Bakan Öztürk: Gündemimizin Tek Maddesi Seçim Güvenliği - Son Dakika
Güncel

Bakan Öztürk: Gündemimizin Tek Maddesi Seçim Güvenliği

Bakan Öztürk: Gündemimizin Tek Maddesi Seçim Güvenliği

– İÇİŞLERİ Bakanı Sebahattin Öztürk, Bursa'da düzenlenen toplantıda gündemlerinin en önemli ve tek maddesinin seçim güvenliği olduğu söyledi.

04.04.2015 16:08

– İÇİŞLERİ Bakanı Sebahattin Öztürk, Bursa'da düzenlenen toplantıda gündemlerinin en önemli ve tek maddesinin seçim güvenliği olduğu söyledi. Öztürk, "Halkın iradesini olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtması için gereken ortamın sağlanması, elbette ki devletin ve bizim görevimizdir" dedi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Hilton Bursa Otel'de 13 ilin sorumlularının katıldığı seçim güvenliği toplantısı öncesi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte açıklama yaptı. Öztürk, artık geleneksel hale dönüştürecekleri  seçim öncesi güvenlik toplantılarının ilkini Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'da yaptıklarını söyledi. Daha önceki dönemlerde Bursa'da, 5 yıla yakın görev yapmanın mutluluğunu ve onuru yaşadığını kaydeden Öztürk, "25'inci dönem milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik alınan tedbirleri değerlendireceğiz. Yaklaşık 8 bölgede yapmayı düşündüğümüz bölge toplantılarını burada başlatmış bulunuyoruz. Gündemimizin en önemli ve tek maddesi seçim güvenliğidir. Türkiye seçimlerini güvenli olarak yapmakla tanınan bir ülkedir. Halkın iradesini, olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtması için gereken ortamın sağlanması, elbette ki devletin ve bizim görevimizdir. Bunu sağlamaya yönelik olarak çok tecrübeli bir güvenlik kadromuz elbette var. Bu çerçevede geçmişten birçok tecrübeye sahibiz. Ama her şehrin kendine mahsus bir takım farklılıkları olabilir.Geçmişteki durumları hatırlatmak, bu seçimde olabilecek her ile ait kendine mahsus farlılıkları konuşup, tartışmak, müzakere etmek adına arkadaşlarımızla bu güzel şehirde bir günlük bir toplantı yapmayı uygun gördük. Dolayısıyla bu görüşmeler neticesinde ilave alınabilecek tedbirler nelerse, onları da karar altına almak için bir araya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Tekirdağ ve Yalova'nın Vali, Emniyet Müdürü ile Jandarma Komutanları katıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Öztürk: Gündemimizin Tek Maddesi Seçim Güvenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement