Başbakan Yıldırım: Savaş Uçağı Suriye Rejimine Ait - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Savaş Uçağı Suriye Rejimine Ait

Başbakan Yıldırım, Hatay'ın Samandağ ilçesi yakınlarına düşen uçağın Suriye rejimine ait olduğunu, hangi tarafa düştüğünün henüz net olmadığını söyledi. Atlayan pilotların Türkiye tarafında arandığını açıkladı.

04.03.2017 20:01  Güncelleme: 21:09

Akşam saatlerinde Hatay'ın Samandağı ilçesi yakınlarına bir savaş uçağının düştüğü ve pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu ihbarı geldi. Haber üzerine jandarma ve emniyet güçleri harekete geçti.

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'ın Suriye sınırından düşen uçakla ilgili, "Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir mitinginin ardından Valiliği ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Hatay'ın Suriye sınırında düşen uçakla ilgili, "MİG-23 uçağı düştü. Pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uçağın Suriye topraklarına pilotun muhtemelen ya Türkiye tarafına ya da Suriye tarafına düştüğü varsayılıyor. Samandağ Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Durum bundan ibaret. Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

"HANGİ TARAFA DÜŞTÜĞÜ VE NEDEN DÜŞTÜĞÜ NET DEĞİL"

Başbakan "Bu konuda netlik yok bizim sınırda da olabilir Suriye sınırında da olabilir. Düşme nedeni konusunda netlik yok. O bölgede hava şartlarını kötü olduğu biliniyor." dedi.

HATAY VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Erdal Ata, "Bugün valiliğimize yapılan bir ihbarda Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik bilgi ulaştı. Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor." açıklamasında bulundu.




Başbakan Yıldırım: Savaş Uçağı Suriye Rejimine Ait

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Savaş Uçağı Suriye Rejimine Ait - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement