Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Halk Oyunları Kursiyerlerinin Düzenlediği Sıra Gecesi'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Halk Oyunları Kursiyerlerinin Düzenlediği Sıra Gecesi'ne Katıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Halk Oyunları Kursiyerlerinin Düzenlediği Sıra Gecesi\'ne Katıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, halk oyunları kursunda eğitim alan kursiyerlerin düzenlediği 'Sıra Gecesi'ne katıldı. Başkan Özer, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyleyerek, Anadolu Ateşi'ni ilçeye getireceklerini müjdeledi.

13.05.2024 10:03  Güncelleme: 10:06

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, halk oyunları kursunda eğitim alan kursiyerlerin düzenlediği "Sıra Gecesi"ne katıldı. Başkan Özer, en kısa zamanda Anadolu Ateşi'ni ilçeye getireceklerinin müjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.

Esenyurt Belediyesi'nin açtığı halk oyunları kursunda eğitim alan kursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen geceye Başkan Özer, CHP Esenyurt ilçe örgütü, meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Güneydoğu Anadolu yöresine ait halk oyunları gösterisinin sergilendiği gecede, çiğ köfteler yoğrularak kardeşlik halayları çekildi. Halk oyunları ekibiyle birlik ve beraberlik halayında buluşan Başkan Özer, kültür ve sanatın önemine dikkati çekerek, Esenyurt'ta bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Programda yaptığı konuşmada Anadolu Ateşi dans grubunu Esenyurtlularla buluşturacağının müjdesini veren Başkan Özer, şunları söyledi:

"Biz türkülerle ağlamış, türkülerle gülmüşüz, içimizi türkülere dökmüşüz. Böyle bir halkız. Bu ezgiler bu toprağın, suyun, bu insanın sesidir. Bizim doğanın, suyun, ağacın, toprağın, canlıların ritmine ritim tutan, ritim katan bir geleneğimiz var. Onun adı da halk oyunları. Aslında halk dansları vücudun doğayla konuşmasıdır. Halk dansçıları ise doğa dostu olan, doğayla hemhal olan, yüreğinde kir pas olmayan pırıl pırıl insanlardır. Bizim çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren halk danslarına, halk oyunlarına gitmeliler, öğrenmeliler, oynamalılar. Kurslarımıza gelsinler. Biz onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Kurs yerlerimizin ve eğitmenlerimizin sayısını da arttıracağız. Esenyurt'u bir barış ve kardeşlik şehri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da bu tür yerlerden geçiyor. Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli aynı halaya durursa, el ele omuz omuza olursa işte orada Esenyurt'un kimliğini oluşturmuş oluruz, yolumuz açık demektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Halk Oyunları Kursiyerlerinin Düzenlediği Sıra Gecesi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement