Eğitime Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Eğitime Kar Engeli

Eğitime Kar Engeli

Birçok İl ve İlçede Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi.

12.12.2010 22:16  Güncelleme: 23:07

YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar ve Karaman'da da bazı ilçeler ile bu ilçelere bağlı belde ve taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Emirdağ ve Bayat ilçelerine bağlı belde ve köylerdeki okullar ile bu ilçelerde ve İscehisar ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullarda 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini bildirdi.

Karaman'da ise sabah başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerindeki ilk ve orta öğretim dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı Sertavul Geçidi'nde Karaman'ı Mersin'e bağlayan karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, trafik ekipleri de bu yöne giden araçları başka güzergahlara yönlendiriyor.

İNEGÖL´DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR TATİLİ

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı 30 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanması yüzünden taşımalı eğitime yarın (pazartesi) için bir gün ara verildi.

İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, 2 günden beri aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle İnegöl'e bağlı 30 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonucu taşımalı sistem ile İnegöl merkez, diğer köy ve beldelere eğitim için gelen öğrencileri riske atmamak için yolu kapanan köylerdeki öğrencilerin eğitimine bir gün ara verildiğini kaydeden Gencer, kar yağışının devam etmesi ve yolların açılmaması halinde tatilin uzatılacağını belirtti.

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime pazartesi ve salı günü ara verildiği bildirildi.

BALIKESİR'DE KAR TATİLİ

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve rüzgar nedeniyle merkez ile bağlı yerleşim birimlerine elektrik taşıyan büyük direkler devrildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu, halen elektrik verilemeyen köylerde yarın eğitime bir gün ara verildiğini, ancak ilçe merkezinde eğitim yapılacağını bildirdi. Bu arada kar nedeniyle ulaşıma kapanan ilçeye bağlı 20 köy yolununun açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

KONYA'NIN 4 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Konya'nın 4 ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle Beyşehir, Bozkır Derebucak ve Seydişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullara yarın bir günlük ara verildi.

DENİZLİ'DE DE 4 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın (pazartesi) için Denizli'nin Çal, Güney, Baklan, Serinhisar ilçeleri ve köylerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Bu okullarımız salı günü eğitime başlayacak" dedi.

DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitime Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement