Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Gözünün İçine Baka Baka Derviş'i Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Gözünün İçine Baka Baka Derviş'i Eleştirdi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da dinlediği konuşmasında Kemal Derviş'e yüklendi.

09.05.2015 12:31  Güncelleme: 13:59

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'da konuştu. Davutoğlu, konuşmasını yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da salondaydı.

DAVUTOĞLU, DERVİŞ'İ ELEŞTİRDİ

Davutoğlu kürsüde konuşma yaparken, "Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu aralar kendisine çokça danıştığı Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışardan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu, Derviş'e olası bir CHP iktidarında Ekonomi Bakanı olmayı teklif etmişti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Dedem çok iyi bir çiftçiydi. İlk çevre bilincini ondan aldım Toroslar'da… Dedemin bahçedeki her bir gülü tek tek nasıl okşadığını hala hatırlarım. Bahçemizde bir yılan vardı, ona bile dokundurtmazdı. Biz modern topluma geçerken toprağı ihmal ettik. Her sektörde ihmal zamanla telafi edilebilir ama tarım ve hayvancılıkta ihmal telafi edilemez.

"HER BİR HAYVANA NASIL BAKTIKLARINI HATIRLARIM"

Anne dedem yazın yaylalara çıktığında kalırdım sürülerle birlikte. Onların her bir hayvana nasıl baktığını hatırlarım. Sanki evlerinde aile fertlerine bakarcasına. Hepsinin ayrı ayrı ismi vardı. Toprağa hürmet gösteren çiftçiye hürmet göstermeyen bir idarenin yaşaması mümkün değildir. Çiftçilerimizden gelecek her görüşü en ince detayına kadar ele alacağımız görüşünü ifade etmek istiyorum. 3 sektör çok önemli: Tarım, gıda, enerji ve bilgi.

"MİLLİ GELİRİ 800 MİLYAR DOLARA ÇIKARDIK"

Ana muhalefet partisi başkanı olarak alanlarda o da bizde konuşacağız. Burada hepimizin tarım sektörü bağlamında istişarelerimizde siyasi kaygılardan, polemikten uzak geleceğimizi planlamamız lazım. 90'lı yıllarda dünya ekonomisi genişliyordu. 1991'de 200 milyar dolar civarındaydı milli gelirimiz. Bizim dönemde 230 milyardan 800 milyar dolara milli geliri çıkardık.

"TÜRKİYE AVRUPA BİRİNCİSİDİR"

Biz iktidarı devraldığımızda tarım sektörü düşüş trendiydi. Sayın Genel Başkan sık sık Hollanda büyüklüğünde Konya'dan bahsediyor. Konyalı olarak gurur duyuyorum. Türkiye tarım hasılasında Avrupa birincisidir.

"TERLİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM"

Türkiye'nin iç tüketim pazarı çok büyüktür. Karşılaştırma milli hasıla üzerinden yapılır. Aslında Türkiye'de tarım mucizesi yaşanıyor. Bunu herkesin görmesi lazım. Çitçilerin terli alınlarından öpüyorum.

Dün gece miting dönüşünde imzaladım. Isparta'da afet sebebiyle zarar görenlere ödenmek üzere 30 milyon Türk lirası acilen Isparta'ya gönderilmiştir dün gece. Biz iktidara geldiğimizde tarıma verilen desteklerin tümü kaldırılmıştı."

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu\'nun Gözünün İçine Baka Baka Derviş\'i Eleştirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Gözünün İçine Baka Baka Derviş'i Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • mustafa: akpden başkasına oy vermek. bindiğin dalı kesmekgibi. bişeydir. ama şuna inanıyorum türk milleti zekidir. çalışkandır. 42 10 Yanıtla
  • dobra: agzina sagli Allah razi olsun bahceli yokmu oralada onuda nite hatirlatmadin koterelli kafirini opup yaladiklarini 3 gurus ver diye sayin basbakinim 22 26 Yanıtla
  • çiftçinin sesi: Boş boş konuşuyor. Tarımı batirdiniz yaziklarolsun 32 9 Yanıtla
  • Mrt : Onun için samanı angusu patatesi dışardan ithal ediyorsunuz 29 7 Yanıtla
  • ALOSSE: ÖVÜNDÜĞÜNÜZ VE SİZE 13 YIL İKTİDAR OLMA GÜCÜ VEREN EKONOMİ UYGULAMALARI BİR DERVİŞ PROGRAMIDIR, MADEM Kİ O KADAR AKILLI İDİNİZ DE NEDEN KENDİNİZİN EKONOMİK PROGRAMI YOK. AYRICA HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ DEYİP DE ELEŞTİRENLERİN ÇOĞUNUN DA YARGI DA OLDUĞUNU UNUTMAYALIM. 21 14 Yanıtla
  • realist: Arkadaşlar ne görüyorum biliyor musunuz yıllar önce ki Turgut Özal dönemini görüyorum adamın kıymeti bilinmedi gittikten sonra anlaşıldı , bu iktidarin kıymeti yıllar sonra anlasilacak o zaman ne diyecekler merak ediyorum 4 31 Yanıtla
  • ssss: 2011 e kadar kimin hazırladığı ekonomi programıyla devam ettiniz sayın başbakan. Kemal Derviş in. Konuşmak için konuşan siyasetçilerden bıktık artık. Tek kurtuluş yolu MHP 29 3 Yanıtla
  • Antepli: Eleştirmişmiş... 2008'e kadar niye onun programını uyguladınız??? 24 7 Yanıtla
  • palavracıKamil: Bahçesindeki yılana dokundurtmazmış. ula bu kadar da palavra olur mu yaw Hem milli geliri 800milyara çıkardık diyor ya, biz milli değilmiyiz ki cepte niye para yok 22 9 Yanıtla
  • ALOSSE: ÇİFTİÇİYE 3 LİRA VERİP 15 LİRA ALDIĞINIZI DA UNUTMAYALIM. BUNU DA KONUŞALIM 25 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement