Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

(ÖZEL)KUZU GÖBEĞİ MANTARININ KİLOSU 120 LİRADAN SATILIYOR1)FİYATINI DUYAN ORMANA KOŞTUMANİSA'da, kilosu 120 liraya satılan kuzu göbeği mantarı, köylülerin yeni geçim kaynağı oldu.

30.03.2017 10:52

(ÖZEL)

KUZU GÖBEĞİ MANTARININ KİLOSU 120 LİRADAN SATILIYOR

1)FİYATINI DUYAN ORMANA KOŞTU

MANİSA'da, kilosu 120 liraya satılan kuzu göbeği mantarı, köylülerin yeni geçim kaynağı oldu. Mantarın fiyatını duyan köylüler işi gücü bırakıp, kuzu göbeği mantarı toplamaya başladı. Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde ormanlık alanlarda yetişen ve Mart ile Nisan aylarında toplanan kuzu göbeği mantarı, köylünün yüzünü güldürdü. Yüksek fiyattan alıcı bulan mantarı toplama yarışına giren köylüler, sabahın erken saatlerinden itibaren ormanın yolunu tutuyor. Mantar toplayanlardan servis şoförü İdris Akça, köylünün daha önce bu mantarı yemek için topladığını, ancak fiyatını öğrendikten sonra satmaya başladığını anlattı. Kendisinin de günde 4-5 kilo kuzu göbeği mantarı topladığını söyleyen Akça, işine ara verip mantar sezonu boyunca dağlarda mantar topladığını dile getirdi. İdris Akça, "Kuzu göbeği mantarı Manisa bölgesinde Mart ayının 10'unda başlıyor, Nisan ortasına kadar devam ediyor. Bu mantarın sağlık açısından çok faydalı olduğunu öğrendik. Halkımız yeni yeni öğrenmeye başladı. Köylü toplayıp, yiyordu. Doktorlar da çok faydalı olduğunu söylüyor. Kansere iyi geldiği söyleniyor. 1 kilo etteki protein tek bir mantara bedelmiş. Kilosu 100-120 lira satıyoruz. Ama aracılara veriyoruz. Onlar da daha yüksek fiyatlara veriyorlar" dedi. Kuzu göbeği mantarı 15 gündür topladığını ve köylü için de gelir kaynağı olduğunu dile getiren Akça, "Mantarın fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor. Köylü için gelir kaynağı oldu. Bütçemize katkı oluyor. Günlük 500 lira kazandığım zamanlar oluyor. Çok nadir bulunan bir mantar. Kendisini çok güzel saklıyor. Ben bulabilmek için günde 30 kilometre yol yürüyorum" diye konuştu.   Mantar toplayanlardan Halil Akın ise yıllardır Yuntdağı bölgesinde bu mantarın bulunduğunu, ancak pahalı bir mantar olduğunu yeni öğrendiklerini söyledi. Eskiden evlerinde yemek için topladıklarını anlatan Halil Akın, artık satmaya başladıklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü

------------------:

Ormandaki mantarlardan görüntü

Köylüler kuzu göbeği mantarı ararken genel görüntü

Köylülerin mantar toplaması

Mantar toplayan İdris Akça'nın konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

===================================================

(ÖZEL)

2)YÜKSEKOKULU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ, 30 SERTİFİKASI VAR AMA İŞ BULAMIYOR

KOCAELİ Üniversitesi İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü birincilikle bitiren, gemi adamı, iş sağlığı ve güvenliği, girişimcilik, kalite yönetim gibi 30'a yakın sertifikası bulunan 35 yaşındaki Ümit Baydar aylardır iş aramasına rağmen bir türlü iş bulamadı.

Ağrı'da yaşayan Ümit Baydar, 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü kazandı. Eşi ve iki çocuğunu Ağrı'da bırakarak Kocaeli'ne gelen Ümit Baydar, 2 yıllık bölümü 3.55 puanla birinci olarak bitirdi. Ümit Baydar öğrenimi öncesi ve öğrenimi sırasında birçok meslekle ilgili açılan kurslara katılarak sertifika aldı. Ümit Baydar gemi adamı, silahlı güvenlik, ahşap boyama kursu, iş sağlığı ve güvenliği, girişimcilik, çevre yönetim, kalite yönetim ve kalorifer ateşleme gibi sertifikalar aldı. Geçen yıl mezun olan Ümit Baydar, Kocaeli'nde iş bulup ailesini de yanına getirmeyi planladı. Aylarca iş arayan Ümit Baydar, bir sonuca ulaşamadı.

Okulu birincilikle bitirdiğini, aldığı sertifikaların hiçbir işe yaramadığını söyleyen Ümit Baydar, " Ağrı Belediyesi'nde müteahhit firmaya bağlı olarak çalışıyordum. İşten çıkarıldım. 2014 yılında üniversiteyi kazandım. Ailemi Ağrı'da bırakarak üniversite öğrenimi için geldim. Kocaeli Üniversitesi Çevre Temizliği ve Denetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdim. Bizim bölüm 2002 yılında açılmış olup KPSS ile hiç alım yapılmamıştır. Bunun atamasının yapılmasını istiyorum. Kocaeli'de iş müracaatı yapmadığım belediye kalmadı. Türkiye'deki belediyelerin bu konuda duyarsız kaldığını düşünüyorum. Bizim bölüm için Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alım yapılması gerekirken hiçbir bakanlık tarafından alım bugüne kadar yapılmamıştır. Bu bölümle ilgili alım yapılmasını istiyorum" dedi.

Baydar bölümünü bitirdiği okulla ilgili iş aradığını belirterek, "Daha çok bölümümle ilgili iş arıyorum, çok mağdur duruma düştüm. İki çocuk sahibiyim, ailem Ağrı'da ben burada gurbetçiyim. Yaklaşık 30 tane sertifikam var. E sınıfı ehliyetim var, iş sağlığı güvenliği sertifikam var, gemi adamı belgem var, gemi yağcısı sertifikam var, çevre yönetim, kalite yönetim sertifikam var, ahşap boyama sertifikam var, daha sayamadığım bir sürü sertifikam var ama maalesef hiçbirisi de daha bugüne kadar işime yaramadı. 4 aydır iş arıyorum bütün belediyeleri kapı kapı gezdim dolaştım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat yaptım ama olumlu bir cevap alamadım henüz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Ümit Baydar ile röp

-Sertifikalardan görüntü

-Arkadaşlarıyla sohbet ederken detaylar

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), -

=====================================================

3)YAŞLI KADIN VALİ TOPRAK'A SARILIP İŞSİZ OĞLU İÇİN İŞ İSTEDİ

HAKKARİ Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kent merkezindeki esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Bir işyerinde Vali Toprak'a sarılan 65 yaşındaki Hatun Taş, geçinemediklerini belirterek işsiz olan oğlu için iş istedi. Vali Toprak da yardımcı olacaklarını söyledi. Hakkari'de göreve başladığı günden bu yana sık sık kentte oturanlarla bir araya gelen Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ile Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, akşam saatlerinde kent merkezindeki esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Akşam saatlerindeki bu ziyaret görenleri ve esnafı şaşırttı. Hakkari Valisi Toprak'a işlerinden memnun olduğunu anlatan esnaf Zahit Seven, ürünlerin kalitesi ve satışları ile ilgili de bilgi verdi. Seven, şöyle dedi:

"Sayın Valim sizin bu ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti. Gerçekten bunu kelimelerle anlatamıyorum. Sizleri aramızda görmek mutluluk verici. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Halka karşı alan duyarlılığınız bizlerin çalışma azmini de arttırıyor. İnşallah daha güze günler bizleri bekliyor. Sizin gibi bir valiye sahip olduğumuz için de çok mutluyuz."

YAŞLI KADIN OĞLU İÇİN İŞ İSTEDİ

Vali Toprak, daha sonra gittiği bir başka mağazada ise yöresel giysilere bakıp fiyatlarını sordu. Tam bu sırada dükkana gelen 4 çocuk annesi Hatun Taş isimli kadın, Vali Toprak'a sarılıp, işsiz çocukları için iş istedi. Kürtçe derdini anlatan yaşlı kadının bu konuşmasını Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz'ın Emir Astsubayı Uzman Çavuş Yusuf Sezgin, devreye girerek tercume etti. Vali Toprak'a Türk Bayrağı altında yaşadıklarını ancak üniversiteyi bitiren oğlunun işsiz olduğunu anlatan Taş, "Oğlum ve eşim işsiz. Bizim iyi kötü bir evimiz var. Ama maddi durumumuz iyi değil. Sizden rica ediyorum oğluma iş verin" dedi. Vali Toprak da Taş'ın makama gelmesini isteyerken kendisine yardımcı olacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Akşam saatlerinde esnaf ziyaretinde bulunan Vali Toprak ve beraberindekiler

-Bir giyim mağazasına girmeleri

-Dükkan sahibi ile sohbet

-Dükkana giren Hatun Taş'ın Vali Toprak'la konuşması, sarılması ve konuşmaları

-Hatun Taş'ın kürtçe oğlu için iş istemesi

-Konuşmasının emir astsubay tarafından tercume edilmesi

-Esnaf ziyaretlerinden detaylar

-Zahit Seven isimli esnafın konuşması ve Vali Toprak'a sarılması

-Vali Toprak'ın cep telefonlarını fiyatını sorması ve detaylar

BOYUT: 525 MB

SÜRE: 8 DK 11 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

===================================================

4)HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN: "SİYASİ KRİZ OLURSA İŞSİZLİK ARTIYOR"

DENİZLİ'ye gelen Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, anayasa değişikliğinin çalışanlar açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Ekonomik ve siyasi krizlerin olduğu dönemde ülkede büyüme azalmakta, işçiler işini kaybetmektedir. Koalisyon pazarlıkları, darbelerden kurtulmak, müdahalelerden kurtulmak en çok çalışanlar için önemlidir. Bu nedenle anayasa değişikliğini destekliyoruz" dedi. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün(çarşamba) akşam düzenlenen 'Anayasa Değişikliğine tam Destek Kararımız Evet' konulu toplantıya katılarak, üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak anayasa değişikliği konusunda yaptıkları değerlendirmede, değişikliğe tam destek için kampanya yürütülmesine karar verdiklerini ifade etti. Konfederasyon yönetimi olarak 6 Mart itibariyle 40 ilde 40 toplantı sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Arslan, "Anayasa değişikliğiyle ciddi bir hükümet sistemi değişikliği söz konusudur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkenin yaşadığı ekonomik, siyasi krizlerden, darbelerden olağanüstü dönemlerden kurtulması sağlanacaktır" dedi.

"ÇALIŞANLAR AÇISINDAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLİ"

Çalışanlar açısından anayasa değişikliğinin çok önemli olduğuna değinen Arslan, "Biz biliyoruz ki ekonomik ve siyasi krizlerin muhtıraların olduğu dönemde Türkiye'de işsizlik artmakta, büyüme azalmakta, işçiler işlerini kaybetmekte ve ülke ciddi bir krizle karşı karşıya kalmaktadır. Türkiye'de istikrarın ve güçlü hükümetlerin olması koalisyon pazarlıkları, darbelerden kurtulmak müdahalelerden kurtulmak en çok çalışanlar için önemlidir. O nedenle biz çalışanların temsilcileri olarak HAK İŞ olarak bu anayasa değişikliğini destekliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hızlı kararlar alınacağını, hızlı karar alınmasının siyasi istikrar sağlanacağını ifade eden Arslan, "Önümüzdeki süreçte 16 Nisan'da evet oylarıyla anayasa değişikliği desteklendiği taktirde, gelecek istikrarlı yapı sonucunda Türkiye'de yatırımlar artacaktır. Yabancı yatırımlar ülkeye daha çok gelecektir. İstihdamın artmasıyla işsizlik başta olmak üzere bizim için tehdit olan hususlar yavaş yavaş ortadan kalkacağına inanıyorum. Hükümetin 2023 hedefleri de yüzde 5 işsizlik hedefidir. Umarım bu süreçte yüzde 12'lere varan işsizlik kademeli olarak yüzde 5lere doğru sağlanmış olur" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Toplantı salonundan görüntü

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan görüntü

HAK-İŞ üyelerinden görüntü

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan röp.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================================

5)KIRIKKALE'DE DEAŞ OPERASYONUNDA13 KİŞİ TUTUKLANDI

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir süre önce DEAŞ terör örgütü üyelerine yönelik 7 ayrı eve yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları kaqpsamında ırıkkale'nin çeşitli semtlerinde oturdukları belirlenen DEAŞ üyesi oldukları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Ele geçirilen 13 zanlı, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Zanlılar, haklarında başlatılan işlem sonrası yapılan sorgulamalarından sonra Adliyeye sevk edildiler. DEAŞ üyesi oldukları belirlenen Irak uyruklu 13 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kırıkkale'nin Hıcılar Beldesi'ndeki F Tipi Ceza Evi'ne gönderildiler.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kırıkkale Adliyesinden görüntü

DEAŞ üyelerinin getirilişi

Toplu halde sevk edilmesi

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

================================================

6)5 İLDE ASKERE FETÖ OPERASYONU: 14 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

KONYA merkezli 5 ilde askere yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda, hakkında yakalama kararı çıkan 14 subay ve astsubaydan 6'sı gözaltına alındı, 1'inin de daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirtildi. 7 askerin yakalanması için çalışmanın sürdüğü bildirildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 11'i jandarma, 2'si 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, 1'i Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli 14 asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün polis tarafından Konya, Ankara, İstanbul, Sivas ve Kayseri'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 asker gözaltına alındı, 1'inin de daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirtildi. 14 askerden 12'sinin örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülürken 10'unun daha önce meslekten ihraç edildiği, 3'ünün açığa alındığı ve Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki üsteğmeninde halen görevde olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

===============================

7)BURSA'DA FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 7 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

BURSA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte ait olduğu öne sürülen kuruluşlarda yönetici olarak çalıştığı öne sürülen 7 kişi bu sabah adliyeye çıkartıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte ait olduğu öne sürülen kuruluşlarda yönetici olarak çalışıp örgüte finans sağlamakla suçlanan 7 kişi geçtiğimiz hafta düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan ve isimleri açıklanmayan 7 kişi bugün "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne fins sağlamak" suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şüpheliler adliyeye çıkartılırken

-Detay

(Süre: 45 saniye)(Boyut: 35 MB)

========================================================

8)YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTEYEN İRANLI KADIN ÖLDÜ

AKSARAY'da yolun karşısına geçmek isteyen İran uyruklu 39 yaşındaki Seyde Araj Seyed Mousavi, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 03.30 sıralarında Aksaray-Adana karayolunun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. 37 yaşındaki Cumali A.'nın kullandığı 01 CAN 88 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Seyde Araj Seyed Mousavi'ye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yere yığılan Mousavi, olay yerine çağrılan sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Sürücü Cumali A. da gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kadının cesedinden detay

Olay yerinden detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=====================================================

9)GAZİANTEP'TE ŞÜPHELİ POŞET PANİĞİ

GAZİANTEP'te köprülü kavşak girişindeki şüpheli poşet korkuttu. Bomba imha uzmanları tarafından fünye yerliştirilip kontrollü şekilde patlatılan poşetten çim çıktı.

Olay, gece geç saatlerde İpekyolu'nda meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağının girişinde siyah poşet görenler, içerisinde bomba olabileceği şüphesiyle polise haber verdi. İhbarla gelen polisler, yolu trafiğe kapatıp bomba imha uzmanlarını çağırdı. Bomba imha uzmanları tarafından incelenen ve fünye yerleştirilen poşet kontrollü olarak patlatıldı. Gürültüyle patlayan poşetten, temizlik görevlilerinin refüj temizliği sırasında biçtikleri çim olduğu çıktı. Paniğe neden olay sonrası yol yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yeri

Yolun kapatılması

Polislerin incelemesi

Şüpheli poşet

Poşetin patlatılması

Poşetten çıkan çim

Yolun açılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU- Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 225 MB

=========================================================

10)ÇALIŞTIKÇA GENÇLEŞİYOR

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki İbrahim Sevim, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını verdi. Her gün 3 kilometre uzaklıktaki tarlasında üretim yapan Sevim, hayatından hem hareketi hem de zeytinyağını eksik etmiyor. Nazilli'nin Kozdere Mahallesi'nde dünyaya gelen İbrahim Sevim, her gün 3 kilometre uzaklıktaki tarlasına gitmek için patika yolları aşıyor, ağaç buduyor, çapa yapıyor. Kimlik yaşının 93 olduğunu, gerçek yaşının ise 100 olduğunu söyleyen asırlık çınar, 6 çocuğu 45 torunu ve torununun çocukları ile birlikte yaşamını sürdürüyor. Uzun yıllar önce eşini kaybeden İbrahim Sevim işitme sorunu dışında herhangibir rahatsızlığı bulunmadığını söyledi. Bahçesinde huzur bulduğunu, yürümeden ve çalışmadan rahat edemediğini söyleyen İbrahim Sevim, bölgede yetişen zeytin ve incire çok şey borç olduğunu belirtti. Doğal beslendiğini ve yemek ayrımı yapmadığını anlatan Sevim "Bu bahçeler olmasa ben yaşayamam, burada hayat buluyorum. Bahar geldiği için çapa yapıyorum. Sabah namazında kalkıyorum, namazdan sonra kahveye gidiyorum, sonra bahçeye geliyorum. Önüme ne gelirse yiyorum, yemek seçmem. Ama zeytin ve incir çok önemli. Zeytinyağıyla ekmekle doyuyorum. Çok şükür halim iyi" dedi. Gençlere çok çalışıp üretmeleri konusunda uyarılarda bulunan İbrahim Sevim,"Gençler söz dinlemiyor, kendi işlerini dahi yapmıyorlar, üşeniyorlar. Çalışan demir paslanmaz. Her işi yapacaksınız. Çalışın" diye konuştu.

KÖYÜN EN YAŞLISI

Kozdere Mahallesi Muhtarı Sadettin Aslan, İbrahim Sevim'in dört mevsim yerinde durmadığını ilerleyen yaşına rağmen sürekli çalıştığını belirtti. Muhtar Aslan, "İbrahim amca köyümüzün en yaşlısı. Beslenmesine çok dikkat eder. Abur cubur yemez. 10 yıl önce yaşlılık maaşı bağlatalım dedim, kabul etmedi. 'Bana haram para lazım değil' dedi. Kendi geliri yetiyormuş. Hiç durmaz, yazın incir bahçelerinde dolaşır, incirlerini toplayıp satar. Güz mevsiminde dip zeytini toplar, onları satar. Dağdan kekik getirir, kekik satar. Kendi ihtiyacını karşılıyor" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-İbrahim Sevim'in köy içerisinde yürüyüşünden görüntü,

-İbrahim Sevim'in bahçede çalışmasından görüntü,

-İbrahim Sevim'in camideki görüntüsü,

-İbrahim Sevim ile röp,

-Muhtar Saadettin Aslan ile röp.

Haber - Kamera: NAZİLLİ, Aydın,

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement