Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Fırat Kalkanı'nda 1 şehit, 9 yaralı (4)5 ASKER DAHA YARALANDISuriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ unsurlarının El Bab bölgesinde düzenlediği saldırıda 5 asker daha yaralandı.

19.12.2016 17:48

Fırat Kalkanı'nda 1 şehit, 9 yaralı (4)

5 ASKER DAHA YARALANDI

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ unsurlarının El Bab bölgesinde düzenlediği saldırıda 5 asker daha yaralandı. Saldırının ardından silah arkadaşları tarafından sınır hattına getirilen yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Tedavilerine başlanan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Öte yandan gün içerisinde DEAŞ'ın saldırısında yaralanan asker sayısı da böylece 14'e yükselmiş oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin acil servise taşınması

Komutanların hastaneye gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================

Öğrencilerin ihbarla okula çağırdığı polise mehter sürprizi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Opet Anadolu Lisesi öğrencileri 'Kavga var' ihbarıyla çağırdıkları polislere, mehter takımı eşliğinde slogan atarak moral verdi.

İslahiye Opet Anadolu Lisesi okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını kınamak ve güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla, 155 ihbar hattını arayarak, okulda kavga olduğunu bildirdi. İhbar üzerine harekete geçerek okula gelen polisler, bahçede mehter takımı eşliğinde ellerinde bayraklar ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atan öğrencilerle karşılaştı.

Öğrencilerin davranışı karşısında şaşıran polislere başarı dileyen öğretmen ve öğrencilerin bu davranışını duyan İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş'ta okula gelerek teşekkür etti. Öğrenciler adına polislere çiçek veren öğretmenler, şehit olan güvenlik güçlerine rahmet diledi.

İslahiye Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, ihbarın ardından gelinen okulda karşılaştıkları sürprizin kendilerini mutlu ettiğini belirterek öğrencilere tüm polisler adına teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Hareket halindeki polis otoları

Okul bahçesindeki öğrenciler

Mehteran takımının gösterisi

Öğrencilerin sloganları ve polise çiçek vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), -

============================================

Keşan'da yolcu minibüsüyle kamyonet çarpıştı: 8 yaralı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Şabanmera Köyü yakınlarında yolcu minibüsüyle kamyonetin çarpışması sonucu 1'i ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.45 sıralarında, Keşan- Enez karayolu üzerindeki Şabanmera Köyü yakınlarında meydana geldi. Enez'den Keşan'a giden 60 yaşındaki Rahmi Binici yönetimindeki 22 RD 279 plakalı kamyonet, virajı alamayarak karşı yönden gelen 29 yaşındaki Reyhan Göl yönetimindeki 22 FL 832 plakalı yolcu minibüs ile çarpıştı. Kazada kamyonet sürücüsü Rahmi Binici ile minibüste yolcu olarak bulunan 60 yaşındaki Hayriye Tuncer, 69 yaşındaki Hakkı Tuncer, 62 yaşındaki Bekir Erdin, 21 yaşındaki Tilbe Dalgıç, 26 yaşındaki Burçin Yılgın ve adları öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Keşan ve Enez'deki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralılardan Rahmi Binici'nin durumunun ağır olduğu bildirildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-Jandarmanın incelemesi

-Kazanın olduğu yol

-Yaralıların ambulanslarla hastaneye getirilmesi

-Yaralıların acile girişleri

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

Kemer'de orman yangına topyekun müdahale

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çıkan orman yangını, jandarma, belediye, itfaiye, orman ve otel personelinden oluşan 100 kişilik ekip tarafından tırmık ve küreklerle müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi'nde Phaselis Antik Kenti karşısındaki Cuma Yeri mevkisindeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Dumanı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Tekirova Jandarma Karakolu ekipleri gitti. Ardından olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ile Kemer Belediyesi'ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Arazinin sarp olması nedeniyle araçların giremediği yangın bölgesine yaya halde ulaşan ekiplere bölgede bulunan 3 otelin genel müdürleri ve personeli de destek verdi.

100 KİŞİ MÜDAHALE ETTİ

Yaklaşık 100 kişilik ekip tırmık ve küreklerle yangına müdahale ederken, birbirine eklenen itfaiye hortumlarıyla da metrelerce uzaklıktaki yangın noktasına su taşındı. Yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olduğu tahmin edilen yangın ekiplerin zorlu çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. Söndürme çalışmaları süren yangına havadan ise müdahale yapılmadı.

'ACİL ŞEKİLDE YANGIN YERİNE ULAŞTIK'

Club Hotel Phaselis Rose Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak, "Dumanı görünce ekibi toparladım yaklaşık 20 kişi, kürekler ve tırmıklarla beraber. Bölge bizim, hemen acil bir şekilde yangın yerine ulaştık. Yardım ediyoruz, yangına müdahale ediyoruz" dedi.

'YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİK'

Güral Premier Tekirova Genel Müdürü Levent Toper de, "Komutanımız haber verdi. Phaselis'in karşı tarafındaki alanda yangın olduğuna dair. 12 kişilik ekibimizle hemen yangın yerine geldik. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, tabi ki çok üzücü. Yangının büyümesini önledik. Şu an soğutma çalışmaları yapılıyor. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız" diye konuştu.

'ORMANLAR BİZİM, VATAN BİZİM'

Rixos Premium Tekirova Genel Müdürü Faruk Karaca da "Komutanımız bilgi verdi, dağ tarafında yangın olduğunu söyledi. Bu ormanlar bizim, bu vatan bizim. Her zaman, her yerde, bütün ekibimizle bu tarz olaylarda görev alacağımızı herkese bildirmek istedik. Onun için geldik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Dağlık alandan görüntü

Yangına müdahaleden detaylar

Yanan ağaçtan detay

RÖP 1: Şinasi Gürocak

Yangına müdahaleler

RÖP 2: Levent Toper

Otel personelinin aşağı inerken görüntüsü

RÖP 3: Faruk Karaca

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

=============================================

Ülkücüler teröre tepki için yürüdü

ANTALYA Ülkü Ocakları, Akdeniz Üniversitesi'nde 'Teröre hayır' yürüyüşü düzenledi.

Ellerinde Türk bayrağı ve Ülkü Ocakları bayrakları ile Yakut Çarşısı önünden yürüyüşe geçen grupta kızların çoğunluğu dikkat çekti. Üzerinde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı ve fotoğrafının bulunduğu afiş taşıyan grup, sık sık terör saldırılarını kınayan sözler ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Apo'nun Piçleri Yıldıramaz Bizleri' sloganları attı. Yürüyüş esnasında çok sayıda sivil ve çevik kuvvet polisi güzergah boyunca güvenlik önlemi aldı.

Olbia Çarşı havuz başında toplanan yaklaşık 700 kişiye hitap eden Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, memleketin içinden geçtiği duruma ve 30 yıldır kanayan yaraya 'dur' demek için toplandıklarını söyledi. Teröre boyun eğmeyeceklerini ifade eden Küreşoğlu, "Asla ve asla her yerden gelen tehdide pes etmeyeceğimizi, tüm ülküdaşlarımıza, tüm öğrenci kardeşlerimize, bütün dünyaya Antalya'dan tekrardan belirtmek için bir araya geldik" dedi.

Ülkücü Türk gençliği olarak, bu memleketin üzerinde birtakım kirli hesaplar yapıldığını sözlerine ekleyen Alperen Tuğrul Küreşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu memleket üzerinde kendi şahsi menfaatleri uğruna, birtakım rüyalar görenlerin başına bu gökyüzünü yakacağımızı, buradan, Akdeniz Üniversitesi'nden bir kez daha haykırıyoruz. Dış mihraklar Halep'te kardeşlerimize zulüm yapmaktadır. Şimdi Halep'teki bu zulme, memleketimizin muhtelif yerlerinde yapılan terör saldırılarına karşı ülkü ocaklarından ve ülkücü Türk gençliğinden sessiz kalmasını bekleyenler, bu gençliği kendi şahsi menfaatleri uğruna, kendi ikballeri ve kendi şekilleri uğruna kullanmak isteyenlere sesleniyorum. Ülkü ocakları neden sokağa çıkmıyor diyenlere, bugün Akdeniz Üniversitesi'nden yürüyen ülkücü gençlik, yine aynı azimle, aynı kararlılıkla şehir merkezinde yürüyecek ve her sokağını dolduracak güç ve kudrete sahiptir."

Grup konuşmanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Slogan atılırken görüntü

-Alperen Tuğrul Küreşoğlu'nun konuşması

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=============================================

Dolandırıcılarda 2 milyon kişinin kredi kartı bilgisi çıktı

DENİZLİ'de polis, kredi kartı dolandırıcılarına yönelik yaptığı operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı. Üstlerinde yapılan aramalarda ise devlet bankaları başta olmak üzere özel bankaların yaklaşık 2 milyon müşterisine ait kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 10 gün önce Bayramyeri meydanındaki banka ATM'lerinin yanında bekleyen C.O., H.Ş. ve M.K.'dan şüphelendi. Üstlerinde yapılan aramalarda çeşitli bankaların yaklaşık 2 milyon müşterisine ait kredi kartı bilgileri bulundu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayla ilgili bağlantısı tespit edilen Ç.İ.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Ç.İ.'nin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen USB bellekte binlerce kredi kartı müşterisinin daha bilgileri bulundu. Gözaltına alınan zanlıların kullandıkları otomobilde yapılan aramada ise 26 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, başkalarına adına kayıtlı 37 SİM kart ve çeşitli miktarlarda çok sayıda banka dekontu ele geçirildi. Zanlıların üzerinde bulunan müşteri listeleri inceleyen polis, başta devlet bankaları olmak üzere çok sayıda özel bankaların müşterilerine ait kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların elinde olduğunu gördü.

Yapılan incelemede, zanlıların ellerindeki kredi bilgilerinde yer alan müşterileri telefonla arayıp, banka yetkilisi olduklarını söyleyip, kart aidatı iadesi yapacaklarını belirtip, müşteriden şifre aldıktan sonra kredi kartlarını internet bankacılığı yoluyla boşalttıkları ortaya çıktı. Zanlıların kendi hesaplarına aktırdıkları paraları ise, şehir şehir gezip, çeşitli ATM'lerden çektikleri, teknik takibe takılmamak için ise gittikleri yerlerde paraları aktarırken, kaldıkları otel ve kafelerin internetlerini kullandıkları belirlendi. İfadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılan C.O., H.Ş., M.K. ve Ç.İ. tutuklandı. Yapılan araştırmada zanlıların kısa süre içinde bu yolla çeşitli banka müşterisi 280 kişinin kedi kartından yaklaşık 600 bin lira çektikleri ortaya çıktı. Kredi kartı bilgileri inceleyen polis ekipleri, yaklaşık 2 milyon banka müşterisinin kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların elinde olduğunu tespit etti.

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement