ELEKTRİKLİ ARABA TAMİRİ İÇİN İZMİR TAMİRCİ ESNAFINA, İZKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİLECEK - Son Dakika
Güncel

ELEKTRİKLİ ARABA TAMİRİ İÇİN İZMİR TAMİRCİ ESNAFINA, İZKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİLECEK

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın İzmir ziyaretinde, Bornova 3.

08.11.2022 09:54  Güncelleme: 10:08

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın İzmir ziyaretinde, Bornova 3. Sanayi Sitesi'nde İzmir tamirci esnafı ile bir araya geldiğini belirterek, İzmir tamirci esnafın elektrikli araba bakım, onarım ve dönüşümüyle ilgili eğitim ve gerekli desteklerin sağlanması için Bakanımız İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) talimat verdi. Yeni bir merkez oluşturularak ve elektrikli araba tamiri ile ilgili esnafımız geliştirilecek dedi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla 4'üncüsü İzmir'de yapılan '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'nı değerlendirdi. İl başkanlığında düzenlenen toplantıda Sürekli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın İzmir ziyareti kapsamında hayata geçirilen ve müjdesi verilen projeler hakkında bilgi verdi. Çok yoğun ve hareketli bir haftayı geride bıraktıklarını aktaran Sürekli, Bizde her zaman hareketlilik vardır. Çalışmalarımız seçimden sonra başlar ve yeni seçime kadar devam eder. Bu hafta hız kesmeden devam ediyoruz. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarın İzmir'de olacak. İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) mesleki eğitimdeki sektör sorunlarını konuşacak, talepleri alacak, projeleri anlatacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) akademik yıl dönümü açılışını yapacak dedi.

'BAKANLAR İZMİR'E HEYBELERİ DOLU GELDİ'

Bakanların İzmir'e heybeleri dolu bir şekilde geldiğini ve birçok proje getirdiğini dile getiren Sürekli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Kemalpaşa ilçesinde 14 fabrika açılışının yanı sıra 8 fabrikanın temelini attığını söyledi. Bakan Varank'ın, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği'nin tertip ettiği sektör buluşmasına ve İzmir'de yapılan Rüzgar Enerjisi Kongresi'ne katıldığını aktaran Sürekli, rüzgar enerjisinde lider olan İzmir'in liderliğinin daha da pekiştiğini söyledi. İZKA destekleri ile hayata geçirilen 8,5 milyon TL destekle İZTO İZQ Girişimcilik Merkezi, 11,8 milyon TL destekle İEÜ İzmir Teknotest ve 8,6 milyon TL destekle İZTO İZQ İnovasyon Merkezi'nin Bakan Varank tarafından açılışının yapıldığını değinen Sürekli, Muhalefetin 'Fabrika açmıyorsunuz, kapatıyorsunuz' gibi gerçeklerle bağdaşmayan eleştirileri bize komik geliyor. 14 fabrikanın açılışı ve 8 fabrikanın temeli atıldı ve İZKA desteği 3 proje hayata geçirildi ifadelerini kullandı.

İZMİR TAMİRCİ ESNAFI, ELEKTRİKLİ ARABA TAMİRİ İÇİN EĞİTİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Bornova 3. Sanayi Sitesi'nde İzmir tamirci esnafı ile bir araya geldiğini ve taleplerini dinlediğini aktaran Sürekli, Bornova Oto Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlığı'na bir tane elektrikli araba hediye edildiğini aktardı. İzmir tamirci esnafın elektrikli araba bakım, onarım ve dönüşümüyle ilgili eğitim ve gerekli desteklerin sağlanması için Bakan Varank'ın İZKA'ya talimat verdiğine dikkati çeken Sürekli, Tamircilerin gelişimi ile ilgili odaların talepleri cevaplandırılacak. Bakanımız önemli bir müjde verdi. Elektrikli araçlar yaygınlaşıyor. Togg banttan indi. Seneye ülkemizde başta Togg başta olmak üzere elektrikli araçları daha yoğun göreceğiz. Bu bağlamda tamircilik de değişiyor. Yeni bir merkez oluşturularak ve elektrikli araba tamiri ile ilgili esnafımız geliştirilecek açıklamalarında bulundu.

'İZMİR'DE DEVASA BİR KÜLTÜR VE SANAT KOMPLEKSİ AÇILIYOR'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla 4'üncüsü İzmir'de yapılan '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları'nda, 35 milletvekili, 5 Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesini ve genel başkan yardımcısını İzmir'de ağırladıklarını belirten Sürekli, İzmir'de devasa bir kültür ve sanat kompleksi açılıyor. Mart ayında dev bir kültür sanat kompleksi, eski Tekel fabrikalarının bulunduğu alanda açılacak. Müthiş bir atmosfer olacak. İlk etkinliğimiz ise nisan ayında Kültür Yolu Festivali olacak. Yüzlerce program, yüzlerce sanatçı İzmir'de olacak. İzmir sanata, kültüre doyacak. Yerel idareler kültür ve sanattan bahseder. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bakanlığımız, İzmir'e gerçek anlamda kültür ve sanat eserlerini ve etkinliklerini getiren oluşumları ortaya çıkardı. Bakanımız sektör temsilcileri ile çok önemli toplantı yaptı. Çeşme Projesi, yerel belediyelerin engellemesine rağmen tam gaz ilerliyor. STK'lar memnun, Çeşme Projesi'ni bekliyor. Muhalefetin aklı, fikri rantta. Bu devlet projesidir, devletin ve turizmcinin lehine bir projedir. Burada rant İzmirlilerin rantı olacaktır. İzmirlilerin menfaati olacaktır. Turizmde İzmir'i çağ atlatacak projedir diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katıldığı için İzmir'e gelemediğini aktaran Sürekli, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan'ın Birleşmiş Milletler Göç Merkezi'nin üretimde göçün etkileri ile ilgili programında yer aldığını söyledi. Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem nedeniyle kenti ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

ELEKTRİKLİ ARABA TAMİRİ İÇİN İZMİR TAMİRCİ ESNAFINA, İZKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİLECEK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ELEKTRİKLİ ARABA TAMİRİ İÇİN İZMİR TAMİRCİ ESNAFINA, İZKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİLECEK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement