Darüşşafaka Doğuş'un Kupa'da hedefi bu kez şampiyonluk - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Doğuş'un Kupa'da hedefi bu kez şampiyonluk

Darüşşafaka Doğuş\'un Kupa\'da hedefi bu kez şampiyonluk

Darüşşafaka Doğuş, geçen yıl tarihinin ilk Türkiye Kupası şampiyonluğunu final maçında tartışmalı bir hakem kararı ve bitime iki saniye kala yediği bir üçlük basketle kaçırmıştı.

15.02.2017 15:56  Güncelleme: 15:57

Yeşil-siyahlılar geçen yıl kılpayı kazandığı Türkiye Kupası'nı bu yıl kazanmaya niyetli. Takımın tecrübeli oyun kurucusu Mehmet Yağmur da geçen yıl kaybedilen finalin kendileri için ekstra bir motivasyon kaynağı olacağını söylüyor.

Daçka'nın finale giden yolda ilk rakibi yarın akşam 20:30'da Galatasaray Odeabank olacak. Ankara Arena'da oynanacak maçı sarı-kırmızılı rakibini elemeye başarırsa Cumartesi günü yarı finalde Banvit- Beşiktaş maçının galibiyle karşılaşacak.

Integral Forex Türkiye Kupası maçları için Salı günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda hafif bir antrenman yapan Darüşşafaka Doğuş bugün maçların oynanacağı Ankara'ya gitti. Daçka'da sakatlıkları süren Slaughter ve Wilbekin kadroda yer almıyor. Türkiye Kupası kadrosunda yer alan 13 oyuncu ise şöyle: Ender, Mehmet, Birkan, Wanamaker, Clyburn, Okben, Moerman, Furkan, Oğuz, Anderson, Zizic, Bertans, Harangody.
Darüşşafaka Doğuş, çeyrek finaldeki rakibi Galatasaray Odebank'la bu sezon iki kez karşı karşıya geldi. Euroleague'deki maçı 81-85 kaybeden Daçka, Basktebol Süper Ligi'nde ise 87-72'lik bir galibiyet almıştı.

BLATT: TÜM OYUNCULARIMIZ ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENECEK

Darüşşafaka Doğuş'un baş antrenörü David Blatt de kupa maçlarının heyecanlı geçeceğinden emin: "Türkiye Kupası katılan tüm oyuncular, takımlar ve antrenörler için çok heyecanlı geçecek. Tüm takımlar sezonun ilk yarısında sadece lig pozisyonu için değil, bu turnuvaya katılmak için de çok çalıştı. Ankara'daki basketbolseverler sekiz harika takımı izleme fırsatı bulacak. Çok büyük bir çekişme olacağından eminim. Kupa maçları, kadrolar açısından Euroleague'deki maçlardan farklı. Tüm oyuncularımız orada önemli roller üstlenecek. Biz de sahaya çıkmak için sabırsızlanıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapmayı ve en üst düzeyde performans göstermeyi umuyoruz."
Blatt, Türkiye Kupası'daki maç takvimiyle ilgili de şu yorumu yaptı: "Tabii eğer kupada ilk maçı geçip üst turlara çıkarsanız benzersiz bir hafta geçirebilirsiniz. Dört günde üç maç oynadığınız Türkiye Kupası formatı geniş kadroya sahip takımlara daha uygun. Ayrıca kupada maç kazandıkça moraliniz artar ve dört günde üç maç oynamanın getirdiği fiziksel yorgunluğu böylece aşarsınız. Fakat ilk maçın ötesini fazla düşünmeye gerek yok çünkü Kupa'daki her maç bir final niteliği taşır. Daha ileri gitmek için önümüzdeki her maçı kazanmak zorundayız."

MEHMET YAĞMUR: İYİ ENERJİYLE SAHAYA ÇIKARSAK KUPAYI ALABİLİRİZ

Geçen yıl final oynayan Darüşşafaka Doğuş ilk 5'inden kadroda kalan tek oyuncu olan Mehmet Yağmur da bu yıl da şanslarının yüksek olduğunu belirtti. "Bence iyi motivasyonla ve iyi enerjiyle maçlara çıkarsak kupaya uzanabiliriz. Geçen yıl şampiyonluğu bitime iki saniye kala kaçırmıştık. Bu kaçan kupanın burukluğu var içimizde. Açıkçası hak etmediğimiz şekilde kaybetmiştik. O finali düşünerek motive oluyoruz. O finali unutturup Kupa'yı kazanmak için Darüşşafaka Doğuş için bu sezon da önemli bir fırsat var."

Yağmur kupa kazanmanın tadını almış bir oyuncu olarak sezonun kalan kısmı için itici güç olduğunu düşünüyor: "Çok kısa sürede üç maç oynanıyor kupada. Burada önce zihinsel taraf ön plana çıkar. Bir de tek maçlı sistem sürprizlere açık. Türkiye Kupası kazanmak çok güzel bir şey. Türkiye Kupası'nı kazanmanın sezonun geri kalanı için motive eden bir unsur olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'la kupayı kazandığım dönemde de sonrasında hem Lig şampiyonluğu hem de Avrupa Kupası şampiyonluğu kazanmıştık. Şampiyonluk maçında ise kupaya yaklaşırken o heyecanı, adrenalini unutamam. Çok ilginç bir his olduğunu söylemeliyim."

BERTANS: EN ZORU İLK MAÇ OLACAK

Darüşşafaka Doğuş'un Leton guardı Bertans ise kariyerinin ilk ulusal kupasını kazanmanın peşimde ve bunu ds Daçka formasıyla yapmak istiyor: "Kariyerimde henüz bir ulusal kupa yok. Geçen iki sezon İspanya'da Kral Kupası'nda oynadık ama finale kadar çıkamadık. Ama Kral Kupası'nın çok özel bir turnuva olduğunu belirtmem lazım, ben de bu turnuvada yer almaktan çok keyif almıştım. Orada yakalayamadığım başarıyı Türkiye Kupası'nda elde etmeyi umuyorum.
Burada sadece bizim için değil her takım için sıkışık bir fikstür söz konusu. Kupa maçlarını ilginç yapan da bu fikstür zaten. Kupada, maç maç ilerlememiz lazım. Sonraki maçı düşünmeye vaktiniz bile yok. Bence ilk maç en zoru olabilir. Tam anlamıyla bir tamam ya da devam maçı. O ilk maçı kazanınca yarı finale çıkıyorsunuz ve üzerinizdeki baskı da azalıyor.
Kupayla ilgli en güzel anım geçen yıl Bilbao formasıyla Barcelona'yı yendiğimiz maç olmalı. Onlar finali düşünürken biz maçı kazanıp yarı finale yükselmiştik. Çok zor bir maçtan sonra takım olarak çok sevinmiştik."

MOERMAN: BU TURNUVAYA UYGUN BİR KADROMUZ VAR

Darüşşafaka Doğuş'un Fransız forveti Adrien Moerman geçen yıl Banvit formasıyla Türkiye Kupası'nda yarı final oynamıştı. Moerman Kupa'yı ne kadar ciddiye aldıklarını anlattı: "Türkiye Kupası'nda finale kadar gidebilirsek dört günde üç maç oynayacağız. İlk maçtan itibaren, Galatasaray karşısında işi ciddiye alıp sahada her şeyimizi ortaya koymalıyız. Sonra diğer maçlara bakmamız lazım. 8 iyi takımın yer aldığı turnuvada maçlar kesinlikle zor geçecek. Fakat bu turnuvada başarılı olmaya uygun bir kadromuz var. Gidebileceğimiz yere kadar çıkıp bu kupayı kazanmak istiyoruz. 2010'da Roanne formasıyla Fransa Kupası'nı kazanmıştım. Takım arkadaşlarım ve benim için çok özel bir an olduğunu söylemeliyim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Doğuş'un Kupa'da hedefi bu kez şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement