Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MERSİN' DESağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin'de yapılan şehir Hastanesine inceleme için valilikte törenle karşılandı.

04.12.2016 13:43

1)SAĞLIK BAKANI AKDAĞ MERSİN' DE

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin'de yapılan şehir Hastanesine inceleme için valilikte törenle karşılandı. Akdağ, yapımı süren hastane ile iligili açıklama yaptı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Sağlık Bakanı makam aracı ile Mersin valiliğine gelirken

-Çocuklar bakana çiçek verirken

-Bakan çocuklarla hatıra fotosu çektirirken

-Bakanı karşılayan protokol

-Bakan Akdağ, şeref defterini imzalarken

-Bakan Akdağ'nın açıklaması

Haber : Mustafa ERCAN -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

Süre. 10.22 boyut: 372.00

=======================================================

2)BAKANLAR, EROĞLU VE KILIÇ, SAMSUN'DA AÇILIŞ YAPIP TEMEL ATTI

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Samsun'a geldi.İlk olarak Samsun Valiliği'ni ziyaret eden iki bakan daha sonra basın toplantısı düzenledi. Samsun'da 14 yılda 15 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle dedi: "Çok önemli yatırımlarla Samsun'da önemli tesisler kazandıracağız. Önemli müjdelerimiz var; Elimiz dolu geldi. Samsun lokomotif bir şehir. Özellikle açılış, temel atma merasimiz var. 28 tesisin temelini atacağız ve açılışını yapacağız. Bunların toplamı 175 milyon TL. Buraya gelirken müjdelerle geliyoruz. Bu bizim geleneğimiz haline geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir yere giderken eli boş gitmiyor. Bugün bakanlığın kapısını kapattı hep beraber buradayız. Geçen geldiğimizde 43 müjde vermiştik. Bugün geldiğimizde de 42 müjde verdik. Şu ana kadar 85 proje ile 634 milyon TL'lik müjdeler verdik. DSİ Genel Müdürlüğü'nün ise Samsun'da 31 projesi var. Bunlardan bir tanesi Salıpazarı Barajı'dır. İlçede 15 bin 400 dekarlık alanı sulayacağız. 19 Mayıs barajının isale hattını yapıyoruz. Diğer ilçelerdeki dere ıslahlarını yapacağız."

Bakan Eroğlu, yıl sonuna kadar 2 bin 350 dekar alanda ağaçlandırma, 10 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi ve 11 bin 140 dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonunun yapılacağını bildirirken şöyle konuştu:

"Bu yıl içerisinde 7 milyon 400 bin fidan üretilecek. Bu sene 17 mahallede 410 dekar alanda gelir getirici türle ilgili ağaçlandırma yapılacaktır. Samsun'a 14 yılda 15 milyar TL'lik yatırım yaptık. 2013 yılında verilen 43 müjdenin 34 tanesi tamamlandı. 9 projemizde devam ediyor. Samsun için uygulama eylem planı hazırladık. Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun alındı. Biz 2019 yılı sonuna kadar 6 tane içme suyu tamamlayacağız. 26 sulama tesisi, 126 taşkın koruma tesislerini tamamlayacağız. 54 tane de erozyonla mücadele için tesis yapacağız. 301 bin kişiye içme suyu temin edeceğiz. 905 bin dekar alan sulamaya açılacak."

BAKAN KILIÇ'IN KONUŞMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ihanet çetesi ile bazı sıkıntıların görüldüğünü ifade ederken, "O dönemde yapılması planlanan FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nı ertelemişti. Şimdi 16-22 Aralık arası şampiyona Samsun'da yapılması karar alındı" diye konuştu.Basın toplantısının ardından Valilik bahçesinde Bakan Eroğlu ve Bakan Kılıç, fidan dikimi gerçekleştirdi. Bakanlar daha sonra özel otobüsle incelemelerde bulunmak üzere Bafra İlçesi'ndeki Kızılırmak Deltası'na gitmek üzere hareket etti.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Bakanların Valilik salona gelmesi

-Salondan detay

-Bakan Eroğlu'nun açıklaması

-Bakan Eroğlu'nun valilik şeref defterini imzalaması

-Bakanların fidan dikimi

(SÜRE: 02.22 Dk) (BOYUT: 76 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=====================================================

3)KARLIOVA'DA KAR ESARETİ

BİNÖL'ün Karlıova ilçesinde iki günden bu yana aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle ilçedeki sentetik çim sahanın tribünü çöktü. İlçe merkezinde kar kalınlığının bir metreyi bulurken, 3ündür elektrik verilemeyen ilçede su şebekesininde çalışmadığı ve su sıkıntısı çekildiği belirtildi. Karlıova'da iki günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ilçe merkezine 3 gündür yaşanan arızalar ve elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemezken, enerji sıkıntısına bağlı olarak içme suyu şebekesinin de çalışmadığı ve ilçede su sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Karlıova ilçesinin kar yağışı nedeniyle 40 köy ile bağlantısı kesilirken, kar ve tipi nedeniyle vatandaşların evlerinden çıkamadığı görüldü.Telefon, su ve elektrik şebekelerinin olmadığı Karlıova'da kar yağışı nedeniyle sentetik çim sahanın tribünü de çöktü. Son yılların en şiddetli kışının yaşandığını belirten vatandaşlardan Ufuk Ozan, "Bir gecede bir metreden fazla kar yağdı. Elektrik direkleri devrildi, sularımız kesik. Bizler kışın 3 "K"sini yaşıyoruz. Buralar kar, kış, kıyamet"dedi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ise, su şebekelerinin bir bölümünün elektrikli pompalarla depolara bağlı olduğunu belirterek, "Elektrik kesintilerinden dolayı bu pompalarımız çalışmadığı için ilçenin bir bölümü susuz kaldı. Arkadaşlarımız sıkıntının gidermesi için aralıksız çalışmaktadır"dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

İlçe merkezinden görüntüler

Kar nedeniyle çöken tribün

Devrilen elektrik direkleri

Vatandaşlarla röportaj

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA(Bingöl),

======================================================

4)MARDİN'DE SURİYE SINIRINDA 80 KİLO PATLAYICI VE PKK SİLAHLARI ELE GEÇİRİLDİ

MARDİN'in merkez Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Suriye'den Türkiye'ye sokulmak istenen 80 kilo patlayıcı ile birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı olan ve Suriye sınırında bulunan Alakuş Köyü'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, uzun namlulu silahlara ait çok sayıda mermi ve Suriye'den Türkiye'ye sokulmak istenen 80 kilo patlayıcı madde ele geçirildi.

Suriye sınırında bulunan Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonda ise daha önceki operasyonlarda tahrip olan bir evde yapılan kazıda 2 otomatik tüfek, bir kanas, bir biksi, bir roketatar, bir pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, fişek, patlayıcı yapımında kullanılan 2 tencere, dürbün, pil, kamera, fotoğraf makinesi, hücum yeleği, teçhizat kemeri ile yüklü miktarda para ele geçirildi.

MARDİN, -

======================================================

5)SIĞINMACILARI TAŞIYACAK TEKNEYİ DENERKEN YAKALANDILAR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine sığınmacıları İstanköy (Kos) adasına geçirmek üzere getirildiği öne sürülen tekne, Bitez koyunda deneme sürüşü yapılırken ele geçirildi, polisi fark eden organizatörlerden 2'si kayıplara karışırken, tekneyi kurtarmak için gelen 6 kişi gözaltına alındı. Dün (cumartesi) sabaha karşı bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Bodrum ilçesindeki Bitez koyunda yaklaşık 60 kaçağı Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) adasına geçirmek üzere hazırlık yapan bir tekneyi takibe aldı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gelen ve Bitez koyu sahiline yanaşan 10 metrelik sürat teknesi ile göçmen kaçakçılığı yapacakları öne sürülen iki organizatör, polisi fark edince kayıplara karıştı.

Sahil güvenlik botunun da destek verdiği sivil polis ekipleri uzaktan takip ettikleri tekneyi bulunduğu yerden götürmek için gelen 6 organizatörü yakalayarak gözaltına alındı. Cumartesi akşam saatlerinde Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 40 yaşındaki M.K. ile 46 yaşındaki T.M.'nin çeşitli yaralama ve göçmen kaçakçılığı suçlarından arandığı ve yakalama kararı olduğu, 16 yaşındaki yaşındaki S.S.'nin hakkında ise kayıp ilanı olduğu ve ailesine bu sabah teslim edildiği belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelere göre sürat teknesinin Kuşadası'ndan getirildiği ve sahibi K.R.N'nin arandığı bildirildi. Gözaltına alınan 6 kişiden üçü ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, sorgulaması devam eden iki kişinin pazartesi günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis göçmen kaçakçılığında kullanılması planlanan tekne ile ilgili alınan ifadelerden yola çıkarak Gümbet ve Bitez mahallesinde operasyonları yoğunlaştırdı.

Bitez koyundan dördüncü kez sığınmacı kaçırılmak istendiğini öne süren bir tekne sahibi, emekli banka memuru 70 yaşındaki Mustafa Gökmen, "Burada güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması gerekir. Polisin operasyonunun ardından başıboş kalan tekne benim ve arkadaşların teknesine çarparak hasara yol açtı. Sahil güvenliğe haber vererek tekneyi gelip almalarını istedik. Bu tekne göçmen kaçakçılığı için dizayn edilmiş. 80 bin TL değerinde olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Görünkü Dökümü

-----------------------:

-Teknenin genel detay görüntüleri,

-Mustafa Gökmen ile röp,

-Teknenin deneme sürüşleri yaparken görüntüsü,

-Sahil güvenliğin gelmesi ve teknenin karaya yanaşmasından görüntü,

-Polislerin tekneye baskın yapması 6 kişiyi göz altına alıp üstlerini aramalarından görüntü,

-Göz altına alınanların araçlara bindirilip götürülmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM Muğla, DHA)

===================================================

6)CHP'Lİ TANRIKULU'NUN BABASI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun önceki akşam geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden babası Fehmi Tanrıkulu, CHP'li milletvekillerinin katılımıyla kılanan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki akşam Diyarbakır'daki evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 79 yaşındaki emekli öğretmen babası Fehmi Tanrıkulu, son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy Mezarlığı'nda Tanrıkulu için düzenlenen cenaze namazına, CHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP'li milletvekilleri Muharrem İnce, Aykut Erdoğdu, Mehmet Tüm, DBP'li Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Başkanı Metin Dinar, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Tanrıkulu'nun cenaze törenine katılan CHP'li heyet, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ile bir süre sohbet etti.

Mezarlık girişinda Sezgin Tanrıkulu tarafından taziyelerin kabul edilmesinin ardından Fehmi Tanrıkulu için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Tanrıkulu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere Kulp İlçesi'nin Ağaçlı Köyü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Cenaze törenine katılanlar

-Tanrıkulu'nun taziyeleri kabul etmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin uğurlanması

-CHP'li heyetin Türkan Elçi ile görüşmeleri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

==================================================

7)100 DOLAR BOZDURANA BALIKÇI ESNAFINDAN 1 KİLO HAMSİ BEDAVA

ANKARA'nın Akyurt İlçesinde balıkçı esnafı Doğan Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına destek amaçlı kampanya başlattı. Arıkan, 100 Dolar ve üzeri döviz bozdurup, makbuzunu gösteren vatandaşa 1 kilo hamsiyi bedava veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, doların 3,5 lirayı bulması üzerine dövizi olan vatandaşların bozdurup, Türk lirasına ve altına yatırım yapmaları yönündeki davetine Akyurtlu balıkçı esnafı Doğan Arıkan da destek verdi. 5 Yıldır Ankara'nın Akyurt ilçesinde esnaflık yapan Arıkan, bu çağrıya sessiz kalmayıp, destek verdiğini belirterek, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için bizim de küçük bir katkımız olsun dedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Dolar'ını ve Euro'sunu bozduran vatandaşımıza bizde hamsi bedava" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Balıkçı röportajı,

Pankartın yakın çekimi,

Balıkçının genel görüntüsü

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHa)-

=======================================================

8)FETÖ'NÜN ÜNİVERSİTEDEKİ PDY KATI REKTÖRLÜK OLUYOR

BURSA'da, FETÖ soruşturması kapsamında kapatıldıktan sonra Bursa Teknik Üniversitesi'ne (BTÜ) kampüs olarak devredilen Orhangazi Üniversitesi'nin 4 bin metrekarelik 'özel katı' rektörlük oluyor. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Anladığımız kadarıyla çok lüks olarak döşenen kat bu yapının bölgesel, belki ülke içinde ve uluslararası organizasyonların yapıldığı, kapalı devre toplantıların gerçekleştirildiği bir mekan. Rektörlük, yardımcıları ve idarecilerin kullanacağı kat olarak düşünüyoruz" dedi.

Bursa'da 2011 yılında Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Orhangazi Üniversitesi'ne FETÖ soruşturması kapsamında geçen Haziran ayında kayyum atandı. Üniversite 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılıp, binaları Milli Emlak'a devredildi. Milli Emlak ise modern bir mimari yapıya sahip olan bu üniversiteyi, kampüs arayan Bursa Teknik Üniversitesi'ne tahsis etti.

ÖZEL ASANSÖRLE ÇIKILAN 'ÖZEL KAT'

Üniversiteyi devralan BTÜ Rektörlüğü, A Blok'un 4'ncü katında bulunan ve iki asansörden birinin sadece özel kartı bulananları çıkardığı özel kat ile karşılaştı. Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kurulan, süit odaları bulunan, toplantı ve dinlenme salonları olan, her tarafı tavandaki mimarı yapıda bulunan desenlerin işlendiği halılar yaptırılan ve terlik ile gezilen kat üniversitede tartışma konusu oldu. Mobilya ve halıların KHK ile kapatılan örgüte yakın şirketlerden sağlandığı belirtilen bu salonda, halen aranmakta olan Bursa imamı Cansu Sarıyıldız'ın, FETÖ'nün Paralel Devlet Yapılanması toplantılarını yaptığı ve yurt içi ve dışından çağrılan kişilerin geldiği toplantılarda, 'Himmet' adı altında işadamlarından yüklü miktarda paralar alındığı öne sürüldü. Gelen kişilerin aileleriyle kalabileceği süit odaların bulunduğu katlarda televizyonların sadece salonlarda olması dikkat çekti.

KATTA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Örgüt içinde çok özel konumda bulunanların alındığı salonun girişinde ise gelenlerin uyması istenen kurallarla ilgili yazı ise şöyle:

Kıymetli misafirlerimiz, öncelikle hoş geldiniz. Sizlerin rahat edebilmesi için;

1- Lütfen odanızın temizlenmesini istediğinizde kartınızı ana giriş güvenlik noktasına bırakarak, odada temizlik istediğinizi söyleyiniz. Temizlikten sonra kartınızı tekrar güvenlik noktasından geri alabilirsiniz.

2-Üniversitemizden ayrılırken odanızın kapısını açık bırakınız.

3- Oda kartınızı üniversitemizden ayrılırken mutlaka ana giriş güvenlik noktasına bırakınız.

4- Güvenlik personelinimiz size sadece sadece güvenlik konusunda ve taksi çağırma konusunda, temizlik personelimiz ise sadece temizlik konusunda yardımcı olabilir.

5-Yemek ve benzeri ihtiyaçlarınızı sorumlu kişiye bildiriniz.

REKTÖR: BÖYLE BİR MEKAN BEKLEMİYORDUK

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, binayı teslim aldıklarında ekstra lüks olarak düşünülmüş böyle bir mekanla karşılacaklarını beklemediklerini söyledi. Rektör Karademir, merdiveni olmayan, sadece tek bir asansör ile özel kart taşıyan kişilerin çıkabildiği bu katın kendilerini şaşırttığını açıkladı. Rektör Prof.Dr. Arif Karademir konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Anladığımız kadarıyla bu yapının bölgesel, ülke içinde, uluslararası organizasyonların yapıldığı, kapalı devre toplantıların gerçekleştiği, muhasebelerin yapıldığı, gelecek seneler veya aylar için yapılan programların masaya yatırıldığı bir mekan olarak icra edilmiş gibi görülüyor. Ayrıca burada ilk giren kişinin, 'Bu grup oldukça kuvvetliymiş. Ben de katılsam faydasını bulurum' gibi bir algı veriliyor insanlara. Kapalı devre bir sistemi bulunan bu kata, merdiven ile çıkış yok. Binada bulunan iki asansörden bir tanesi çıkıyor. Sadece özel kartı bulunanları taşıyor. 'Bu katı nasıl değerlendireceğiz' diye düşündük. Misafirhane olamayacağına göre aralarında Rektörlük, Yardımcılarının da bulunduğu idare katı olarak kullanmayı planlıyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Üniversite ve PDY katından görüntü

-Rektörün açıklamaları

Faruk KAHRAMAN/ BURSA, -

BOYUT 578 MB

========================================================

9)ENGELLİ MİLLİ SPORCU TERMİK SANTRALİ PROTESTO ETMEK İÇİN KOŞTU

BARTIN'da 55 yaşındaki engelli milli sporcu Kemal Özdemir kent merkezinden Amasra ilçesi'ne kadar koşarak yapılması planlanan termik santrali protesto etti.

Amasra ilçesi'ne yapılması planlanan termik santrali protesto etmek isteyen Özdemir, kent merkezinden Amasra ilçesi'ne kadar koştu. 9 yaşında geçirdiği tren kazasında sol kolunu kaybeden ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden engelli milli sporcu Özdemir'e Bartın Platformu üyeleri de destek verdi. Platform üyeleri araçlarıyla Özdemir'i koşununun biteceği yere kadar takip ettiler. Soğuk havada koşusunu sürdüren Özdemir, 11 kilometrelik mesafeyi 45 dakikada tamamladı. Yoldan geçen sürücülerde klakson çalarak Özdemir'e destek verdiler.

Amasra'nın Türkiye'den cennet köşelerinden biri olduğunu belirten Özdemir, "İlçeye termik santral yapılmamasını istiyoruz. Amasra, balığı, salatası tarihi ve doğasıyla 3 binlik yıllık tarihi barındırıyor. Buraya yapılacak santral burayı tamamen bitirecektir. Bende buna dikkat çekmek için kent merkezinden Amasra'ya kadar koştum. İnsanların sağlıklı yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerekir. Amacımız cennetten bir parça olan Amasramızı kurtarmak" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Koşunun başlaması

-Yoldan görüntü

-Koşucu Kemal Öztürk açıklama

Süre: (1.52 DK) Boyut: (58 MB)

HABER-KAMERA: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement