Dünya Tiyatroları Trabzon'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dünya Tiyatroları Trabzon'da Buluştu

Dünya Tiyatroları Trabzon\'da Buluştu

Trabzon'da '12'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı.

02.05.2011 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından organize edilen '12'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Kortejde yer alan dev kuklalar Trabzonluların büyük ilgisini çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Trabzon Devlet Tiyatrosu'nca organize edilen 12'nci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bugün gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Türkiye'nin yanı sıra Çin, Özbekistan, İspanya, Macaristan, Rusya, Norveç, Romanya, Ekvador, Hollanda, Endonezya, ABD ve Polonya'dan tiyatro gruplarının oyunlar sergileyeceği festivalin korteji renkli görüntülere sahne oldu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin başta olmak üzere festivalde yer alan Türk ve yabancı tiyatrocuların, ülkelerinin bayraklarıyla katıldığı festival yürüyüşü bando eşliğinde Taksim Alanı'ndan başladı. Kentin en işlek caddelerinden geçerek Atapark'a ulaşan kortejde yer alan dev kuklalar da Trabzonluların büyük ilgisini çekti. Caddelerde dev kuklaların yürüdğünü gören vatandaşlar korteji alkışlarla karşıladı.

Atapark'ta yapılan açılış töreninde konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon'un geçmişten gelen kültür mirasını bugüne kadar en iyi koruyabilmiş illerden biri olduğunu ifade etti. Bilgin, "Trabzon; İstanbul, Ankara ve Adana'dan sonra sürekli ve en kapsamlı tiyatro festivali düzenleyen kentlerimizden birisi. 12 yıldır süren festival kapsamında 167 yabancı grup Trabzon'a gelmiş. Dünyanın dört bin yanından gelen tiyatrocular, bize hayatın fark etmediğimiz yönlerini gösterecekler, daha mutlu, daha barışçıl, daha sevecen olmamız için ayna tutacaklar. Çünkü tiyatro tüm insanlarda ortak bir dilin ve kalbin varlığını ortaya çıkarır. Festivalimiz özellikle şu günlerde Türkiye'de ve dünyada çok da ihtiyaç duyduğumuz barışa, dostluğa, çağdaş düşünceye ve hoş görüye katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlara Trabzon Devlet Tiyatrosu Atapark Haluk Ongan Sahnesi önünde yöresel yemek ikramında bulunuldu. Yabancı tiyatrocular ikram edilen kuymak, lahana sarması, mısır ekmeği ve kaygana gibi yöresel yemekleri büyük bir iştahla yedi. 12'nci Karadeniz Uluslar arası Tiyatro Festivali, 15 Mayıs'a kadar devam edecek. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Tiyatroları Trabzon'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement