Barselona'nın Festival Ruhu 6-7 Nisan'da Zorlu Psm'de…. - Son Dakika
Güncel

Barselona'nın Festival Ruhu 6-7 Nisan'da Zorlu Psm'de….

Barselona\'nın Festival Ruhu 6-7 Nisan\'da Zorlu Psm\'de….

Sónar Istanbul, iki gün boyunca elektronik müzik sahnesinin birbirinden değerli DJ/prodüktörlerin yanı sıra görsel-işitsel performanslara, atölyelere ve panellere ev sahipliği yapmıştı.

28.03.2018 15:28  Güncelleme: 15:27

Bu yıl 25. yaşını kutlayacak müzik, yaratıcılık ve teknolojinin buluşma noktası Sónar Festivali'nin İstanbul ayağı, 6-7 Nisan 2018 tarihlerinde yeniden Zorlu PSM'de gerçekleşecek. Sónar Istanbul'un müzik programı Fatboy Slim, Black Coffee, Booka Shade, Pan-Pot, Joseph Capriati, Erol Alkan, Forest Swords, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Gas, Fatima Yamaha, Honey Dijon, Rival consoles, Courtesy, Jon Hopkins, Ferhat Albayrak, Islandman, Keram Akdağ, Levni, Nosaj Thing, Vessels, Vök, Lanark Artefax, Flava D, Zeynep Erbay, Zozo, Murat Uncuoğlu B2B Alican, Ahu, Analog Kültür Experiment' ın yer aldığı baş döndüren isimlerden oluşacak.

Tüm bu etkileyici isimlerin yanı sıra Digilogue sunumu ile 7 Nisan Cumartesi günü disiplinler üstü çalışmalarla fark yaratan birçok sanatçı, ücretsiz olarak gerçekleşecek Sónar+D çatısı altındaki paneller, atölyeler, konuşmalar, sergiler, görsel-işitsel şovlarda ve gösterimlerde yerini alacak. Festivalde bulunmak, bugünün ve geleceğin bir parçası olmak isteyenler için 33 farklı sebep sıraladık.

- Dünyanın gördüğü en havalı organizasyonlardan biri olan 2012 Londra Olimpiyatları'nı muhteşem bir kapanış performansına imza atan Fatboy Slim'in ömürlük hit'lerini peşi sıra dinlemek. Çeyrek asırdan fazla süredir kulaklarımızda olan bir efsaneyi, en iyi hissettiği yerde, kabinin arkasında, görsel ve işitsel prodüksiyonu ile görmek.

- BET Awards'tan ödülle ayrılan ilk Afrikalı sanatçı olan Black Coffee'nin içine soul ve afro funk eklediği, house çizgili DJ seti eşliğinde dans etmek.

- Dans müzik sahnesinde kitap olarak okutulan 2006 çıkışlı "Movement" albümlerini çantasına atıp Sónar Istanbul'a, bir nevi ders vermeye gelecek olan Booka Shade'nin karşı konulmaz ritimlerine kapılmak.

- Britanya topraklarının iki kıdemli prodüktörü Damian Lazarus ile James Ford (kendisi Arctic Monkeys, Depeche Mode, Florence and The Machine gibi pek çok önemli grubun albümlerine imza atmış)'un güçlerini birleştirdiği Damian Lazarus & the Ancient Moons projesi ile çöllerin, ormanların ve denizlerin aşılacağı unutulmayacak bir dünya turuna çıkmak.

- Bugüne kadar çeşitli çalışmalarıyla Golden Globe, BAFTA, Grammy ve Critics Choice gibi prestijli ödüllere aday gösterilen Carsten Nicolai'nin müzik düzleminde yarattığı Alvo Noto projesiyle ses ve görsel frekanslar gibi bilimsel fenomenleri algısal limitlerin dışına nasıl taşıdığına tanıklık etmek.

- House ve tekno müzik Dj'leri arasında nadir görülen bir pop hassasiyetine sahip Erol Alkan'ın estetik değerler taşıyan kusursuz seti ile tanışmak.

- Claire Bardainne & Adrien Mondrot'un hayal gücü ve gerçek dünyanın sınırlarını ortadan kaldırarak dijital bir kübün içinde, canlı müzik eşliğinde fiziksel hareket modellemesinden ilham alan, Art Basel'den sonra ilk defa Türkiye'de gösterilecek eşsiz Hakanai performansını deneyimlemek.

- Yakin zamanda Dolce Gabbana defilesinde cantalari drone'lar ile uçurtan Rhizomatiks labraturarinin kurucusu, İnsan vücuduna, dataya, programlamaya, bilgisayarlara ve diğer fenomenlere dair olasılıkları oldukça dikkatli gözlemleyerek analoğa karşı dijital ve gerçeğe karşı sanal olanın arasında köprüler kurarak sınırları yıkmaya çalışan Japon sanatçı Daito Manabe ile Satoshi Horii iş birliğideki "Phaenomena" projesi PSM'nin Dev LED ekraninda algı duvarlarını yıkacağını görmek.

- Elektronik müzik sahnesinin parlayan yıldızı Fatima Yamaha'nın usta işi synth'lerini içeren rafine house müzik eşliğinde dans pistine çıkmak.

- Tekno müzik sahnesindeki global elçimiz Ferhat Albayrak'ın İstanbul'un kaosu ve çeşitliliğinden beslendiği DJ seti ile nefessiz dansın sınırlarını keşfetmek.

- Wiley, Ghetts, Maxsta gibi Britanya topraklarının el üstünde tutulan MC'lerin arkasında çalan Flava D'nin House, UK Garage, R&B ve Grime türleriyle süslü enerjik performansına tanıklık etmek.

- Elektronik müziğin ses kaşiflerinden biri olan Forest Swords'un geleceğe mercek tutan performansı ile adı konulmamış kara parçalarını keşfetmek.

- Köln merkezli

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barselona'nın Festival Ruhu 6-7 Nisan'da Zorlu Psm'de…. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement