Bu Kaosun Bedelini Kim Ödeyecek? - Son Dakika
Güncel

Bu Kaosun Bedelini Kim Ödeyecek?

Bu Kaosun Bedelini Kim Ödeyecek?

YSK'nın kararından sonra herkes aynı soruyu soruyor...

22.04.2011 08:21  Güncelleme: 08:41

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), BDP'nin desteklediği 7 milletvekili adayından 6'sına ilişkin 'veto' kararından geri döndü. Ancak krizin faturası ağır oldu. Oluşan kaos ortamında Diyarbakır, Hakkari ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde adeta provokatörlere davetiye çıkarıldı.

YSK hatasından döndü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kendi çıkardığı krizi kendisi çözdü. Kurul, mahkumiyetleri bulunan ancak 'memnu haklarının iadesini ibraz etmedikleri' gerekçesiyle veto ettiği 12 bağımsız milletvekili adayından 7'sine vize verdi. Kurul, BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Salih Yıldız, Ertuğrul Kürkçü, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel ile Harun Özcan'ın milletvekili adayı olmaya engel durumlarının bulunmadığına karar verdi.

Bizimle olan, olmayan binlerce insan çaba gösterdi

Ertuğrul Kürkçü (Mersin bağımsız adayı): Evrak eksikliği dolayısıyla olumsuz bir durumla karşı karşıya gelmedik. Dar görüşlülüğün yol açtığı hukuki bir kaosla karşı karşıya kaldık. Bu süreçte altını çizmek istediğim bir konu var: Bizimle olan, olmayan binlerce insan haklığımızın kanıtlanması için çaba gösterdi. Bize katılmayan insanlar, düşüncelerimizi ifade etmemiz için bize hak verdiler. Bu, Türkiye'nin yükselişi, yücelişidir. Türkiye'nin geldiği yer açısından ilk kez böylesi önemli bir manzara yaşandı. 'Senin görüşlerine katılmıyorum ama senin görüşlerini açıklaman için fedakârlık yaparım' denildi.

 

Karar için tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum

Sırrı Sakık (Muş bağımsız milletvekili adayı): Tabii ki bu kararı önemsiyorum. Önceki kararla bu noktaya geleceğimizi hepimiz biliyorduk. Neden bu noktaya gelmeden doğru bir karar çıkmadı? Kararla birlikte ülkemiz kazandı, hepimiz kazandık. Keşke bunlar olmasaydı. Sorunun kökten çözümü için hepimizin sığınabileceği bir anayasa lazım. Karar için tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Kararı yetkili kurullarımızda bir araya gelip tartışacağız. Diliyorum, bundan sonra daha sağlıklı bir ortam olacaktır. Gelin hep birlikte bu ülkeyi özgürleştirelim.

Bedeli bu kadar ağır olmayabilirdi

Selahattin Demirtaş (Eski BDP Eşbaşkanı): Ciddi bir hukuksuz yaklaşımla, antidemokratik bir tutumla karşı karşıyaydık. Bunun kısmen düzeltilmiş olması olumludur. Ama bunların hiçbiri yaşanmayabilirdi. Bedelleri bu kadar ağır olmayabilirdi. 18 yaşında bir kardeşimizi gösterilerde vurulduğu için toprağa verdik. Destek olan tüm kesimlere teşekkür ediyorum.

YSK, CHP'yi uyardı, BDP'yi de uyarmalıydı

Bekir Bozdağ (AK Parti Grup Başkan Vekili): CHP'nin adayları ile ilgili Denizli ve Gaziantep'te kontenjan adayı göstermemesi üzerine YSK, CHP'yi uyardı ve parti de yanlışını düzeltti. Bu noktada bağımsız adayları uyarıp eksikliklerinin gidermesini isteyip ondan sonra karar vermesi lazımdı. Maalesef bunu yapmayıp büyük bir ihmalkâr davranış, özensizlik, dikkatsizlik göstermiş ve bir yanlışın altına imza atmıştır. Türkiye'yi hiç hak etmediği tartışmaların ortasına, gerginliklerin ortasına bırakmış, arzu edilmedik olayların çıkmasına sebebiyet vermiştir. Bugün y

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bu Kaosun Bedelini Kim Ödeyecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement