Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu Nilüfer İle Aynı Sahnede! - Son Dakika
Güncel

Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu Nilüfer İle Aynı Sahnede!

Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu Nilüfer İle Aynı Sahnede!

"Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu" değerli sanatçı Nilüfer ile aynı sahneyi paylaştı.

30.05.2016 10:44  Güncelleme: 10:48

Her yıl ülkemizin seçkin sanatçıları ile başarılı konser programları gerçekleştiren, Türkiye'nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası olan ''Bilfen Filarmoni Orkestrası" ve "Bilfen Korosu'', bu yıl da Nilüfer ile muhteşem bir konser programına imza attı.

2015 – 2016 öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala, Bilfen Ortaokullarının İstanbul içi ve İstanbul dışı tüm kampüslerinden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçilen 6, 7 ve 8.sınıflarından kurulu 400 kişilik Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu, bu kez Türk Pop Müziğinin eşsiz sesi Nilüfer ile aynı sahneyi paylaştı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen geleneksel yılsonu konserinde Bilfenli öğrencilerle sahne alan Nilüfer, birbirinden eşsiz parçalarını öğrencilerle seslendirdi. Orkestra öğrencilerinin keman, gitar, yan flüt ve çellolarını konuşturduğu gece uzun yıllar akıllardan silinmeyecek görüntülere sahne oldu.

Daha önceki yıllarda Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Teoman, Emma Shapplin ve Sertab Erener gibi birçok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşan öğrenciler performansları ile izleyenleri büyüledi.

Bilfen Okullarında evrensel bir kültür dili olarak benimsenen enstrüman eğitiminin bir sonucu olan gecede perde; orkestranın çaldığı "Game of Thrones" adlı parça ile açıldı. Sunuculuğunu Balçiçek İlter'in üstlendiği konser programında, Nilüfer ve Bilfen Ortaokulları 7.sınıf öğrencisi Pelin Onbaşı'nın beraber seslendirdikleri, sanatçının unutulmaz şarkılarından biri olan "Çok Uzaklarda", izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bilfen Müzik Öğretmeni ve sanatçı Eda Özülkü'nün "Son Perde" şarkısıyla renk kattığı gecede, Türkiye'nin en önemli ses sanatçılarından biri olarak kabul edilen Nilüfer; "Yolcu Yolunda Gerek", "Erkekler Ağlamaz", "Kim Arar", "Böyle Ayrılık Olmaz", "Esmer Günler", "Mor Menekşe", "Geceler", "Yemin Ettim" ve "Mavilim"isimli dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirdi.

Bu güne kadar sayısız albüme imza atan Nilüfer'in seslendirdiği klasikleşen şarkılara, enstrümanları ve sesleri ile eşlik eden öğrenciler, konserin finalini ise "Elem Acı ve Keder" şarkısı ile yaptı.

Bilfenli Öğrencilerden Afrodisias'a Destek!

Bilfen İlköğretim Kurumu öğrencileri, geçtiğimiz yıl kültür ve ticaret merkezi olan Efes'in "UNESCO Dünya Miras Listesi" ne dahil olması için bir imza kampanyası başlatmıştı. Seslerini duyuran öğrenciler Efes'in UNESCO Dünya Miras Listesine dahil olmasında büyük bir rol oynamıştı.

Bu yılda öğrenciler başlattıkları yeni bir imza kampanyası ile Aydın AFRODİSİAS'ın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık beş aydır devam eden kampanyada AFRODİSİAS ile ilgili farkındalık yaratmak ve projenin ulusal anlamda da duyurulması için çabalayan öğrenciler, başlattıkları imza kampanyasına sevilen sanatçı Nilüfer'den de destek istediler. Değerli sanatçıdan tam destek alan öğrenciler; amaçlarının, uygarlık tarihinin önemli sanatsal ve mimari yapılarının yok olmasını önlemek olduğunu belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu Nilüfer İle Aynı Sahnede! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement