Murat Nehri'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Murat Nehri'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti

Murat Nehri\'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti

Bingöl’ün Genç ilçesinde serinlemek ve karşıya geçmek için Murat Nehri’ne giren iki kardeş, su debisinin aniden yükselmesiyle akıntıya kapıldı. 15 yaşındaki kardeş çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılırken, 29 yaşındaki Mehmet Hazar’dan acı haber geldi. Hazar’ın cansız bedeni, dalgıç polislerin çalışması sonucu kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre uzağında bulundu.

Bingöl’ün Genç ilçesinde piknik için gittikleri Murat Nehri’nde karşıya geçmeye çalışan iki kardeş, su debisinin aniden yükselmesiyle akıntıya kapıldı. 15 yaşındaki N. Hazar çevrede bulunanların müdahalesiyle kurtarılırken, ağabeyi Mehmet Hazar’ın cansız bedenine saatler süren arama çalışmalarının ardından ulaşıldı.

DEBİ ANİDEN YÜKSELDİ 

Bingöl’ün Genç ilçesinde piknik için gittikleri Murat Nehri’nde karşıya geçmeye çalışan iki kardeş, su debisinin aniden yükselmesiyle akıntıya kapıldı. 15 yaşındaki N. Hazar çevrede bulunan bir kişinin jet ski ile müdahalesi sonucu kurtarılırken, 29 yaşındaki ağabeyi Mehmet Hazar akıntıya kapılarak kayboldu. Hazar’ın cansız bedeni, dalgıç polislerin çalışmasıyla kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre uzağında bulundu.

Murat Nehri'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti

NEHRE KARŞIYA GEÇMEK İÇİN GİRDİLER

Olay, akşam saatlerinde Genç ilçesindeki Murat Nehri’nde meydana geldi.

İddiaya göre, piknik yapmak amacıyla nehir kenarına giden Mehmet Hazar ile 15 yaşındaki kardeşi N. Hazar, suyun debisinin daha düşük olduğu bir noktadan nehrin karşısına geçmek istedi. Kardeşler suya girdikten kısa süre sonra, baraj kapaklarının açılmasıyla su debisinin yükselmesi sonucu akıntıya kapıldı.

KARDEŞİ JET SKİ İLE KURTARILDI

Kardeşlerin akıntıya kapıldığını gören çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. N. Hazar, Yunus Zoroğlan tarafından jet ski ile sudan çıkarılarak kıyıya ulaştırıldı.

15 yaşındaki N. Hazar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ağabeyi Mehmet Hazar ise güçlü akıntının etkisiyle gözden kayboldu.

EKİPLER SEFERBER OLDU

İhbar üzerine bölgeye AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına AFAD ekiplerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Çalışmalar, Mehmet Hazar’ın nehirde kaybolduğu bölgede yoğunlaştırıldı.

Murat Nehri'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti
Mehmet Hazar'ın cansız bedeni kaybolduğu noktanın 100 metre uzağında bulundu.

CANSIZ BEDENİ 100 METRE UZAKTA BULUNDU

Arama çalışmalarına Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler de katıldı.

Ekiplerin çalışması sonucunda Mehmet Hazar’ın cansız bedeni, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre uzağında tespit edildi. Sudan çıkarılan Hazar’ın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Murat Nehri'nde can pazarı: 2 kardeş akıntıya kapıldı, biri hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İbrahim Acet İbrahim Acet:
    Allah rahmet eylesin 1 0 Yanıtla
  • ibrahim dursun ibrahim dursun:
    Allah'ın rahmeti üzerine olsun inşallah acı bir ölüm rabbim ailesine sabır versin 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement