"Avrupa Gelsin Elazığ'a Türkiye'yi Görsün" - Son Dakika
Güncel

"Avrupa Gelsin Elazığ'a Türkiye'yi Görsün"

"Avrupa Gelsin Elazığ\'a Türkiye\'yi Görsün"

Dünya başkenti İstanbul'da düzenlenen "Elazığ Tanıtım Günleri'nin" resmi açılış töreni bugün düzenlenen törenle gerçekleşti.

25.11.2012 09:02

Açılışa Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Elazığ Valisi Muammer Erol, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile oldukça kalabalık bir topluluk katıldı.

İstanbul Feshane'de 22 – 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen tanıtım günlerine katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade ede Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, kendisinin çalışma grubunda yer alan birçok ismin Elazığ'lı olduğunu ve Elazığ'a ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, bu şehrin aziz insanlarını çok sevdiğini belirtti. Bakan Bağış, Tanıtım Günlerinde şehrin marka ürünlerinin teşhir edildiğini ve bunun ekonomiye olan katkısından da söz ederek, emeği geçenlere de teşekkür ederek açılış kurdelesini kestikten sonra Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun daveti üzerine belediye standını ziyaret etti.

BAKAN BAĞIŞ BELEDİYE STANDINDA

Sekiz köşe şapka ile Elazığspor atkısıyla Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kürsü başı ekibi tarafından okunan Harput Musikisine eşlik eden Bakan Bağış, Harput Musikisini çok sevdiğini ifade ederek, kendisine ikram edilen yöresel çeşitler ile Elazığ'ın meşhur üzümünden tattı.

Daha sonra il protokolü ile birlikte İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın resim sergisini gezen Bakan Bağış, Tanıtım Günlerine katılan firmaların stantlarını tek tek gezerek vatandaşlarla da sohbet etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOPBAŞ: BELEDİYE STANDINDA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Feshane'de düzenlenen tanıtım günlerini gezerek belediye standında Harput Musikisini eşiyle birlikte dinledi. Başkan Topbaş Elazığ denilince aklına El-Aziz ve Elazığ'ın aziz insanlarının geldiğini söyleyerek Elazığlıların güzel bir organizeyi gerçekleştirdiğini ve tanıtım günlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Elazığ İş Kadınları Derneği standını da gezerek, bayanların el emeği göz nuru el yazmalarından ve sekiz köşe şapkalardan alarak İstanbullulara hediye etti.

Başkan Topbaş'ın bu jesti karşısında İstanbullular kendisini alkışlayarak teşekkür ettiler.

BAŞKAN SELMANOĞLU: İSTANBUL'DA ELAZIĞ RÜZGÂRI

Şehrimizin markalaşma sürecine çok büyük katkı sağlayacak tanıtım günlerinin resmi açılışının yapıldığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise açıklamasında şunları ifade etti:

"Ankara ve İzmir'in ardından dünya başkenti İstanbul'da düzenlenen tanıtım günleri bugün resmi açılış programıyla start aldı. Oldukça güzel bir atmosferde başlayan tanıtım günlerinin açılışını Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış ile Milletvekillerimiz gerçekleştirdiler. Şehrimizin tanıtımı açısından önem arz eden ve Feshane'de düzenlenen Elazığ günlerine katılımın yüksek olması ise bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Pazar gününe kadar açık olacak Elazığ Günlerinde her akşam bir değerli sanatçımız sahne alacak. Stantlarda yöresel ürünler ise İstanbullulara sunulacak. Dünya Başkenti İstanbul'da böylesine güzel bir programda bulunmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Avrupa Gelsin Elazığ'a Türkiye'yi Görsün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement