Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)ONLARCA TIR, KAR YAĞIŞININ KAPATTIĞI YOLDA MAHSURVAN'ın Muradiye İlçesi ve Tendürek Dağı'nda yağan yoğun kar yağışından dolayı, İran yolunda onlarca TIR yolda kaldı.

29.01.2017 12:02

1)ONLARCA TIR, KAR YAĞIŞININ KAPATTIĞI YOLDA MAHSUR

VAN'ın Muradiye İlçesi ve Tendürek Dağı'nda yağan yoğun kar yağışından dolayı, İran yolunda onlarca TIR yolda kaldı. Geceyi araçlarında geçirmek zorunda kalan sürücüler, 4 gündür yolda beklediklerini söyledi.

Hava sıcaklığının gün içinde sıfırın altında 25 dereceye ulaştığı Tendürek Dağı geçidinde yoğun şekilde yağan kar yağışı ve oluşan tipi nedeniyle yol trafiğe kapanırken, yollarda kalan sürücüler ve yolcular, zor anlar yaşıyor. İran'dan Van ve Van'dan İran'a gitmek isteyen çoğunluğunu TIR'ların oluşturduğu araçlar daha fazla ilerleyemeyip, yolda kaldı. 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı bugün tipiye dönerek yolu trafiğe kapattı. Karayolları ekiplerinin açtığı yol kısa sürede tipinin etkisiyle yine ulaşıma kapandı. Tipi ve buzlanma nedeniyle yolda kalan TIR şoförleri Muradiye İlçesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yolda soğuk ve açlıktan zor günler geçirdiklerini söyleyen TIR şoförleri, "Şu an yollar kapalı 4 gündür bekliyoruz. Tuzlama yetersiz Tendürek Geçidi ve İpekyolu kapalı. Çoğu araçlarımızda zincirlerimiz bile dayanamadı kırıldı. Perişan, aç, susuz buralarda kaldık, yakıtımız bitmek üzere paramız bitti. Bir yetkili halimizi sormadı. Her türlü vergi alınıyor ama uluslararası çalıştığımız bu yollar bir kar yağışı sonrasında açılmıyor. Bizim halimiz ne olacak daha kaç gün burada bekleyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Mahsur kalan TIR'lardan görüntü

-TIR Sürücüleri ile röp

-TIR'lardan genel görüntü

-Petroldeki Lokantaya sığınan sürücülerden görüntü ve sürücü le röp.

-Şarampole kayan otomobilden görüntü.

MURADİYE/VAN

==============================================

2)BATMAN'DA KAR NEDENİYLE 500 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI

BATMAN'da, bu kış etkili olan kar yağışı nedeniyle 500 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, karın beyaz bir ürtü gibi örttüğü tarihi Hasankeyf İlçesine gelenler bol bol hatıra fotoğrafları çekti. Kar yağışına rağmen petrol kuyularında çalışan işçiler kuyu açma çalışmalarını sürdürürken, kar yağışı ile birlikte avcılarında av için araziye çıktıkları görüldü.

Batman, son yılların en çetin kış koşullarını yaşarken, kar kalınlığının 17 santime ulaştığı kent merkezi beyaza büründü, kırsal alanda ise 500 yerleşim biriminin yolu kardan dolayı kapandı. Kar nedeniyle karihi Hasankeyf kardan adeta gelinlik giyerken, yerli turistler kar manzaralı Hasankeyf'te bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Hasankeyf sakinlerinden Ahmet Akdeniz, dört mevsimde de Hasankeyf'in güzel olduğunu dile getirerek, yerli turistleri, beyaza bürünen Hasankeyf'e davet etti. Akdeniz, "Geçen yıl Hasankeyf ne yerli, ne de yabancı turist gördü. Bu yılın ilk ayında Hasankeyf'e beklenilenin üzerinde kar yağışı gerçekleşince, tarih yerler beyaza büründü. Tarihseverleri kış mevsiminde Hasankeyf'e bekliyoruz. Dicle Nehri kıyısında kar manzaralı Hasankeyf'i izlemenin keyfi bir başka oluyor"diye konuştu.

AVCILAR YOLLARDA, PETROL KUYULARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER ZOR KOŞULLARDA ÇALIŞIYOR

Yoğun kar yağışını göz önünde bulunduran yöredeki avcılar, av tüfekleriyle Batman-Hasankeyf karayolu ile Batı Raman ve Raman Dağı'nda ava çıktı. Korsan avcılarla mücadele ettiklerini söyleyen yöre avcıları, "Kar yağışını fırsat bilenler tüfeklerini kaptıkları gibi yola çıkıyorlar. Oysa nesli tükenme ile karşı karşıya kalan bazı hayvanların korunması gerekiyor. Dicle Nehri kıyısında daha çok ördek, güvercin ve tavşan avlıyoruz"diye konuştu. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki Batı Raman ve Raman Dağı'nda yüzlerce petrol kuyusunda üretimin aksamaması için kuyu tamamlama ekibi, vardiye halinde petrol kuyularında kar yağışına aldırış etmeden çalışıyor. Eksi 10-14 derecede Batı Raman 136 nolu kuyuda 5 kişilik vardiye ekibi ile çalışan sondör Kemal Çetin, "Kar, yağmur ve çamur dinlemeden vardiye halinde çalışıyoruz. İşimiz kolay değil ama yaklaşık bin 350 metre derinliğindeki kuyuya tubing indiriyoruz. Gece yarısı bile soğuğa aldırış etmeden çalışıyoruz. Soğuğa karşı zaman zaman şeker ağırlıklı yiyecekleri tercih ediyoruz" dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN KAR SEVİNCİ

Batman'da, merkez Petrolkent Mahallesi'nde oturan Suriyeli sığınmacıların çocukları ise karın keyfini yaşadı. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi giriş kapısında boylarından büyük kardan adam yapan Yavuz Selim İlkokulu öğrencilerinden Suriye'li Cudi Mustafa, Revan Mustafa ve Fendi Hüseyin adlı çocuklar, 4 yıldır yaşadıkları Batman'da ilk kez böyle bir kar yağışının gördüklerini söyledi. Kar topu oynadıklarını ve kardan adam yaptıklarını söyleyen Suriye'li çocuklar, "Sömestr tatilinde hem kar topu keyfi yaşadık, hem de kardan adam yaptık. Batman'da ilk defa böyle kar görüyoruz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Suriyeli öğrenciler, kardan adam yaptı (Ropörtaj)

-Hasankeyf'ten görüntü

-Ahmet Akdeniz ile ropörtaj

-Hasankeyf'te hatıra fotoğrafı çekenler.

-Türkiye Petrolleri Batı Raman sahasında çalışan petrol işçileri

-Sondör Kemal Çetin'le ropörtaj

-Kar manzaralarından genel görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,

================================================

ÖZEL)

3) APARTMANDAKİ AYAKKABILARIN ÇALINMASI GÜVENLİK KAMERASINDA

GAZİANTEP'te kimlikleri henüz belirsiz 2 kişi, girdikleri apartmanda dairelerin kapı önlerindeki ayakkabıları poşete koyup çaldı. Hırsızların binaya girip ayakkabıları koydukları poşetle ayrılmaları, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, 19 Ocak'ta Merveşehir Mahallesi'nde meydana geldi. Yavuz Sultan Selim Apartmanı sakinleri dairelerin kapı önlerinde bulunan ayakkabılarının olmadığını fark edince güvenlik kamerası kayıtları izlendi. Binanın girişindeki kamera kayıtlarında 2 kişinin elleri boş girdikleri apartmandan ayakkabı dolu poşetle çıktıkları görülüyor. İhbarla gelen polisler inceleme yaparak, bina sakinlerinin ifadelerini aldı. Polis, kamera görüntülerini de izleyerek 2 kişinin, kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Mahalle sakinleri, çevredeki binalarda da benzer ayakkabı hırsızlıklarının yaşandığını söyleyerek, hırsızların yakalanmasını istedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Hırsızların binaya girmesi

Hırsızların ayakkabıları çalarak kaçmaları

Güvenlik kamerası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER- GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 10 MB

===================================================

4)DENİZLİLİ KOMANDO ER BIÇAK'TAN AİLESİNE TERHİS SÜRPRİZİ

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini tamamlayan Komando Er Emre Bıçak, terhisinin ardından söylediği tarihten bir gün önce Denizli'deki evlerine gelerek ailesine sürpriz yaptı. Bıçak, aniden evlerine girip, asker selamı ve tekmil verdiğinde duyugu dolu anlar yaşadı. Bıçak, önce şaşıran sonra ise büyük mutluluk yaşayan anne Zehra ve babası Muhammet Bıçak ile babaannesi Hanım Bıçak'a sarılarak özlem giderdi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 34. Hudut Komutanlığı'da vatani görevini yaptıktan sonra tezkeresini alan Komando Er Emre Bıçak, geçen 27 Ocak Cuma günü terhis oldu. Ancak Bıçak, süpriz yapmak için ailesine 28 Ocak'ta terhis olacağını söyledi. Dün (Cumartesi) Denizli'ye dönen Komlando Er Bıçak, Deliktaş Mahallesi, 1950 Sokak'taki evlerine çatkapı girip, asker selamı ve tekmil verdi. Tekmili kendine has yorumunu da ekleyen Bıçak, espirili bir dille, askerliğini 366 gün boyunca emir ve görüşleri üstün hizmet belgesiyle tamamladığını, bundan sonraki görevininse anne ve babasının bütün görüş ve emirlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek olduğunu söyleyerek "Emret Komutanım" dedi. Beklemedikleri bir anda oğullarını karşısında gören Bıçak Ailesi, önce şaşırdı, sonra ise büyük sevinç yaşadı. Bıçak, daha sonra annesi Zehra Bıçak, babası Muhammet bıçak ve babaannesi Hanım Bıçak'a sarılarak, hasret giderdi. Duygusal anların yaşandığı o buluşma anları cep telefonuyla görüntülenip, ölümsüzleştirildi.

"HEM AİLEME HEM DE ASKERİYEYE SAYGIMI GÖSTERMEK İSTEDİM"

Vatani görevini yaparken, tezkerisini aldığında ailesine sürpriz yapmayı planladığını anlatan Emre Bıçak, "Asker ocağında bazı şeyleri düşünmek için geceleri çok vakti oluyor. Aklıma böyle bir fikir geldi. böyle bir sürpriz yaparak hem aileme hem de askerliğe verdiğim saygıyı göstermek istedim. Çünkü benim oraya gitmemi sağlayan ailemdir. Annemin huyunu çok iyi bilirim eminim o an heyecandan titremiştir. Kalbi çarpmış ve çok şiddetli bir duygu içine girmiştir. Babam ise her zaman en büyük destekçimdi. Eminim, beni gördüklerinde ailem çok mutlu olmuştur" dedi.

Verdiği tekmille bundan böyle annesi ve babasının emir ve görüşlerinde olduğunu söyleyen Bıçak, evde annesinin daha kıdemli olduğunu söyledi. Bıçak şöyle konuştu, "Annem evin başçavuşu. Annem daha kıdemli tabi. 'Evde erkeğin sözü geçer' denir ama evde annemin sözü daha ağır basıyor. Benim için ikisinin de görüş ve emirleri önemli. Bu saatten sonra annem ricaları emirdir benim için" diye konuştu.

"NEFES ALAMADIM, KALBİM PATLAYACAK GİBİ OLDU"

Oğlunu birden karşısında görünce çok heyecanlandığını belirten Zehra Bıçak, "O anda kalbim öyle bir attı ki bayılacağımı sandım. Nefes alamadım, çok güzel bir duygu Allah her anne, babayı sağ salim evlatlarına kavuştursun. Anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Şükürler olsun kavuşturana. Çok güzel bir sürpriz oldu. Sarılınca ağladım, mutluluk gözyaşları döktüm. Askerliğini bitirdi. Sıra evliliğine geldi" dedi.

OĞLUNUN TEKMİLİ BABAYI ETKİLEDİ

Bakkal dükkanı işleten Muhammet Bıçak da oğlunun eve bir gün önce gelip yaptığı sürpriz karşısında çok duygulandığını dile getirerek, "Tekmil vererek içeri girmesi beni çok etkiledi. Kendi askerlik yaptığım zamanları hatırladım bir an. Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Çok beğendim" dedi. Torunu askerdeken her gün telefonla görüştüğünü, aniden karşısında görünce mutluluktan gözyaşlarını tutamadığını anlatan 83 yaşındaki babaanne Hanım Bıçak ise şunları söyledi:

"Torunumun yoluni çok gözledik. Allahım'a çok şükür sağ salim geldi. Allah herkesin ana kuzusunu ailelerine kavuştursun. Torunumu karşımda görünce sarıldım. Kavuştğumuz için çok mutluyuz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Terhis olan Emra Bıçak'ın tekmil vererek eve girişi

-Bıçak Ailesi'nden görüntü

-Anne Zehra Bıçak'ın oğluna sarılıp, öpmesi

-Babaanne Hanım Bıçak'ın torunun sarılması

-Emre Bıçak imle röp.

-Anne Zehra, Muhammet ve babaanne Hanım Bıçak ile röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ, DHA)

========================================================

5)TÜMSİAD BAŞKANI'DAN KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA TEPKİ

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını gerçekçi bulmadıklarını belirterek, " 15 Temmuz'da bize yapamadıklarını, ekonomik yaptırımlarla yapmaya çalışan ve bu yaptırımları bu tarz kuruluşlarla bize dayatmaya çalışan gruplara itibar etmiyoruz" dedi.

TÜMSİAD'ın Alanya'ya bağlı Avsallar Mahallesi'ndeki Wome Deluxe Otel'deki 9'uncu Genel İstişare Kurulu'nun gala yemeği yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, yönetim kurulu üyeleri, yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 500 üye katıldı. Toplantıda konuşan Yaşar Doğan, Türkiye'nin her yerinden gelen yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarıyla yeni Türkiye'nin yeni projelerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

'YANLI VE TARAFLI'

Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını gerçekçi bulmadıklarını anlatan Yaşar Doğan, "15 Temmuz'da bize yapamadıklarını, ekonomik yaptırımlarla yapmaya çalışan ve bu yaptırımları bu tarz kuruluşlarla bize dayatmaya çalışan gruplara itibar etmiyoruz. Türkiye'de ciddi projelere imza atılıyor ve bunlar devam ediyor ayrıca mali disiplinden de taviz vermeyen hükümetimiz var. Anlam ve mana vermiyoruz, yanlı ve taraflı diye düşünüyorum. Çok da itibar etmiyoruz" dedi.

'TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ'

Dünya çapında global bir ekonomik kriz olduğunu aktaran Yaşar, şöyle dedi:

"Türkiye'ye yatırım gelip gelmemesi konusunda ise Ortadoğu'dan yatırımcı geliyor aslında. Dünyada bir global kriz var. Krizi ön plana tuttuğunuzda Avrupa'da da bugün, ABD'de Trump'dan sonra ne olacak teorileri geliştiriliyordu. Yatırımcının Türkiye'ye gelmesi ve güvenli liman olması hakkında istikrarı baz alması tabi önemli konuydu ama terör belası sıkıntıları devam etmekteydi. Geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda çok efektif geçmedi bu yıl ve önümüzdeki yıla baktığımızda biraz daha yukarı çıkacağını gösteriyor ancak dünya genelindeki krizi de unutmamak lazım bu Türkiye ile alakalı değil. Türkiye etrafında ve çevresindeki duruma göre iyi konumda. Uzak ve orta doğuda bir takım sıkıntılar olmuş olabilir ama uzak doğudan ciddi bir şekilde yatırımcılar geliyor. Çünkü Türkiye cazibe merkezi. Asya kıtasına baktığınızda Pakistan, Hindistan'a baktığınızda, bizim Pakistan şubemiz dahi var. Pakistan'dan bir grup insan geliyor. Türkiye hala cazibe merkezi. Tek sıkıntımız bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Malum çevre ve lobicilere daha iyi ifade etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum."

Galanın ardından düzenlenen plaket töreninde katılımcılara plaket ve şilt takdim edildi. Sonrasında ise TÜMSİAD yöneticileri otelde oluşturulan Kızılay mobil kan merkezine girerek kan bağışında bulundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Galadan genel görüntü

Yaşar Doğan konuşması

Plaket töreni

Kan bağışından görüntü

( HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=================================================================

6)UĞUR MUMCU ANILDI

BURDUR'da gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinliği kapsamında düzenlenen panele yazar Sevgi Özel konuşmacı olarak katıldı.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu öldürülüşünün 24'üncü yıldönümünde Burdur'da düzenlenen panelle anıldı. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu amfi bölümündeki panele yazar Sevgi Özel konuşmacı olarak katıldı. Uğur Mumcu gibi birçok yazar ve aydının acımasızca öldürüldüğünü söyleyen Sevgi Özel, "Uğur Mumcu sürekli tehdit ediliyordu. Evde telefon çaldığında kendisi açıyordu. Araba ile ailece bir yere gidecekleri zaman arabanın yanından ailesini uzaklaştırmak için hep bir bahane buluyordu. Öldürüldüğü gün de eşini 'evde bir şey unuttum' deyip eve gönderdiği sırada patlama oldu" dedi. Özel, şöyle dedi:

"Uğur Mumcu bir kişiye yapılan haksızlığın herkese yapıldığını, bütün topluma yapılmış olduğunu söyledi yıllarca. Uğur Mumcu yazılarında hep haklı çıktı. Keşke haklı çıkmasaydı da yazdıkları kitaplarda kalsaydı, biz onu bir dönemin araştırmacı gazetecisi olarak bilseydik. Ama o zaman öldürülmezdi Uğur Mumcu."

Uğur Mumcu'nun hayatından ve yazılarından kesitler sunan Özel, panelin sonunda 'Uğur olsun' adlı kitabını imzaladı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Salondan detay

Sevgi Özel'in konuşması

Sevgi Özel'in kitap imzalaması

146 MB/// 04.40ö

( HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=============================================================

7)SİLAHLI SOYGUNCU, MONTUNUN KOLUNDAKİ YIRTIK SAYESİNDE YAKALANDI

KARAMAN'da bir markete girip, kadın kasiyerin başına tabanca dayadıktan sonra kasadaki 5 bin 350 lirayı alıp kaçan 32 yaşındaki Ayhan Savran, montunun kolundaki yırtık sayesinde yakalandı. Cezaevinden ağustos ayında tahliye olan Savran, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soygun anı da işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen 25 Ocak günü saat 20.00 sıralarında Mansur Dede Mahallesi'nde bir markette meydana geldi. Başına montunun şapkasını takan, tanınmamak içinde atkıyla yüzünü kapatıp, sadece gözleri görünen eli tabancalı bir kişi, markete girip kadın kasiyerin başına silahı dayayıp kasadaki paraları istedi. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde müşterilerinin kasada bulunduğu sırada giren soyguncunun tabanca zoruyla kadın kasiyerden paraları istediği ve kadın kasiyerin de paraları, soyguncuya verirken bazılarının yere savrulduğu soyguncunun da, soğuk kanlı bir şekilde savrulan paralı hem kendisi hem de kasiyere toplattığı görüldü. Paraları alan soyguncu hızla kaçarken, müşterilerde polise haber verdi.

POLİS, YIRTIK MONTTAN İZ SÜRDÜ

Olay yerine gelen polis, verilen eşkal üzerine çevrede bir kaç kişi yakalandı. Ancak yakalanan kişilerin soyguncu olmadığını belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, soyguncuyu yakalamak için özel bir ekip kurdu. Özel ekip, işyerinin güvenlik kamera kayıtlarından şüphelinin kimliğini belirlemeye çalıştı. Soyguncunun atkı ve şapkayla yüzünü kapattığı, sadece gözleri göründüğü için kimliğini belirlemekte güçlük çeken polis, montunun kolunda yırtık olduğunu fark etti. Yırtık monttan iz süren polis, çevredeki güvenlik kamera ve MOBESSA kayıtlarını tek tek inceledi. Saatlerce görüntü kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin, geçen Ağustos ayında çıkan 1 Temmuz öncesi işlenen suçlarda denetimli serbestlik, koşullu salıverilme ve infaz ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname gereği cinayete karıştığı iddiasıyla kaldığı cezaevinden tahliye olan Ayhan Savran'ın olduğunu belirledi. Bunun üzerine Ayhan Savran, evinde gözaltına alındı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

Güvenlik kamera görüntüsü

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==========================================================

8)ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BERGAMA'DA SAHNE ALDI

ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi'nin İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Bergama Kültür Merkezi BerKM'de konser verdi. Bergama Belediyesi'nin daveti üzerine 90 kişilik kadrosuyla sahne alan orkestranın Ramazan Albayrak şefliğinde verdiği konseri CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çocuklarında aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi izledi. Yerli eserlerin yanı sıra dünyaca ünlü klasik müzik bestecilerinin eserlerini de seslendiren Çocuk Senfoni Orkestrası, konser sonunda izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonrası sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çocukları teker teker kutladı. Katımlarından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a ise üzerinde Bergama Akropol'ünü betimleyen parşömenden yapılmış bir tablo hediye etti. Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Gönenç, "Konseri beğenerek, coşkuyla ve duygulanarak izledim. Ülkenin böyle sıkıntılı günlerinde bu çocuklar bizim umudumuzu yeşerttiler. Böyle şeylerle hayatın nasıl değişebileceğini, nasıl güzelleşebileceğini gördük. Bu umutların yeşermesinde büyük emeği olan başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

800 KİŞİLİK DEV ORKESTRA OLMA YOLUNDAYIZ

Başkan Gönenç'in ardından söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, "Öncelikle sevgili başkanı böyle bir kültür merkezini Bergama'ya kazandırdığı için kutluyorum. Bizim bu orkestrada 400 çocuğumuz var. Ancak koromuza daha çok çocuk katılmak istediği için yeni bir girişimde bulunduk. Şimdi 400 çocuğumuzu daha alarak Türkiye'de dev bir orkestra olacağız. 800 çocuğumuzla yolumuza devam edeceğiz. Tabii enstrümanlar çok maliyetli bir iş. Ancak çoğu yerde kömür, yiyecek yardımı yapılır ama Eskişehir'de halkımız enstrüman bağışı yapmaya başladı. Çünkü şöyle bir sloganla yola çıktık, 'Bir enstrüman, bir çocuğumuzu kurtarır.' Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Konserden görüntü

-İzleyelerden görüntü

-CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in konser sonrası konuşması

-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın konser sonrası konuşması

(Haber-Kamera: Oben ULU/ Bergama (İzmir),

=====================================================

9)'YOLANTA' AYAKTA ALKIŞLANDI

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), heyecanla beklenen yeni bir opera eserini daha opera severlerle buluşturdu. Çaykovski'nin 'Yolanta' operasının prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Napoli Kralı Réne'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikayesinin konu edildiği 2 perdelik eser, ilk gösteriminde büyük ilgi gördü. Prömiyerde 'Yolanta' rolünü Nurdan Küçükekmekçi, 'Vaudémont' rolünü Göksay Yaran, 'Réne' rolünü Engin Suna, 'Robert' rolünü Serhat Konukman, 'İbn-Hakia' rolünü Melih Tepretmez, 'Bertrand' rolünü Taner Ölçen, 'Alméric' rolünü Atay Ergezen, 'Marta' rolünü Medine Tuganova, 'Brigitta' rolünü Arzu Aydoğdumu, 'Laura' rolünü Seda Uzmen canlandırdı. Eserin sahne yönetmenliğini Figen Ayhan Karakelle, orkestra yönetmenliğini Alexandru Samoila, koro şefliğini Mahir Seyrek, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Mustafa Eski, projeksiyon tasarımını Zekiye Şimşek-Sinan Atay üstlendi.

Dekor, kostüm ve ışık tasarımlarıyla da göz kamaştıran 'Yolanta'ya, Antalya'daki bazı ülkelerin konsolosları, konsolosluk çalışanları, yerleşik yabancılar da ilgi gösterdi. Salonda boş koltuk bırakmayan izleyiciler, gözleri görmeyen eserin kahramanı 'Yolanta'yı izlerken duygulu anlar yaşadı. Rusça seslendirilen, Türkçe üst yazıyla da izlenen eserde rol alan opera sanatçıları, esere emeği geçenler ayakta dakikalarca alkışlandı.

Eser, 31 Ocak, 9-11 Şubat, 11- 14 Mart akşamları da izlenecek.

Görüntü Dökümü

--------------

Eserden sahne görüntüleri

(Haber-Kamera Yusuf DEMİR/ANTALYA,

======================================================

10)JUDO EĞİTMENİ 46 YILDIR SPORCU YETİŞTİRİYOR

BURDUR'da judo eğitmeni 72 yaşındaki Ali Boyacıoğlu, 46 yıldır yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Boyacıoğlu, "Yetiştirdiğim sporcuların turnuvalardan madalyayla dönmesi beni çok mutlu ediyor" dedi. Judo sporuna 1965 yılında başlayan Ali Boyacıoğlu, 1971 yılında bu sporu Burdur'da yaygınlaştırmaya başladı. Çeşitli kurumlarda coğrafya öğretmeni olarak görev yapan Boyacıoğlu, arta kalan zamanlarında kurslar düzenleyerek judo sporcuları yetiştirmeyi sürdürdü. Emekli olduktan sonra da judodan ve sporcu yetiştirmekten uzak kalmayan Ali Boyacıoğlu, halen haftanın 5 günü 'judogi'sini (judocu kıyafeti) giyip sporculara eğitim veriyor. Kurumların desteğiyle açılan kurslar kapsamında öğrencilerine Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nun alt katında antrenman yaptıran Boyacıoğlu, 46 yıllık eğitimciliği boyunca yüzlerce sporcu yetiştirdi.

'JUDOYA İLGİ YÜKSEK'

Yetiştirdiği sporcular arasında birçok Türkiye şampiyonu olduğunu anlatan Boyacıoğlu, "1992 yılında Belediyespor'un judo branşını açmasıyla çok sayıda sporcu judo yapmaya başladı. Sayı çoğaldıkça büyük başarılar elde ettik. Burdur'da judo sporuna ilgi çok yüksek. Judo çocukların kendine özgüven kazanmasını sağlayan bir spor" diye konuştu.

Burdur'da şu anda 4 kulüpte judo branşı olduğunu kaydeden Boyacıoğlu, bu kulüplerde yaklaşık 100 lisanslı sporcu bulunduğunu anlattı. Burdurlu judocuların geçen hafta Adana'da yapılan Anadolu Yıldızlar grup müsabakalarından 10 madalyayla döndüğünü aktaran Boyacıoğlu, "Yetiştirdiğim sporcuların turnuvalardan madalya ile dönmesi beni çok mutlu ediyor" dedi.

'SOKAKTA KESİNLİKLE KULLANILMAZ'

1971 yılından bu yana Judo Federasyonu İl Temsilcisi olarak da görev yapan Boyacıoğlu, şöyle dedi:

"Bütün sporcularımı evlatlarım olarak görüyorum. Haftada en az 5 gün buraya gelip idman yaptırıyorum. Burayı bize tahsis eden önceki dönem belediye başkanımız Sebahattin Akkaya ve şu anki belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz'e teşekkür ediyorum. Judo bir disiplin sporu. Her ne kadar 'savunma sporu' deniliyorsa kavga kesinlikle yok. Belli kurallar içerisinde yapılan bir spor. Sokakta kesinlikle kullanılmaz. Kullanmaya kalkan da karşısında beni bulur."

Görüntü Dökümü

--------------

Antrenman yapan sporcular

RÖP: Ali Boyacıoğlu

Boyacıoğlu'nun antrenman yaptırması

(HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=========================================================

11)EKSİ 5 DERECEDE BİKİNİ DEFİLESİ

ANTALYALI mankenler, Saklıkent Kayak Merkezi'nde düzenlenen bikini defilesinde objektif karşısına geçti. Eksi 5 derecede bikini tanıtan mankenleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Antalya'ya 40 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi'nde Emy Organizasyon tarafından düzenlenen bikini defilesi renkli görüntüler oluşturdu. Argento Mayo 2017 Yaz Kreasyonu'nun tanıtıldığı defile, eksi 5 derecede gerçekleşti. Dondurucu soğuk ve şiddetli rüzgar altında yapılan defile, yarım saat sürdü. Mankenlerin podyum arasında ısınması için, içinde elektrikli sobanın bulunduğu kabin kuruldu. Defilede, rengarenk bikinilerin yanı sıra, pareo ve kayak çizmeleri de tanıtıldı. Kar üzerindeki podyumda yürüyen mankenler, meraklı bakışlar altında tanıtım yaptı. Defile sırasında bazı mankenlerin hızlarını alamayarak kar üzerine yattığı ve objektiflere poz verdiği görüldü.

EMY Organizasyon, Argento Mayo ve Saklıkent Kayak Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kar defilesinde Adelia Marajapova, Merve Demircan, Bilge Kaya, Berrin Özbek, Selin Ay ve Selen Sahra Yıldırım podyuma çıktı. Mayo ve bikini defilesinde zaman zaman şiddetini artıran rüzgar mankenlere zor anlar yaşadı. Rengarenk bikinileri, pareo, kayak botları ve kayak takımları ile kombine eden Emy Organizasyon sahibi Eda Meltem Yılmaz, soğuktan zorlanan mankenleri motive etmek için defile sonrası şömine başında kahve partisi verdi.

Emy Organizasyon ile Argento Mayo'nun kar üstünde gerçekleştirdiği tanıtımların geleneksel hale geldiğini söyleyen Yılmaz, "Defilede tanıtımı gerçekleşen bikini ve mayolar 2017 yılında sahillerde kadınların üzerinde göreceğimiz renk ve modeller. Yaz koleksiyonunu, kış ayında kar üstünde tanıtarak model ve renklere dikkat çekmek istiyoruz. Kar beyaz olduğu için modellerin üzerindeki renkle çok daha güzel görünüyor ve dikkat çekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Bikinili mankenler kayak yaparken

Karda yürüyen mankenler

Erken mankenlerin kadın mankenleri taşıması

Mankenler kızakla kayarken

Bikinili mankenler karda yürürken

Poz verirken

Karda oynayan mankenler

Mankenlerle röp

EMY Organizasyon sahibi Eda Meltem Yılmaz'ın açıklaması

HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement