Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin 36. Olağan Kurultuyında yaptığı konuşmada hükümete çağrı yaptı: Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin.

03.02.2018 11:12  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağını açıklayan isimler yaklaşık 10 bin kişinin beklendiği Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Kurultay konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

ENİS BERBEROĞLU İLE DENİZ BAYKAL'I ANDI

Kurultay'daki konuşmasına, Enis Berberoğlu ile Deniz Baykal'ı anarak başlayan Kılıçdaroğlu, ''Bütün dualarımız Deniz Baykal'ın yanında. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşacak ve CHP içindeki onurlu duruşunu devam ettirecek'' dedi.

''BİZ BİLDİĞİMİZ YOLDAN ASLA DÖNMEYECEĞİZ''

Bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, ''Biri Deniz Baykal, inşallah kısa sürede aramıza katılacak. Ve aramızda olmayan milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu, hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı ülkede hiçbir somut gerekçe gösterilmeden içeride tutulmaktadır. Bütün yol arkadaşlarımın selamını gönderiyorum. Enis Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan belgeyle içeride. Onu tutuklayanlar şu an içeride. Terör örgütlerinin bildiği nasıl devlet sırrı olur. İstediğiniz kadar baskı kurun. Biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz, Kuvayı Milliyeciyiz.'' dedi.

"DUALARIMIZ MEHMETÇİKLE BİRLİKTE"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili konuştu, "Yüreğimiz, dualarımız onlarla beraber. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Biz Afrin'de bu ülke için, bayrak için, bizim için, çocuklarımız için mücadele eden Mustafa Kemal'in Mehmetçiklerine buradan selam gönderiyoruz." dedi.

"CHP'Yİ ELEŞTİRENLERİN GÖZÜNE DİZİNE DURSUN"

Kılıçdaroğlu CHP'yi eleştirenlere de sert çıktı. CHP Lideri, "CHP'ye zaman zaman haksız eleştiriler geliyor. 'Efendim, CHP vatandaşın sorunuyla ilgilenmiyor, CHP entellerin partisi' diyorlar. Onların yüzüne gözüne dursun. Senin dünyadan haberin yokken taşeron sorununu bu ülkenin gündemine hangi parti getirdi?" sözleriyle tepki gösterdi.

"BU 8 İLİ DE ALACAĞIZ"

İddialı konuşan Kılıçdaroğlu "Allah'ın izniyle önümüzdeki seçimde Bursa'yı, Balıkesir'i, Manisa'yı, Antalya'yı, Mersin'i, Adana'yı, Ankara'yı ve İstanbul'u alacağız. Bir tarih yazacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin

"SURİYE VE IRAK HÜKÜMETLERİYLE TEMASA GEÇİNİZ"

"Afrin milli bir duruşu öngörüyor. Biz de milli duruşumuzu açık ve net dile getirdik. Ama birileri Afrin'i partisinin bir kararı gibi topluma sunuyor. Ordu Mustafa Kemal'in ordusudur. Mücadele Türkiye içindir. Türkiye'de, 2002'de rahmetli Ecevit döneminde terörün beli kırılırken 2018'de terör nasıl bu kadar geniş bir coğrafyaya kimlerin desteği ve yanlış politikalarla yayıldı bunu düşünmek zorundayız. Türkiye'yi bu noktaya kimler taşıdı hep beraber düşüneceğiz. Açık ve net bir çağırıyı yapmak istiyorum. Suriye hükümeti ile temasa geçiniz. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa Suriye devleti ile hükümeti ile derhal ilişki kurmak gerekiyor. Benzer ilişkiyi Irak merkez hükümeti ile kurmak gerekiyor.

"KÜRT SORUNU VURGUSU..."

Sorunun çözüm adresi TBMM'dir. Sorun demokrasi ve özgürlük bağlamında çözülmek zorundadır. Kürt sorunu ile terör sorunu arasındaki hassas dengenin belirlenmesi gerekir. Terör örgütleri tarafından saldırıya uğrayan genel başkan olarak açık ve net söylüyorum; adına ne derseniz deyin bu sorunu çözecek olan parti sadece ve sadece CHP'dir. 'İlk dört yıl içinde bu sorunu çözmezsem siyaseti bırakacağım' diye sözüm var.

"YALNIZLAŞAN BİR TÜRKİYE TABLOSU..."

İkinci sorun dış politika. Yalnızlaşan bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Egemen güçler tarafından savrulan ve savrulduğunu da 'aldatıldık' diye itiraf eden Türkiye tablosu ile karşı karşıyazı. Durup dururken neden Suriyen'in iç işlerine karışırız. Bugün hemen hemen her çevrede siyasi görüşten vatandaşımız diyor ki; 'Türkiye'nin beka sorunu var'. 2002'de, 2003'te 'Türkiye'nin beka sorunu var' deniyor muydu? Bugün iktidarın getirdiği nokta bu sorunun tartışılmış olması. Bu ayıp bile ne kadar kötü yönetildiğini ortaya koymaktadır. Hem terör örgütü hem egemen güçler tarafında verilen talimatı yerine getiren ve yalnız kalan ve millete 'Bizi kandırdılar' diyenlerin Türkyie'nin yakasından düşmesi gerekiyor.

LOZAN TEPKİSİ: O ONUR BELGESİNİ TARTIŞTIRMAYIZ

Dış politika milli olmak zorundadır. Türkiye bugün bir beka sorunu ile karşı karşıya. Türkiye'yi bu noktaya taşıyanlar utanmadan Lozan'ı tartışmaya açıyorlar. Lozan bu ülkenin tapu senedir. Sen Sevr'i mi özledin? Lozan'ı kanla gözyaşı ile acı ile aldık. Türkiye'nin sınırları cetvelle çizilmedi. Lozan verdiğimiz milli kurtuluş savaşının onur belgesidir. O onur belgesini kimseye tartıştırmayız.

ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEK KANUNU, HER ÖĞRETMENE 24 KASIM'DA BİR MAAŞ İKRAMİYE VAADİ..

Üçüncü temel sorun eğitim. Bir ülkenin geleceği eğitime bağlı. Bir ülkenin eğitimini bozarsanız o ülke, geleceğini inşa edemez. Eğitim de milli olmak zorundadır. Bir partiye militan yetiştirmek amacıyla yapılmaz. Çocuklarımızın çağdaş uygarlığı yakalaması ve onu aşması için verilir.

Bırakın eğitimde bir stratejiyi, her bakana göre değişen bir politika karşımıza çıktı.

Bu hükümetin eğitim politikası yok. Bunu herkes biliyor. Kendi çocuklarını denek olarak kullanan tek ülke Türkiye'dir. Bugün her 100 aileden 80'i çocuğunun yurtdışında eğitim almasını istiyor. Bu da Türkiye'nin eğitimde iflas noktasına taşındığını gösteren en önemli verilerden biridir.

Bugün eğitim sisteminden ne aileler ne de öğrenciler memnun değil. Biz ne yapacağız? Bütün öğretmenleri toplumun en saygın kişileri haline getireceğiz. Bunun için 'öğretmenler meslek kanunu' çıkaracağız. Devlet memurları kanunundan ayrı tutacağız. Onlar aynı zamanda gelecek kaygısı taşımayacak. En düşük öğretmen aylığı açlık sınırının üstünde olacak. Şu anda Türk-İş'in belirlemesine göre açlık sınırı 5 bin 238 TL. Dolayısıyla en düşük öğretmen aylığı bunun üzerinde olacak. Her öğretmene 24 Kasım'da birer maaş ikramiye vereceğiz.

OHAL'İ KALDIRMA VAADİ...

OHAL'i kaldıracağız. Vatandaş yatırım yapacak. Rant ekonomisinden vazgeçip üretim ekonomisine döneceğiz. Dolayısıyla ekonomi poltiiaklarını tepeden tırnağa yeniden düzenleyeceğiz.

Üreten Türkyie anlayışı ile hareket edeceğiz. Ürtetim ekonomisinin gereği olarak asgari ücreti tamamen vergi dışına çıkaracağız.

Sadece sanayide üretim değil tarımda üreteceğiz. Türkiye'yi saman ithal eden ülke ayıbından kurtacağız. Kültürde, sanatta üreteceğiz."

İşte dakika dakika Kurultaydan tüm gelişmeler:

KILIÇDAROĞLU VE EŞİ SALONA GİRİŞ YAPTI

Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salona girdi. Kılıçdaroğlu çiftinin alkışlarla salona girdiği sırada Adalet Yürüyüşü sırasında bestelenen marş çalındı. Kılıçdaroğlu, salonda karanfil dağıttı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşanmayacağını" belirterek Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasının doğal olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sürpriz beklemediğini belirterek Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE YAN YANA OTURDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aday adayı Muharrem İnce, salonda yan yana oturdu.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin

KILIÇDAROĞLU'NUN ZOR YARIŞI

CHP'nin 'Adalet ve Cesaret' temalı 36'ncı Olağan Kurultayına katılmak için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu. 36'ncı Kurultayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği 2010'dan bu yana en hareketli ve çekişmeli kurultay olacağına işaret ediliyor.

PARTİLİLER SALONU DOLDURDU

Ankara Spor Salonunda saat 10.00,'da başlayacak CHP'nin 'Adalet ve cesaret' konulu 36'ncı Olağan Kurultayı için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu.

600 POLİS GÖREVLİ

Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı. Partililere Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun nişanlısı Mine Alşan. (Sağda)

SALONDAKİ DİKKAT ÇEKEN AFİŞLER

Salonda 'Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Yine yeniden cumhuriyet", "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Hak, hukuk, adalet için CHP" afişleri yer aldı. Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafının yanında yer alan "Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte" afişi de dikkat çekti.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ikinci kez Kılıçdaroğlu'na rakip oluyor.

GENEL BAŞKAN BUGÜN SEÇİLECEK

Salonda Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları asıldı. Kurultayda bugün genel başkan, yarın ise 60 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu

KİMLER YARIŞACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında Genel Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Ümit Kocasakal, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Alparslan Çabuk'un aday olabilmesi için delegelerin yüzde 10 imzasını alması gerekiyor.

Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin
Ümit Kocasakal

52 İSİMLİK LİSTE

Kulis bilgilerine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu delegelere PM'de yer almasını istediği 52 isimden oluşan bir 'anahtar liste' dağıtacak. Geçen Kurultay'da Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde olmasına rağmen seçilemeyen Faik Öztrak, Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin'in bu kurultayda da anahtar listede olması bekleniyor.

Listede büyükelçi Osman Korutürk, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın da yer alacağı belirtiliyor. Mevcut yönetimden listeye girecek isimler ise Bülent Tezcan, Erdal Aksünger, Tekin Bingöl ve Haluk Koç.

Kılıçdaroğlu\'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'dan Hükümete Suriye Çağrısı: Suriye Hükümetiyle Temasa Geçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement