Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)BAKAN PASTIRMA YEDİ, ESNAF ZİYARETİ YAPTIÇevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ziyaretinin ardından Cuma namazını Cumhuriyet meydanındaki Bürüngüz camisinde kıldı.

02.12.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN PASTIRMA YEDİ, ESNAF ZİYARETİ YAPTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ziyaretinin ardından Cuma namazını Cumhuriyet meydanındaki Bürüngüz camisinde kıldı. Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra Kapalı Çarşıya girerek, esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlarla da el sıkışan bakan oradan Pastırması Mehmet Öztürk'ün dükkanına girerek, sögüş pastırma,sucuk ve tulum peyniri ile sıcak pidenin tadına baktı. Özhaseki'ye, memleketinde sucuklu ve pastırmalı pide de ikram edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakan Özhaseki'nin Valilik çıkışı

-Bakan Özhaseki'nin esnafı ziyaret etmesi

-Bakan Özhaseki'nin pastırma yemesi

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 58/64 MB

=========================================================

2)ŞANLIURFA GÖÇ İDARESİ'NDE SURİYELİ KUYRUĞU

ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıklardan kaçarak Şanlıurfa ve ilçelerine sığınan Suriyeli mülteciler, sağlık ve diğer hizmetlerden yararlanabilmeleri için Göç İdaresi Müdürlüğü'nde adres kaydı yapıp, kartlardan almak için yağmur altında uzun kuyruk oluşturdu. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen binlerce Suriyelinin kayıt altına alınmasına yönelik Şanlıurfa Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü'nde verilen biyometrik kart dağıtım devam ediyor. Kişisel bilgiler ve parmak izinin bulunduğu kartlardan almaya gelen Suriyeliler, Türkçe ve Arapça bilen personel tarafından fotoğrafı çekilip, parmak izi alınarak kartlarına sahip oluyor. Günlük bin kişiye cipli kart dağıtıldığı merkezde son günlerde sağlık ve diğer yardım hizmetlerinden yararlanabilmek isteyen Suriyeliler yoğunluk oluşturuyor. Yoğunluğun yaşandığı Göç İdaresi Müdürlüğünün giriş kapısına asılan Türkçe ve Arapça uyarı yazısında ise 'Türk vatandaşların girmesi yasaktır' ibaresi dikkat çekiyor. Yağmur altında çocuklarıyla birlikte uzun kuyruk oluşturan Suriyelilerin zaman zaman sıra yüzünden tartışmaları nedeniyle polisler de müdürlük önünde hazır bekletiliyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Göç İdaresi Müdürlüğünde uzun kuyruk oluşturan Suriyeliler

Merkezde yaşanan yoğunluk

Çocuklarıyla sıraya giren kadınlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 192 MB

===========================================================

3)YURT YANGININDA ÖLEN KIZ ÖĞRENİCİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDILAR

Malatya'da, yangında ölen kız öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişiminde ölen vatandaşlar ve şehitler için gıyabı cenaze namazı kıldılar.Geçtiğimiz gün Adana'na ki kız öğrenci yurdunda çıkan yangından ölen 12 kız öğrenci, 15 Temmuz gecesi Darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar ve PKK terör örgütü tarafından şehit edilen askerler için Malatya Yeni Cami'de Cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılındı.  Cami avlusunda toplanan yüzlerce vatandaş, Hayrın Yolcuları Dernek Başkanı Harun Gezer imamlığında Cenaze namazı kıldırdı. Bazı vatandaşlar kılınan cenaze namazında gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise namaz sonra şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları attı.

Yanarak ölen kız öğrencileri, Şehitler ve Darbe girişiminde yaşamını yitiren vatandaşlar için helallik isteyen Başkan Gezer, okuduğu kuran tilavetinin ardından dua ederek hain saldırıları lanetledi.

Cenaze namazına bazı STK başkanları, çocuk, genç ve yaşlıların da katıldığı gözlendi. Vatandaşlar Kız öğrenci yurdunda yanarak ölen 12 kız öğrencinin sorumlularının cezalandırılmasını ve FETÖ Lideri Fettulah Gülen'in bir an önce Türkiye'ye iade edilmesini istediler. PKK terör örgütüne de tepki gösteren vatandaşlar namaz sonrası sessizce dağıldı.

Mikail PELİT/MALATYA, -

=======================================================

4)8 YAŞINDAKİ TUĞÇE'NİN AMELİYATI İÇİN YARDIM KAMPANYASI

BARTIN'da, karaciğer kanseri 8 yaşındaki Tuğçe Sümürtaş'ın özel hastanede ameliyat olabilmesi için gerekli olan 15 bin TL'nin toplanması amacıyla sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı.

Okulak Mahallesi'nde oturan tekstil işçisi 32 yaşındaki Nejat Sümürtaş ve ev hanımı eşi 29 yaşındaki Hülya Sümürtaş, 1 yıl önce kızları Tuğçe'yi karın ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradan Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen Tuğçe'nin yapılan tetkiklerinde, karaciğerinde 3 santim boyutunda kitle tespit edildi. Annesinin belli aralıklarla Ankara'ya götürerek kontrol ettirdiği Tuğçe'nin en son geçen pazartesi günü yapılan tetkiklerinde kitlenin 3 milim büyüdüğü saptandı ve acil ameliyat kararı alındı. Özel hastane, 25 bin TL olan ameliyat ücretini ailenin yaptığı görüşmeler sonucunda 15 bin TL'ye düşürdü.

Bartın'a dönen Sümürtaş çifti, durumu yakınlarına ve komşularına anlattı. Okulak Mahallesi Muhtarı Nihan Taner ile Demirciler Mahallesi Muhtarı Şeref Lüleci, Tuğçe Sümürtaş için sosyal medya hesaplarında yardım kampanyası başlattı. Dün akşam başlatılan kampanya kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve ameliyat için gerekli olan paranın bir bölümü toplandı.

Akgari ücretle çalıştığını ve kirada oturduklarını söyleyen Nejat Sümürtaş, kızının ameliyatı için gerekli olan baranın bir bölümünün toplandığını söyledi. Destek olan herkese teşekkür eden Nejat Sümürtaş, "Kızımın bu ameliyatı olması gerekiyor. Çünkü kitle büyümüş ve karaciğere baskı yapıyor. Bu yüzden acil alınması gerekiyormuş. Kızım hastalığı yüzünden 1 yıldır okuluna gidemiyor. Hastalığını yenip okuluna gitmesini, normal hayatına dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Aileden detay

-Tuğçe'den detay

-Tuğçe'nin yaptığı resim

-Annenin kızını öpmesi

-Muhtarla röp.

- Baba ile röp.

-Tuğçe ile röp.

Süre: 4.49 Boyut: 153 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=================================================

5)ÇORUM'DA DUYGU DOLU YEMİN TÖRENİ

ÇORUM İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 365'inci kısa dönem erler yemin etti.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem erlerin yemin töreni düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'ndeki törene asker ve ailelerin yanı sıra, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve bürokratlar katıldı. Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı. Daha sonra kısa dönem erler yemin etti.

Yemin töreni sonrası jandarma er Hüseyin Eren, kısa dönem askerler adına konuşma yaptı. Ardından Jandarma Er Murat Akgün "Bayrakö isimli şiiri okudu. Yemin töreninde, birliğe ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan 3 askere de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, bir konuşma yaparak, "Nu mutlu sizlere ki gözü vatan sevisinden başkan hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirmişsiniz. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardırö dedi.

Konuşmaların ardından törene sona ererken, salondaki aileler asker yakınlarıyla buluşturuldu. Duygulu anların yaşandığı buluşma sırasında bazı asker ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Aileleriyle hasret gideren bazı askerler yakınlarına uzun süre sarılarak göz yaşı döktü. Törenin sonunda asker yakınları hatıra fotoğrafı çekindi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kapalı spor salonundan görüntü

Askerlerin yemin töreni

Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ konuşma

Askerlerin aileleriyle buluşması

Detaylar

(SÜRE: 3 DK - BOYUT: 106 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==========================================================

6)BODRUM'DA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLADILAR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan engelliler kendileri için hazırlanan yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle dolu Dünya Engelliler Günü programında doyasıya eğlendi.

Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Bodrum Sağlık Vakfı tarafından Bodrum Kaymakamlığı ile Bodrum Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla ilçede '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' için program hazırlandı. Otogarda bir araya gelen engelliler, Bodrum Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Bando Takımı eşliğinde Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Umurca İlkokulu Engelliler Özel Sınıfı, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğretmen ve öğrencileri ile engelli dernekleri üyeleri katıldı. Engeliler, yol boyunca, 'Sevgi engel tanımaz', 'Siz de engelli dostu olabilirsiniz', 'Unutma sende bir engelli adayısın', 'Önyargı en büyük engeldir', 'Engelliyiz ama engel değiliz', 'Engellerimi aşmak için elimden tutun' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşte engellilere polis ekipleri de eşlik etti. Yollar engellilerin geçişi sırasında kapatıldı. Yürüyüşün ardından meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İskele Meydanı'nda devam eden programa Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Semiz, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer ile çok sayıda okul ve vatandaş katıldı.

RİTİM GÖSTERİSİ SUNDULAR

Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri 'Atatürk Çocukları' adlı şarkılı oyun sergiledi. Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Engelsiz Müzik Atölyesi Alev Karaman eşliğinde ritim ve şarkı gösterisi sundu. Sahnede, 17 yaşındaki cam kemik hastası Niyazi Gök yattığı yerde arkadaşlarına eşlik etti. Ritim gösterisinde diğer engelli öğrenciler arkadaşlarının çaldığı enstrümanlara oyun oynayarak eşlik etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilere karşı olan sorumlulukları bir kere daha hatırlattığını belirten Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Kale, "Herkesin yapabileceği bir şey var. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve yaşam sevincinin arttırılması umuduyla tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Program, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, Okul Aile Birliği, Ege Kültür Rehabilitasyon Merkezi ve Begonvil Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nin İskele Meydanı'ndaki kermesi ile devam etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yürüyüşten görüntü,

-CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın görüntüsü,

-CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen'in görüntüsü,

-Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Kale'nin görüntüsü,

-Etkinlikten görüntü.

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM Muğla, DHA)

===========================================================

7)MANAVGATLI GENÇ 4 GÜNDÜR KAYIP

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde oturan 34 yaşındaki Murat Ünlü'den geçen pazartesi günden beri haber alamayan yakınları kayıp başvurusunda bulundu.

Emek Mahallesi'nde oturan Murat Ünlü, geçen pazartesi günü saat 19.00 sıralarında bir arkadaşıyla birlikte evden ayrıldı. Bir daha Murat Ünal'dan haber alamayan yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Oğlunun hayatında endişe ettiğini belirten anne Hatice Kaya, "Murat evden ayrılırken 'Beş dakikalık bir yere gidip geleceğiz' dedi. Bir daha kendisinden haber alamadık" dedi.Polis, yakınlarının başvurusu üzerine Murat Ünlü'nün bulunması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Murat Ünlü'nün ailesinden görüntü

Röp: Anne Hatice Kaya'nın

Ailenin evden çıkışı

04.52"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

===========================================================

8)MOBİL ASM TIR'I ŞIRNAK'TA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

ŞIRNAK kent merkezinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte düzenlenen operasyonlar sırasında, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve PKK'lıların tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yıkılan Aile Sağlığı Merkezi'nin yerine kente gelen TIR içerisinde mobil olarak sağlık hizmeti vermeye başladı.

PKK'lıların el yapımı patlayıcılarla saldırısı sonucu Bahçelievler mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi binası yıkılırken, vatandaşın mağdur olmaması için Şırnak'ta Mobil Aile Sağlığı Merkezi TIR'ı uygulamaya geçirildi. Mobil ASM TIR'ında görevli Dr. Mucahit Gözlek, her şeye rağmen halkın mağdur olmaması için mobil uygulamaya geçtiklerini belirterek, "Şırnak il merkezinde 8 ay süren sokağa çıkma yasağı ve terör olaylarında bizim de merkez Bahçelievler Mahallesi'nde sağlık ocağımızda ağır tahribatlar oluştu. Bundan dolayı Sağlık Bakanlığı'nın göndermiş olduğu Mobil ASM'de muayene hizmetlerimize, aşı hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hastalarımız buraya alışmaya başladılar. Yavaş yavaş vatandaş gelmeye başladı. Yeni bir hizmet binası yapılana kadar hizmetlerimize buradan devam edeceğiz. İlk başlarda yoğunluk daha azdı. Tabi daha sonra hastalarımızı aramaya başladık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Hasta Muayenesi,

-Dr. Mücahit Gözlek'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

========================================================

9)İRAN'DAN BİTLİS'E TURİZM ATAĞI

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) girişimleri ile başlatılan İran- Bitlis turizm atağı kapsamında turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik İran heyeti, kente geldi. Gelen heyeti esnaf güllerle karşıladı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle İran ile turizm ve ticaretin gelişmesine katkı sunulması için Tatvan'dan 10 kişilik bir ekip 31 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında 4 günlük bir İran seyahati gerçekleştirdi. TATSO heyeti burada turizm, maden, inşaat, tekstil ve gıda sektörü başta olmak üzere birçok alanda görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerin ardından bugün de İran'dan turizm acentelerinin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik İran kafilesi, Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne geldi. İran'dan Bitlis'e başlatılacak olan turizm atağı öncesi kentte bulunan tarihi ve turistik yerleri gezen İran heyeti kentin tarihi ve turistik mekanlarına hayran kaldı.

İran kafilesi ilk olarak Ahlat İlçesi'nde giderek burada tarihi ve turistik mekanları gezdi. Ardından Bitlis Eren Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı Ahlat Meslek Yüksekokuluna geçen heyet burada faaliyet gösteren el sanatları ürünlerinin teşhir salonu gezerek, sergiye sunulan eserleri tek tek inceledi. Daha sonra Ahlat Belediyesi'ni ziyaret eden heyeti Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban, bu tür girişimlerin önemine değinerek girişime öncülük eden TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ve üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ahlat ziyaretinin ardından Tatvan İlçesi'ne gelip burada alışveriş yapan İran heyetini esnaf güllerle karşıladı. İran heyeti ardından belediye tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Tatvan Belediye Başkan Vekili Baki Menteş, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, TATSO yönetim kurulu ve üyelerinin de katıldığı yemekte konuşma yapan Tatvan Belediye Başkan Vekili Baki Menteş, İran heyetini Tatvan'da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Girişimin önemine vurgu yapan Menteş, İran'la yapılacak olan karşılıklı ziyaretlerin hem İran'a hem de Tatvan'a olumlu geri dönüşleri ve katkıları olacağını kaydederek, İran heyeti üyelerine ilçenin tanıtım kitaplarından hediye etti.

TATSO Başkanı Bilal Dağdağan kentte turizm ve ticaretin geliştirilmesi için başlattıkları girişimlerin çok faydalı olduğunu belirterek, amaçlarının durgun olan piyasaya nasıl canlılık kazandırmak olduğunu söyledi. Dağdağan, "Bununla ilgili istişareler yapmak, bir de ambargo kalkan İran'dan ekonomik olarak nasıl faydalanabilir ve karşılıklı nasıl alışveriş yaparız? Bununla ilgili çalışmalar yapmak için girişimlerimiz oldu. Çok şükür bu girişimin meyvelerini almaya başladık. Bu kapsamda İran'dan gelen ilk 30 kişilik turizm ekibini ilimizde misafir ediyoruz. Gelen heyete ilimizdeki tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek bu mekanları yerinde görmelerini sağlıyoruz. İnşallah bu ilk kafilenin ardından İran'dan gerek turizm amaçlı ve gerekse yatırım amaçlı olarak gelecek olan kişi sayısı her geçen gün artacaktır. Dolayısıyla bununda ilimiz, ilçelerimiz ve esnafımızın ekonomisine olumlu katkıları olacaktır. Bu anlamda karşılıklı sık sık ziyaretlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

İran'da gelen heyet üyeleri ise, gördükleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, Bitlis ve ilçelerini gezdikten sonra duydukları hayranlıklarını dile getirdi. Acenteler aracılığıyla bundan sonra İran'dan Bitlis'e daha çok turist getireceklerini ifade eden İran heyeti, gerçekleştirdikleri bu ziyaretin ardından Bitlis-İran arasında ciddi bir turizm atacağı başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Tatvan'a gelen İranlı heyet

-TSO'ya gelişleri

-Yapılan esnaf ziyaretleri

-Esnafın gelen iranlılara çiçek vermesi

-Belediye ziyareti

-Konuşmalardan ve İranlıların gezilerinden detaylar

Fettah YEŞİLYAPRAK/ TATVAN,(Bitlis)--

=========================================================

10)TARİHİ İLÇE SAFRANBOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

KARABÜK'ün tarihi ev ve konaklarıyla ünlü ilçesi Safranbolu, kar yağışı ile beyaza büründü. Osmanlı'dan kalan tarihi mimarisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Safranbolu'da sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kısa süreli yağan kar zeminde tutmadı. Ancak tarihi binaların çatıları bayaz örtüyle kaplandı. Çatıları beyaza bürünen konak, cami ve evler güzel bir görüntü oluşturdu. İlçeye hakim olan Hıdırlık Tepesi ve Kent Müzesi'nin bulunduğu alanda toplanan ziyaretçiler, karla kaplı Safranbolu manzarası eşliğinde fotoğraflar çektirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Çatısı beyaza bürünen tarihi konaklardan detay

Dosya adı: krbsafranboludakaryagisi

Süre: (01.56) Boyutu: (90 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement