Dev Ortaklık Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Dev Ortaklık Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dev Ortaklık Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Japon lastik devi Sumimoto Rubber ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan yüzde 100 yerli sermayeli ilk ve tek lastik üreticisi Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

27.07.2016 14:40  Güncelleme: 15:36

AKO Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Özcan, "Biz öngördüğümüz gibi 2019 hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tek bir dakika bile durmadık" derken, Türkiye Sumitomo Rubber AKO AŞ CEO'su Norifumi Fujimoto de "Ortak fabrikamız da, Türkiye ekonomisi gibi her geçen gün hızla büyüyor" açıklaması geldi. Sumitomo Rubber AKO'nun Çankırı'da bulunan fabrikasında dünyanın önde gelen lastik markaları olan Dunlop ve Falken'in üretimleri yapılıyor.

2019'DA GÜNLÜK 32 BİN LASTİK ÜRETECEĞİZ

AKO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Japon lastik devi Sumitomo Rubber ile Çankırı'da 500 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdikleri lastik fabrikasının 14 Ekim 2015'ten bu yana faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Fabrikanın bir yandan çalıştığını, bir yandan da yeni yatırımlarına devam ettiğini belirten Özcan şöyle devam etti:

"Fabrikamızda, şu anda ikinci fazın inşaatını tamamlamak üzereyiz, yatırım çalışmalarımız devam ediyor. 2019 yılı sonu itibariyle 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefliyoruz. Yapılacak yatırımlarla şu anda 923 olan çalışan sayımız 2019 yılında 2 bine, günlük üretilen lastik sayısı da 4 binden 32 bine çıkacak. Bu yatırımımız cari açığın finansmanı noktasında da ülkemize önemli katkısı olacak. Japon ortağımızla öngördüğümüz yatırım planından bir milim bile sapmadan yolumuza devam ediyoruz. Çünkü biz bu ülkeye güveniyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke."

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

Türkiye Sumitomo Rubber AKO AŞ. CEO'su Norifumi Fujimoto da yatırımlar için kaybedilecek bir dakikanın bile olmadığı vurgulandı. Türkiye yatırımını stratejik bir yatırım olarak gördüklerini belirten Fujimoto şunları söyledi:

"Böyle bir ülkede AKO gibi yüzde 100 yerli sermayeye sahip, kendisini ülkesine adamış bir grupla çalışmaktan çok mutluyuz. Bizler de üzerimize düşeni yapmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu fabrika her geçen gün büyüyor ve Türk ekonomisinin dinamizmi, Anadolu'nun ortasında yükselen bu üretim vahasında kendisini gösteriyor. Ayrıca, şevkle çalışan personelimizle birlikte istikrarlı bir şekilde üretim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sadece fabrikamız için değil, tüm Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

COĞRAFYANIN LASTİK ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Çankırı'da geçtiğimiz Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan fabrikanın yeni birimlerinin inşaatı hızla devam ediyor. 500 milyon dolarlık yatırım hacmine ve her iki ülke için büyük öneme sahip olan fabrika, bölge için de çok büyük bir öneme sahip olan bir yatırım. Falken ve Dunlop markalarının üretiminin gerçekleştirildiği fabrikada yapılan üretimin yüzde 80'inin dış pazarlara sunulması hedefleniyor. 1 milyon metrekarelik bir alanda inşaatı devam eden dev fabrika Türkiye'nin lastik sektöründe bulunduğu coğrafyada lastik üretim üssü haline gelmesinde önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor. 2019 yılında tam kapasite ile üretime geçmesi planlanan fabrika, Japon ortak Sumitomo Rubber Industries için Asya ve Avrupa'ya açılan kapı olma niteliği taşıyor. Birçok ülkede büyük yatırımlara sahip olan şirket, Türkiye ortaklığına özel bir önem veriyor. 1909 yılından bu yana faaliyet gösteren Sumitomo Rubber Industries bu alanda gerçek bir dünya devi. Japonya'nın ilk yerli lastik üreticisi olan şirketin, bugün Japonya'da 4, Asya'da 4, Güney ve Kuzey Amerika ayrıca Güney Afrika'da 1'er tane olmak üzere toplam 12 adet araç lastik üretim tesisi bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dev Ortaklık Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement