Gebze'de İlk kez hafızlık İcazet Töreni - Son Dakika
Güncel

Gebze'de İlk kez hafızlık İcazet Töreni

Gebze\'de İlk kez hafızlık İcazet Töreni

Kuran Ayında Gebze'de, Ünlü Hafızların katılımıyla Kuran ziyafeti ..

18.07.2012 23:42  Güncelleme: 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Başta ünlü hafızlardan hafız Yusuf Gebzeli'nin memleketi olan ve Çoban Mustafapaşa medresesinde bir çok ilim adamının ders verdiği Gebze bölgesi ilk kez Hafızlık icazet törenine ev sahipliği yapacak. Gebze Müftülüğü'ne bağlı Beylikbağı Kuran Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 9 Hafıza icazet verilecek.

KAPALI SPOR SALONU'NDA KURAN ZİYAFETİ

22 Temmuz Pazar günü kapalı Spor salonu tarihi bir ana ev sahipliği yapacak. Gebze Müftülüğüne bağlı Beylikbağı Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 9 Hafızın icazet töreni gerçekleşecek. Hafızlar, hafızlık icazet töreni dolayısıyla Türkiye'nin ünlü hafızlarından kuran ziyafeti gerçekleşecek. Törene diyanet işleri başkanlığı eğitim hizmetleri Genel müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş'da katılarak bir konuşma yapacak.

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve Gebze Müftüsü R.Şükrü Balkan'da birer konuşma yapacak. Türkiye'nin tanınmış hafızlarından 2007 Dünya Kuran okuma birincisi hafız Hızır Özkök, 2008 Dünya Kuran Okuma ikincisi Hafız Abdurrahman Bozan ve Hafız Ahmet Kayacı, Kapalı Spor salonuna gelip hafızlık icazet törenine katılanlara Kuran okuyarak, Kuran ziyafeti sunacaklar.

ÇAY TV CANLI YAYINLAYACAK

Gebze'de ilk kez gerçekleşecek hafızlık icazet töreni ve Kuran ziyafeti 22 Temmuz Pazar günü saat 14.00-17.00 arasında kapalı spor salonunda gerçekleşecek ve uydudan Tüm dünyaya yayın yapan Çay TV tarafından canlı olarak yayınlanacak. Hafız Yusuf Gebzeli gibi tanınmış hafızların yetiştiği Çoban Mustafapaşa Medresesinde Molla Gürani gibi müderrislerin ders verdiği Gebze bölgesinde ilk kez gerçekleşecek hafızlık icazet töreninin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

GELECEĞİN GEBZELİ ÜNLÜ KURRA HAFIZLARI

Gebze Beylikbağı Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini kısa sürede başarıyla tamamlayarak icazet almaya hak kazanan ünlü Kurra hafızlarımızın isimleri şöyle:

Zekeriyya Kurt(Giresun)

Hamza Aydemir (Kars)

Fatih bayram(Bayburt)

Sebahattin acar (Sinop)

Burak Bayraktar (Trabzon)

Ömer Sami( Erzurum)

Hasan Ali Kurt (Erzurum)

Osman Taşel (Trabzon)

Abdülkadir Aman (Düzce)

HAFIZ YUSUF GEBZELİ KİMDİR?

Soyadını Gebze'den alan ve ilk eğitimini Gebze Mustafapaşa Kuruan kursun'da yapan,Türkiye'nin ünlü kurra hafızlarndan Hafız Yusuf Gebzeli ve İsmail Biçer, 1998 yılında trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi.

Kazayla ilgili haberi sizlerle paylaşıyoruz:

Türkiye'nin ünlü hafızlarından İsmail Biçer ve Yusuf Gebzeli, Bandırma yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, İstanbul'dan, Bandırma'ya gitmekte olan Yusuf Gebzeli yönetimindeki 34 UL 946 plakalı özel…

Türkiye'nin ünlü hafızlarından İsmail Biçer ve Yusuf Gebzeli, Bandırma yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

İstanbul'dan, Bandırma'ya gitmekte olan Yusuf Gebzeli yönetimindeki 34 UL 946 plakalı özel oto, Bandırma girişinde, önündeki mahkum taşıyan aracı solladıktan sonra, karşı yönden gelen ve Bursa istikametine gitmekte olan Remzi Karaya yönetimindeki 16 K 7794 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, hafız İsmail Biçer ve Yusuf Gebzeli hayatlarını kaybederken, hafız Amir Ateş ve Fevzi Mısırlı ağır şekilde yaralanmışlardı.

Resim: Gebze Beylikbağı Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan genç hafızlar toplu halde.

Resim: Beylikbağı Kuran Kursu'nun genel görünümü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze'de İlk kez hafızlık İcazet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement