Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)İDLİB'E HAVA SALDIRISI: 22 KİŞİ ÖLÜ, 15 YARALANDISURİYE rejim uçakları tarafından Türkiye sınırına yakın İdlib Kenti'ne bağlı Kafr Nabl Kasabası'na yapılan hava saldırısında 22 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

04.12.2016 16:43

1)İDLİB'E HAVA SALDIRISI: 22 KİŞİ ÖLÜ, 15 YARALANDI

SURİYE rejim uçakları tarafından Türkiye sınırına yakın İdlib Kenti'ne bağlı Kafr Nabl Kasabası'na yapılan hava saldırısında 22 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar, İdlib'e bağlı Kafr Nabl Kasabası'na bugün öğle saatlerinde düzenlenen saldırıda, 22 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırısı sonrası bölgedeki sivil savunma ekiplerinin yaralıları kurtarma çalışması başlattığı bildirildi. Rejim uçaklarının saldırısında binaların yanı sıra birçok işyeri ve araçlarında ağır hasar gördüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hava saldırısı sonrası halkın panik hali

Güvenli yerlere kaçmaya çalışanlar

Binalardan görüntü

Yaralıların taşınması

Saldırıdan sonra meydana gelen yangın ve yerden yükselen dumanlar

Hasar gören araçlar

Halkın feryatları

Binalar ve yükselen duman

Yaralı taşınırken

Saldırı sonrasındaki işyerleri ve insanlar

Enkaza dönen binalar ve iç bölümleri

BOYUT: 36 MB SÜRE: 01'04"

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

===============================================

VİRANŞEHİR'DE HÜCRE EVİNE OPERASYON: 4 PKK'LI ÖLÜ (EK)

2)10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, polisin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröriste yardım ettiği gerekçesiyle 10 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği, dün gece teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, teröristlerin etkisiz hale getirildiği evde tüfek, tabanca, el bombası ve patlayıcı ele geçirildiği vurgulanarak şöyle denildi:

"03.12.2016 günü 20.50 sıralarında Viranşehir İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Demirciyolu No: 143 sayılı yerde alınan ihbar üzerine emniyet güçlerince bahse konu adrese gidilmiş, PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca emniyet güçlerine ateş açılmış, bunun üzerine çıkan çatışmada dört (4) örgüt mensubu mühimmatları ile birlikte ölü ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemelerde; 1 adet roketatar silahı ve bu silaha ait çok sayıda başlık ve sevk motoru, 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 1 adet M-16 marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 4 adet tabanca ve bu silaha ait mühimmatlar, 5 adet el bombası, Saniyeli fitil ve El Yapımı Patlayıcı anahtar sistemleri A4 plastik patlayıcı, Pil ve elektrikli kapsüller, 2 adet hücum yeleği, 1 adet sırt çantası, Eylem keşif çalışmalarında kullanılan fotoğraf makinası, hafıza kartı ve keşif notları elde edilmiştir. Ayrıca PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 10 kişi gözaltına alınmış, gerekli adli tahkikatlar devam etmekte olup firarilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA

=======================================================

3)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARETTEN TUTUKLANDI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde kendisine ait sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen HDP'nin geçen yılki seçimlerinde milletvekili adayı gösterdiği Sadi Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Sadi Özdemir'in kendisine ait sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştıklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğini tespit etti. Gözaltına alınan Özdemir, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Özdemir, geçtiğimiz yılki 1 Kasım Genel seçimlerinde HDP'den Tekirdağ milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Soruşturma sürüyor.

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), -

=========================================================

KARLIOVA'DA KAR ESARETİ (2)

4)KARLIOVA'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde etkili olan kar yağışından dolayı ilçe merkezi ve köylerde eğitime, pazartesi ve salı günleri için 2 gün ara verildiği bildirildi.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köy okullarında 2 gün tatil edildiği duyuruldu.

Serkan BİNGÖL-BİNGÖL-DHA

=========================================================

5)EŞİNİ ÖLDÜREN KOCA ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI

KÜTAHYA'da bir yıl önce kendisini bıçakla yaralayan eşi 28 yaşındaki Vildan Kandemir'i av tüfeğiyle ateş ederek öldüren 29 yaşındaki Mustafa Kandemir, saklandığı bir arkadaşının evinde yakalandı.

Yunus Emre Mahallesi Selimiye Caddesi'nde dün saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda Mustafa Kandemir, evde alkolün etkisiyle tartıştığı Vildan Kandemir'e av tüfeğiyle 5 el ateş etti. Mustafa Kandemir olay yerinden kaçtı, Vildan Kandemir ise gelen sağlık ekibinin çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri Mustafa Kandemir'i dün gece Okmeydanı Mahallesi'ndeki bir arkadaşının evinde yakaladı. Gözaltına alınan Kandemir sağlık kontrolünden geçirilmek üzere polisler tarafından getirildiği Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karşılaştığı arkadaşlarına eşi Vildan Kandemir için "Ölmüş mü? Öldü mü?" diye seslendi.

Polisler Mustafa Kandemir'i ekip otuna bindirip Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kandemir'in polislere olay günü eşinin kendisini aldattığını öğrendiğini, bu nedenle tartıştıklarını, eşinin 'Beni varamazsın' diyerek kendisini tahrik ettiğini, korkutmak ve yaralamak amacıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Mustafa Kandemir yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

-Katil zanlısı Mustafa Kandemir'in polisler tarafından hastaneye getirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

======================================================

6)İSLAHİYE DE POLİSEN MOTOSİKLET DENETİMİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polisler tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son günlerde artırdığı uygulamalarını bu kez motosiklet sürücülerine yönelik yaptı. İlçenin giriş noktaları ile ana caddelerinde denetim noktası oluşturan polis, tüm motosikletleri tek tek durdurup inceledi, sürücülerinin evraklarını denetledi. Evrak eksikliği bulunan, kask takmayan ve tescilsiz motosiklet kullananlara cezai işlem uygulanırken, plakasız 8 motosiklete de el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Uygulama noktası ve polisler

Ekiplerin motosikletleri incelemesi

El konulan motosikletin taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 14 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement