Depresyon Sonrası Başladığı Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Depresyon Sonrası Başladığı Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu

Depresyon Sonrası Başladığı Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu

Yetişkinler Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonu Naz Arıcı, buz patenine uzun bir depresyon döneminin ardından hobi olarak başladığını anlatarak, “Kendimize sınırlar koymamamız gerektiğini ben kendi ülkeme anlatmak istiyorum” dedi.

12.03.2017 11:04

Yetişkinler Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonu Naz Arıcı, buz patenine uzun bir depresyon döneminin ardından hobi olarak başladığını anlatarak, "Kendimize sınırlar koymamamız gerektiğini ben kendi ülkeme anlatmak istiyorum" dedi.

Yetişkinler Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonu Naz Arıcı, Nata Vega Outlet'te düzenlenen etkinlikte hayranları ile buluştu. Söyleşi sırasında Arıcı, paten yapmak isteyen minik hayranlarının sorularını cevapladı. Aslında elektronik mühendisi olan Arıcı, 5 yıl önce geçirdiği depresyondan sonra stres atmak amaçlı başladığı buz pateninde şampiyonluğa uzanan hikayesini anlattı. Arıcı, uzun bir depresyon döneminin ardından 2011 yılında hobi amaçlı olarak buz patenine başladığını ifade ederek, "Kendime bir hobi listesi yaptım ve bunların arasında buz pateni vardı. Tribünlere oturdum, ben bunu istiyorum dedim ve başladım. Orada tribünlere oturduğumda karar verdim, hobi olarak stres atmak amaçlı başladım ama daha sonra bu iş profesyonelliğe dönüşünce daha bir sıkıya bağlandı. Baktım ilerliyor, hareketler de çıkıyor, yarışmacıların videolarını seyrediyorum, bunların benzerlerini ben de yapıyorum diye ciddi bir şekilde başladım. Çalışma saatlerimi, antrenman saatlerimi birazcık daha çoğaltınca antrenörümle tanıştık, Timuçin Özbükücü ile tanıştık ve daha çok onun destekleriyle oldu zaten profesyonellik olayı" şeklinde konuştu.

"İçinde buz pateni sevdası olanların arkasındayız"

"Maddi, manevi zorluklarla tabii karşılaşıyorsun" diyen Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir de Türkiye'de hiç olmayan bir bölüm, hiç kimse tanımıyor, bilmiyor. Şu saatten sonra yapmanın bir gereği yok, bir tarafını kırarsın diye çok tepki aldım, ailem de bunlara dahil. Ben inandım, istedim. Başta ben inandım, sonra antrenörüm bana inandı. Dolayısıyla zorlukları aşıyorsun, destekçilerin olunca ve istek olunca zorluklar aşılıyor bir şekilde. Hepsi kendinden çözülüyor aslında. Önerim şu ki; gönlünde, içinde herhangi bir spor dalı isteği olanlar bir şekilde spora başlasınlar, ben onlara garantilerini veriyorum yaşlanmıyorlar. Mesela ben şu an kendimi hiç 34 yaşında gibi hissetmiyorum. Bir şekilde spor yapsınlar, başlasınlar, yaş kaç olursa olsun. Ben mesela buz pateninde Türkiye'ye bir ilk yaşattım. Belki onlar da kendi istedikleri spor dalında bir ilk yaşatacaklar, bizim ülkemize bir ilki getirecekler. Dolayısıyla bir şekilde yapsınlar, başlasınlar. Eğer buz patenini seviyorlarsa ben ve antrenörüm Timuçin Özbükücü arkalarındayız. Zaten sosyal medyadan bana bir şekilde ulaşanlar oluyor, bulanlar oluyor, yazanlar oluyor, yol göstermemi isteyenler oluyor. Arkalarındayız yani içinde buz pateni sevdası olanların."

"Kendimize sınırlar koymamamız gerektiğini ben kendi ülkeme anlatmak istiyorum"

Türkiye'ye bir ilki yaşatmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Arıcı, "Ama bütün zorluklarla öncelikle ben karşılaşıyorum, benim savaşmam gerekiyor, benim adım atmam gerekiyor. Yani yorucu bir duygu aslında. Çok mutlu eden ama çok yoran bir duygu ama mutluluk daha fazla baskın olduğu için yorgunluğu hissetmiyorsun da. Biz insan olarak sınırlarımızı kendimiz koyuyoruz. Neye inanırsak o. Ben yaptıysam herkes yapar, benim hiç kimseden bir ayrıcalığım ya da bir üstünlüğüm olduğunu düşünmüyorum. Kendimize sınırlar koymamamız gerektiğini ben aslında kendi ülkeme anlatmak istiyorum, kendi insanlarıma anlatmak istiyorum" dedi.

"Herkes, her yaşta her istediğini yapabilir"

AVM Müdürü Tahir Çelik ise, fevkalade bir gösteri izlediklerini belirterek, "Bence ülkemizin eksik olduğu bir spor dalında gurur duyduğumuz bir sporcu kendisi ve ben hiçbir şey için geç olmadığını gördüm. Çünkü kendisine kaç yaşında başladığını sordum, 29 yaşında başlamış ve bir depresyon sonucu başlamış. O yüzden gerçekten herkes her yaşta her istediğini yapabilir. Bence Naz Hanım çok büyük bir örnek oldu. Bence gençlere de iyi bir örnek, ben başarılarının devamını istiyorum" diye konuştu.

Arıcı da, "Ne mutlu bana, gerçekten böyle sözleri duymak. Çok duygulanıyorum, çok gururlanıyorum, iyi ki varsınız, iyi ki arkamdasınız" dedi.

Uluslararası Buz Pateni Federasyonunun 2015 yılında Almanya'da düzenlediği Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon olan Naz Arıcı, bu yarışmaya katılan ve altın madalya kazanan ilk Türk yetişkin sporcu olmuştu. Arıcı, geçen yıl Mayıs ayında İzmir'de düzenlenen Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda en yüksek puanı alarak altın madalya kazanmıştı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depresyon Sonrası Başladığı Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement