AFAD'dan "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" - Son Dakika
Güncel

AFAD'dan "Deprem Anı Ülke Tatbikatı"

Tatbikatın başlaması Tatbikat sonrasında Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için dua edilmesi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın gazetecilere açıklama yapması Mersin'de 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü ve 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla "Deprem Anı Ülke...

12.11.2022 18:59  Güncelleme: 21:40

Tatbikatın başlaması

Tatbikat sonrasında Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için dua edilmesi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın gazetecilere açıklama yapması Mersin'de 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü ve 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Mersin'de Vali Ali Hamza Pehlivan, il protokolü ve diğer ilgili birimlerin katılımıyla Yenişehir ilçesindeki Suphi Öner Öğretmenevi'nde tatbikat yapıldı.

AFAD yetkilileri deprem anında yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra ikazın verilmesiyle katılımcılar "çök, kapan, tutun" tatbikatını gerçekleştirdi.

Tatbikatın ardından Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Vali Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1999 Düzce Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Depremde hayatını kaybedenleri anmak ve depreme hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatın yapıldığına değinen Pehlivan, deprem konusunda bilinç düzeyinin artırılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Bu yılın Afet Tatbikat Yılı ilan edildiğini anımsatan Pehlivan, "Bu kapsamda ilimizde bugüne kadar 2 binin üzerinde tatbikat yapıldı. Eğitimlerde de 750 bin vatandaşımıza ulaşıldı." dedi.

Pehlivan, tatbikatların oldukça önemli olduğunu belirterek, kentte bu tarz tatbikat ve eğitimlerin devam edeceğini aktardı.

AFAD\'dan "Deprem Anı Ülke Tatbikatı"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AFAD'dan 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement