Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Antalya'da eğitim öğretim sezonunu tamamlayan öğrenciler karne heyecanı yaşarken, bir turizm firması düzenlediği kampanyayla öğrencilere 20 bin ücretsiz kitap dağıttı.

14.06.2013 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Törenden foto

===

20 bin öğrenciye ücretsiz kitap

Antalya'da eğitim öğretim sezonunu tamamlayan öğrenciler karne heyecanı yaşarken, bir turizm firması düzenlediği kampanyayla öğrencilere 20 bin ücretsiz kitap dağıttı.

ANTALYA'da faaliyet gösteren bir turizm firması tarafından '20 bin karne 20 bin kitap' kampanyası düzenlendi. Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkısıyla düzenlenen kampanya kapsamında karnesini getiren ilk ve orta öğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıtıldı. Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı'ndaki Türkan Saylan Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Sebahattin Öztürk, vali yardımcıları Turan Eren ve Recep Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aydın, öğrenciler ve veliler katıldı.

VALİ ÖĞRENCİLERE KİTAP DAĞITTI

Kitap kampanyasına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, karne hediyesi olarak kitap almanın sevincini yaşadı. Turizm firmasında çalışan rehberler tarafından karnesini getiren her öğrenciye birer kitap verildi. Kampanyanın düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Vali Sebahattin Öztürk, standın başına geçerek öğrencilere kitap dağıttı. Bazı öğrencilerin karnelerini inceleyen Vali Öztürk, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Turizm firmasının genel müdürü Recep Yavuz tarafından Vali Öztürk'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Kampanya hakkında bilgi veren Recep Yavuz, 8 ay süren bağış toplama çalışmaları sonucu 140 bin TL biriktirdiklerini, bununla da 20 bin kitap aldıklarını söyledi. Bu kitapları öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Recep Yavuz, "Buna 350 rehberimiz ve yurt dışındaki tur operatörümüz katkı sağlıyor. Türkiye'de en önemli ücretsiz kitap hediye etme kampanyalarından birini hayata geçirdik. Bu ilki. Bu yıl 20 oldu, seneye 40 olur, önümüzdeki seneler daha da artar. Ama bu mutluluk bize yetiyor zaten, her şeye bedel" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan 4 bin 900 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Tören, 18 fakülte, 4 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 1 konservatuvardan mezun olan 4 bin 900 öğrencinin fakülteler halinde geçiş töreniyle başladı. Mezun olmanın sevincinin yaşayan öğrenciler, ailelerini ve hocalarını selamlayarak tören alanındaki yerlerini aldı.

Foto: Mezuniyetten fotolar

===

Korkuteli'nde mezuniyet sevinci

KORKUTELİ Osman Önal İlköğretim Okulu'dan mezun öğrenciler için gece düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen geceye, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Bakanı Hasan Gökce, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Karatopak, Emniyet Müdürü Metin Demirbağ, hayırsever işadamı İrfan Önal ve okulu yaptıran hayırsever Osman Önal, siyasi parti temsilcileri ve veliler katıldı.

Öğrencilerin sunduğu zeybek ve dans gösterileriyle başlayan gecede, okul birincisi 8'inci sınıf öğrencisi Merve Öğreten'in yaş kütüğüne döenm plaketinin çakmasıyla devam etti. Kaymakam Karahan ve Belediye Başkanı Gökce, dereceye giren öğrencilere cumhuriyet altını, iş adamları İrfan Önal ve Osman Önal ise öğrencilere kol saati hediye etti.

Gecede konuşan okul müdürü Fatih Tıraş, "Bize emanet edilen nesilleri donanımlı, milli ve manevi değerlerini kavramış ve onlara sahip çıkabilen bireyler olarak yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından keplerini havaya fırlatan öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı. Gece, havai fişek gösterisi ve canlı müzik eşliğinde sona erdi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, idaresindeki otomobilin şarompole yuvarlanmsı sonucu 2 kişi yaralandı. Isparta-Konya karayolunun 106. kilometresinde Rahmi Yıldız'ın kullandığı 13 AR 926 plakalı otomobil, viraja hızlı girince şarampole yuvarlandı. Sürücü Rahmi Yıldız'ın yara almadan kurtultuğu kazada, araçtaki eşi Sema Yıldız

Foto: Kaza yapan araçtan

===

Kredi kartı hırsızları tutuklandı

MUĞLA'ya bağlı Fethiye İlçesi'nde, turistlerden çaldıkları kredi kartlarıyla Alanya'da tatil yapan şüpheliler jandarma tarafından yakalandı. İncekum Beldesi'nde devriye görevi yapan sivil jandarma timleri, önceden eşkal bilgilerini tespit ettikleri 42 yaşındaki Fatma K. ve 38 yaşındaki İbrahim S.'yi takibe aldı. ATM cihazlarının yanında turistleri takip eden ve yardım etme bahanesiyle kartlarını almaya çalışan iki şüpheli, bir turiste ait kartını çaldıkları sırada suçüstü yakalandı.

Fethiye'de 6 Haziran'da ATM önünde bekleyen turistlerin kredi kartlarını çalarak bu yolla 10 bin lira çeken şüphelilerin, söz konusu parayla tatil yaptıkları belirlendi. Bu olayda Fatma K. ve İbrahim S'nin savcılık tarafından serbest bırakıldıkları, ardından Alanya, Kemer, Manavgat'ta suç işlemeye devam ettikleri kaydedildi. Jandarma tarafından yakalanıp sorguları yapılan şüpheliler, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Park alanlarından foto

===

Kaş'ta 2B tapuları dağıtıldı

İLÇE çapında en çok 2B arazisi olan yerlerden Kaş'ta, ilk 2B tapuları teslim edildi. Kaş Kaymakamlığı'nda düzenlenen ve Kaymakam Selami Kapankaya, Mal Müdürü Hüseyin Avcu ile Milli Emlak Müdürü Mustafa Kuşoğlu'nun da katıldığı törende 4 vatandaşa tapuları verildi. Kaş'taki ilk 2B arazilerine ait tapuların sahibi olan Çayköy'den Ahmet Nergis, Ömer Lütfi Bilgiç, Durmuş Beydoğan, Süleyman Tosunoğlu adlı vatandaşlar, toplam 9 bin 700 metrekarelik arazinin tapusuna kavuştu.

İlk tapuyu Çayköy'den Bilgiç'e veren Kaş Kaymakamı Kapankaya, "Artık atadan kalan arazilerinize yasal olarak kavuşuyorsunuz. Tapu çok önemli. Tapuyu alınca, araziniz üzerinde istediğiniz gibi tasarrufta bulanabileceksiniz. Kapı gibi tapum var diyerek rahat uyuyacaksınız" dedi.

Kaş'ta 21 bin 132 kişiye ait 21 bin 885 adet ve yaklaşık 63 bin 522 dekar 2B arazisi bulunuyor. Antalya il sınırları içindeki 2B arazilerinin yaklaşık dörtte biri Kaş'ta yer alıyor. Hak sahiplerinden 16 bin 700'ü arazilerini almak için yasal müracaatını yaptı. Kaş'ta 2B arazilerinin rayiç bedelleri dekarı 600 lira ila 550 bin lira arasında değişiyor.

Kaş'ta ayrıca Ağullu, Bayındır, Çavdır, Çukurbağ, Dirgenler, Gelemiş, Kızılağaç, Üzümlü köyleri ile Ova, Kalkan, Kınık ve Yeşilköy beldelerinde Kadastro Yasası'na göre, 22-A teslimat hatalarının giderilmesi çalışmaları devam ediyor. Bu yerleşim birimlerinde çalışmalar tamamlanınca, 2B tapuları verilecek.

Ahmet ACAR/DEMRE,

Foto: Kaza yerinden fotoğraf, Behçet Saatcı fotoğrafı

===

Burdur'da karne sevinci

BURDUR'da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nın sona ermesi dolayısıyla Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mustafa Özboyacı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, il genelinde 44 bin 400 öğrencinin karne aldığını bunlardan 2 bin 500'ünün liselerden mezun olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Vali Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı okul birincilerine çeşitli hediyeler vermesiyle tören sona erdi.

Mesut MADAN/BURDUR,

Foto: Cesetten, olay yeri - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement