardı peşinden koştuğum şahsın. Ali İsmail 1.60 boyunda, kot pantolonlu, tişörtlüydü. Görüntüleri defalarca izledim. Sadece şahsı uzaklaştırmak için kovaladım. Kovalarken yalnızdım.

MEVLÜT SALDOĞAN: AİLESİNE SABIR DİLİYORUM

Sanık polis Mevlüt Saldoğan, duruşmadaki ifadesiyle Ali İsmail'in abisi Gürkan Korkmaz'ı da çileden çıkarttı.

Saldoğan ifadesinde şunları söyledi:

''TEM'de çalıştım, meslek hayatım boyunca ne olursa olsun Ali İsmail gibi bir gencimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüm, buradan baş sağlığı diliyorum, ailesine de sabır diliyorum. Ben 31 Mayıs sabahı mesaiye başladım, akşam mesai bitiminde basın açıklaması olacağı şeklinde bilgi geldi, amirimiz olay yerinden ayrılmamamızı söyledi, harekete geçerek AKP binası önüne geldik. Olay günü sabahına kadar 72 saat bilfiil görev yaptım. Olay gecesine gelince, daha gündüz saatleriydi amirlerimizin emirleri sonucu AKP önünde görev aldık, bize önce söylenen Çevik Kuvvet arkasında bir gözaltı yapılacaksa onu yapmamızdı.

"BENİM VURDUĞUM ALİ İSMAİL DEĞİLDİ"

Çevik TOMA ile görev yaparken bir müdahale olmadı. Yetkili amirlerimiz güvenlik şube, özel donanımlı yüksek sesle görev yapan araçla eylemin kanuna aykırı olduğu şeklinde defaten, yalvarırcasına ikaz etti. Daha sonra grup dağılmadı. Cadde üzerine kurulan barikatın arkasından taş, sopa,demir, sapanla saldırılar oldu. Barikatı açmak için Çevik ile harekete geçtik. Saldırı olunca geri çekildik. Çevik Kuvvet'in önünden kaçanlar bize saldırdı. Daha sonra sıralı amirlerimizden biri, elinde telsizle o bölgedeki grubu oradan gözaltı yapılmadan uzaklaştırmamız istendi. Sokağa giriş nedenimiz oydu. Benim vurduğum şahıs kesinlikle Ali İsmail değildi.

"AYAĞIMLA YERDEKİ ŞAHSI HAFİFÇE DÜRTTÜM"

Çünkü şahıs benden uzun boyluydu. Şahıs önümden geçti, müdahalede bulunmadım. Yalçın bey koşuyordu, ileride üç dört şahsın önüne geçtiğini gördüm. Şahıslara 'bırakın dokunmayın' dedim, yere düşmüş vaziyetteydi, hafifçe ayağımla dürterek kalkmasını istedim. Şahıs arkamdan küfür etti. 'Küfretme, ayıp, erkek insana küfür etmek yakışmaz' dedim.''

KORKMAZ'IN AĞABEYİ: ERKEK MİSİN SEN?

Bu ifadeye tepki gösteren Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz yerinden kalkarak, "Erkek misin sen? Elinde kan var, tuttuğun oruç oruç değil, kıldığın namaz namaz değil" diye bağırdı.

Ali İsmail Korkmaz Davasında Polislerin İfadeleri
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz Davasında Polislerin İfadeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • zaza: polis neden beni dövmüyor BELİKİ DE BEN POLİSE TAŞ SOPA MOLOTOF SAPANLA BİLYE ATMADIĞIM İÇİNDİR siz polisi aşağılayacaksınız küfür edeceksiniz taş atacaksınınız polisi öldürmeye yelteneceksiniz poliste müdahale edince çığlık atacaksınız BENCE POLİS AZ BİLE YAPMIŞ KEŞKE HEPİNİZE ÇİN İŞKENCESİ UYGULASAYDI 37 52 Yanıtla
  • Sade vatandaş: Vatan bayrak ezan düşmanları gezi zekalılar hepsini geberticeksin 46 26 Yanıtla
  • MURAT: POLİSLERİ ELEŞTİREN ARKADAŞLARA SORUYORUM. GECENİN VAKTİNDE SOKAK ORTASINDA POLİSE HERTÜRLÜ CİSMİ ATAN BOL BOL KÜFREDEN TOPLULUGA POLİSİN NE YAPMASI GEREKİYOR. POLİS AŞIRI GÜÇ KULLANMIŞTIR DOGRUDUR. AMA POLİS KÜFREDEN ADAMA COPUNU KALDIRDI VURACAK GÜCÜNÜ AŞIRI KULLANMAMAK İÇİN NE YAPACAK HAFİFTEN OKŞAYIP BIRAKACAKMI. POLİSİN KARŞISINDA HERTÜRLÜ TEHLİKELİ ADAMLAR VAR VE POLİSE DOGRU SALDIRIYA GEÇTİ POLİS NE YA PA CAK. HANGİ BABA GECE YARISI EVLADINA OGLUM GİT POLİSLE ÇATIŞ. GİT GECEYARISI SOKAKTA ARKADAŞINLAGEZ DOLAŞ DER, VARMI BÖYLE BABA. MADEM VARSA ŞİMDİ NEDEN SIZLANIYOR. BEN OGLUMU GECE VAKTİ SAVAŞ ALANINA GÖNDERİRSEM O COCUGUMUN BAŞINA GELEBİLECEK OLAYDAN BEN SORUMLU OLMALIYIM BAŞKASI DEGİL. 40 30 Yanıtla
    ayse: bende sana sorarım aynı polis aynı tavrı pkk lılara neden kullanamıyor?kullanıyor deme sakın senelerdir gördügümüz uzaktan su sıkmak baska bisey yok.hatta ve hatta bir keresinde uzun namlulu silahlarla polise saldıranlara bile mermi sıkmadınız.ogün 1polisimiz sehit olmustu.vuranlar bdp binasına kacmıstı.ve olay anında 1tane polis o binaya mermi sıkmadı.ben polisimizi askerimizi severim lakin her eyleme ayrı tarz müdahele olmaz.pkk ya uzaktan su vatandaşa jop sopa adaletmi bu? 0 0
  • SİBO: ÇAPULCULAR BUNLAR BOŞUNA ÖLMEMIŞ ÜLKEYE ZARAR VEREN ÖLÜMU HAKETMIŞTIR 33 37 Yanıtla
  • vatan hainleri geziciler: türkiyede bir moda vardır... vatan hainlerini ve vatan haini solcuları vatansevermiş gibi gösterme çabası... bir vatan haininin arkasından ancak vatan hainleri ağlar.. etrafa saldır cam çerçeve kır esnafı rahatsız et polise saldır vatan hainliğinin bini bin parasını yap.. sonra insanlara melekmiş gibi kakalamaya çalış.. bu ölen ve bunun gibiler ülkede karışıklık çıkarmak amacıyla yapmadılarmı bütün o vatan hainliklerini.. bu hainliklerden darbeyle iktidar olma hayalleri kurmadımı bazı şahsı zevatlar... su testisi su yolunda kırılır kimse kusura bakmasın... bu vatanı ya sevecksin yada ..... gideceksin...... 34 30 Yanıtla
  • MANSUR: Aşağıdaki beyan sahipleri, önce 'zeka' ve 'algılama' testi arkasından da 'insaf' testi yaptırın, bu testlerden vasata yakın not alırsanız tekrar gelin size bir çift sözüm olacak.... Geçemezseniz, ki bu mantıkla imkansız, size bişey demeyeceğim.CENGİZ:Bir gençe yazık oldu..ama o gençin orda ne işi vardır..kanunsuz yapılan gösteride ölünce kanunla adelet arıyolar buda yazık...ne oldu okadar ayağa kaldırdınız bizide dünyaya rezil ettiniz...tayyipe cevabınızı sandıkta veremezmiydiniz..pekalada verirdiniz ama amaçınız hır gür çıkartmaktı....demokrasi ile yönetiliyoruz beyler anarşi ile değil....narşi yapıyorsan hakkını mahkemede aramıycaksın...Cevap Yaz(2)ZAZA:polis neden beni dövmüyor BELİKİ DE BEN POLİSE TAŞ SOPA MOLOTOF SAPANLA BİLYE ATMADIĞIM İÇİNDİR siz polisi aşağılayacaksınız küfür edeceksiniz taş atacaksınınız polisi öldürmeye yelteneceksiniz poliste müdahale edince çığlık atacaksınız BENCE POLİS AZ BİLE YAPMIŞ KEŞKE HEPİNİZE ÇİN İŞKENCESİ UYGULASAYDI 24 23 Yanıtla
    MANSUR: 'İZİNSİZ GÖSTERİ yaparsan böyle olur' diyen arkadaşlar, izinli gösteri mi olurmuş yaaa?? Gösteri zaten izinsiz olur, hangi faşist yönetim kendisine karşı yapılacak gösteriye izin verir??? Efendim biz gösteri yapacağız da, oğlunuzun yolsuzlukları için slogan atacağız, lütfen izin veriniz arz ederim, imza sümsük gösterici 0 0 Sade vatandaş: Eline diline yüreği ne sağlık aslında bu ülke haddi nden fazla özgür 0 0 zaza: mansur bence kendini zeka testine tut birde yorum yapmadan önce biraz kanun oku BU ARADA HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİĞİN ÖOK BELLİ OLUYOR AYRICA HAK ARARKEN BAŞKASININ HAKKINI İHLAL EDERSEN SENDE HAKSIZ OLURSUN dünyanın her yerinde polis var ve şuna emin ol İLERİ DEMOKRASİ DEDİĞİMİZ İNGİLTERE FRANSA ALMANYA AMERİKA'da gezi zamanındaki olaylar olsaydı emin ol 6-7 kişi değil kesinlikle en az 100 kişi telef olurdu MADEM ALİniz çok kıymetliydi gecenin o saatinde o kargaşada ne işi vardı ölmesine üzülmedim ama sevinmedim de HA BİRDE BİR ATA SÖZ VAR '''' KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ''' hepsi bu kadar mecidiyeköyde polise silah sıkıldığında neden sesiniz çıkmadı bir komiser yardımcısı ve bir polis yaralandı hatayda bir komiser köprüden düştü o zaman neredeydiniz ve tam bir ay hastanede bir polis yattı kafasına kaldırım taşları geldi diye SADECE KENDİNİZE DEMOKRAT OLMAYIN HUKUK SADECE EYLEMCİLER İÇİN YOK 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement