Ankara'da Nevruz, Depremdeki Can Kayıpları Nedeniyle Ağıtlarla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Nevruz, Depremdeki Can Kayıpları Nedeniyle Ağıtlarla Kutlandı

Bu yıl Nevruz, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kayıpları nedeniyle buruk kutlanıyor. Ankara’daki Nevruz kutlamasında, depremde yaşamını yitirenler için ağıtlar söyledi.

19.03.2023 16:34  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: FURKAN ERDEM

Bu yıl Nevruz, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kayıpları nedeniyle buruk kutlanıyor. Ankara'daki Nevruz kutlamasında, depremde yaşamını yitirenler için ağıtlar söyledi.

Ankara'daki Nevruz kutlaması bugün Anıtpark'ta yapıldı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin katıldığı kutlamada, "Nevroz'un ateşiyle özgürlüğe, dayanışma ruhuyla yeni yaşama yürüyoruz" pankartı taşındı, "Helalleşmek yok, hesaplaşmak var" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kayıpları nedeniyle hareketli parçaların çalınmadığı Nevruz'da ağıtlar söylendi.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Nevruz'u ağıtlarla dayanışmaya dönüştürmek için yan yana geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bütün Türkiye bir felaket, acı yaşadı ama biz, bu acının insan eliyle bir sonuca dönüştüğünün farkındayız. İnsanlar 'havar' (yardım nidası) diye çığlık atıyordu, hiç kimse yoktu. İnsanlara tekrar insanlar sahip çıktı ve halen devam ediyor. O nedenle bu Nevruz'u biz, ağıtlarla, hüzünle dayanışmaya dönüştürmek amacıyla yan yana geliyoruz. Bütün zeminler siyah ve ağıtlar eşliğinde bu Nevruz biz varız. Umudu, yeni yaşamı beraber kuracağız."

Ankara\'da Nevruz, Depremdeki Can Kayıpları Nedeniyle Ağıtlarla Kutlandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Nevruz, Depremdeki Can Kayıpları Nedeniyle Ağıtlarla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement