9–13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek atölyede Barış Sarhan, Ceyda Aşar ve Ülkü Oktay'ın projeleri, Yeşim Ustaoğlu, Constantine Giannaris ve D.V. DeVincentis'in danışmanlığında geliştirilecek.
İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin gerçekleştirdiği !f & Sundance Senaryo Lab'in bu yılki katılımcıları belli oldu. !f İstanbul'un dünyanın önde gelen bağımsız sinema kurumu Sundance Enstitüsü ile 2011 yılından beri ortaklaşa yürüttüğü !f & Sundance Senaryo Lab'e bu yıl 40'ı aşkın başvuru oldu. Başvuru yapan senaryolar arasından seçilen 3 proje, 9-13 Mayıs tarihlerinde Büyükada'da yapılacak senaryo geliştirme atölyesine katılmaya hak kazandı.
Barış Sarhan'ın yazdığı ve yöneteceği "Cemil Şov", Ceyda Aşar'ın yazdığı "Küçük Bir Hata" ile Ülkü Oktay'ın yazdığı ve yöneteceği "Kendi Aramızda", !f & Sundance Senaryo Lab'in 2014 projeleri olarak seçildi.
Türkiye'den danışmanlık Yeşim Ustaoğlu'da!
Seçilen projeler Büyükada'da yapılacak ve 3 gün boyunca sürecek atölye boyunca, alanında uzman danışmanlar eşliğinde geliştirilecek. Türkiye'den danışmanlığını İz, Güneşe Yolculuk, Bulutları Beklerken, Pandora'nın Kutusu ve Araf filmlerinin ödüllü yönetmeni Yeşim Ustaoğlu'nun yapacağı atölyenin diğer eğitmenleri arasında, From the Edge of the City, One Day in August filmlerinin yönetmeni ve Yunan sinemasının uluslararası alanda tanınan isimlerinden Constantine Giannaris ve 90'ların kült filmi High Fidelity/ Sensiz Olmaz'ın senaristi D.V. DeVincentis bulunuyor.
Tarantino'den Soderbergh'e günümüzün önemli yönetmenleri de bu atölyeden geçti
Ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Redford tarafından kurulan Sundance Senaryo Lab, yeni yeteneklerin orijinal film projeleri geliştirebilecekleri ve önde gelen yazarlar ve yönetmenlerle çalışabilecekleri bir ortam yaratmak amacıyla 1981 yılında başladı. Quentin Tarantino'dan Darren Aronofsky'ye, Steven Soderbergh'den Shirin Neshat ve Paul Thomas Anderson'a günümüzün önde gelen yönetmen ve senaristlerinin sinema tarihine geçen projelerinin ilk adımlarını attıkları Sundance Senaryo Lab, 2011'den beri de !f İstanbul kapsamında Türkiyeli projelere senaryo danışmanlığı imkânı yaratıyor.
!f & Sundance Senaryo Lab 2014 – Atölye Danışmanları
Constantine Giannaris
1959 Atina doğumlu Giannaris, Yunanistan sinemasının uluslararası alanda en ses getirmiş yönetmenlerinden biri. 1976 yılında İngiltere'ye göç ederek üniversite eğitimini önce Keele ardından Birmingham'da tamamlayan Giannaris, ilk filmi 3 Steps to Heaven (1995) ile Cannes Film Festivali'ne kabul edildi. Ardından çektiği From the Edge of the City (Apo tin akri tis polis, 1998) Berlinale dahil bir çok festivalde gösterildi ve Selanik'te En İyi Yönetmen, En İyi Yunan Filmi ve Yunan Eleştirmeler Birliği ödüllerini topladı. One Day in August (2001) Berlin, Şikago, Melbourne ve Selanik film festivallerinin yarışma bölümünde gösterildi ve Selanik'te Eleştirmenler Ödülü'nü kazandı.
D.V. DeVincentis
Oyuncu ve yönetmen D.V. DeVincentis, Evanston, Illinois'da büyüdü. Ödüllü yazar ve yönetmen olan DeVincentis'in senaryosunu yazdığı filmler arasında Grosse Pointe Blank, 90'ların kült yapımlarından High Fidelity/Sensiz Olmaz ve Lay the Favorite/Bahse Var mısın? bulunuyor.
Yeşim Ustaoğlu
1960 Çaykara doğumlu olan Ustaoğlu, Trabzon'da büyüdü. Yıldız Teknik Üniversite'sinde mimarlık okuduktan sonra, gazeteci ve film eleştirmeni olarak çalıştı. İlk filmi İz'in (1994) ardından çektiği ve bir Türk'le Kürt'ün dostluğunu anlatan Güneşe Yolculuk (1999) tüm dünyada ses getirdi. Pandora'nın Kutusu (2008) birçok uluslararası festivalde gösterildi ve San Sebastian Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. Ustaoğlu'nun son filmi Araf (2012), Venedik Film Festivali'nin Orrizonti bölümünde gösterildi.
!f & Sundance Senaryo Lab 2014 – Atölye Katılımcıları
Barış Sarhan
1983'te İstanbul'da doğdu. 2005'te Marmara Üniversitesi Grafik
Tasarım Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Türkiye'nin önde gelen reklam ajanslarında sanat yönetmeni olarak çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışındaki reklam, tasarım yarışmalarında çok sayıda ödül aldı.
2009 yılında kısa film çekmeye başladı. Çektiği ilk film Terlik festivallerde birçok ödül aldı. 2012 yılında New York Üniversitesi'nde sinema yönetmenliği üzerine eğitim aldı. Cemil Şov, yönetmenin ilk uzun metraj projesi.
Ceyda Aşar
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. 2006 yılında "Kadınlar Tuvaleti" isimli ilk öykü kitabı yayımlandı. Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi aldı, on yıl süresince profesyonel olarak oyunculuk yaptıktan sonra oyunculuğu bıraktı ve sinemaya yöneldi. 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Bölümü'nden mezun oldu. 2007 yılında sinema dergisi Empire'ın genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi olarak Milliyet Sanat Dergisi'nde, Radikal Gazetesi'nde, sinemamuzik.com, arkapencere.com sitelerinde sinema yazıları ve eleştiriler kaleme aldı. Halen uzun metraj senaryo, roman ve öykü kitabı çalışmalarını sürdürüyor.
Ülkü Oktay
1980 yılında Ankara'da doğdu. ODTÜ'de mimarlık eğitimi aldıktan sonra Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde yüksek lisans yaptı. Senaryoları yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çeşitli senaryo yarışmalarından ödüller aldı. 2007'de Ankara Sinema Derneği tarafından gerçekleştirilen Kars Öyküleri Kısa Film Senaryo Yarışması'nda, yazmış olduğu "Zilo" adlı senaryosu, seçici kurul, Zeki Demirkubuz, Önder Çakar ve Ümit Ünal tarafından ilk beş senaryodan biri oldu. 2010 yılında "Kars Öyküleri" ismiyle tamamlanan film, prömiyerini Uluslararası Rotterdam Film Festivali'nde yaptı. TV dizisi Leyla ile Mecnun ve Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı uzun filminde Onur Ünlü'nün yardımcı yönetmenliğini yapan Oktay şu anda Zeki Demirkubuz'un son projesinde yardımcı yönetmen olarak çalışıyor.
Son Dakika › Güncel › !f&Sundance Senaryo Lab'in 2014 Yetenekleri Belli Oldu! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?