GENKÖK Merkezi'nden Vali Düzgün'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

GENKÖK Merkezi'nden Vali Düzgün'e Teşekkür Ziyareti

GENKÖK Merkezi\'nden Vali Düzgün\'e Teşekkür Ziyareti

Vali Düzgün, Erciyes Üniveristesinin her geçen yıl yeni bir bilimsel araştırma merkezine kavuştugunu ifade etti.

05.12.2015 14:37  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi GENOM ve Kök Hücre Merkezi yöneticileri ve bilim insanları ülkemiz için çok önemli bir proje niteliği taşıyan Kordon Kanı ve Doku Bankası projesine ORAN 'ın desteklerinden dolayı Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün'e  teşekkür ziyaretinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya EREN Genom ve Kök Hücre Merkezinde kurulması planlanan BİOBANK için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nca yaklaşık  3.5 Milyon TL tutarında destek verileceğini ifade eden Vali Düzgün, BİOBANK ile Kayseri'nin sağlık alanında önemli bir yatırımı gerçekleştireceğinin altını çizerek, Türkiye'nin ve Kayseri'nin gururu olan bilim merkezlerinin faaliyetlerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Düzgün, GENKÖK Merkezi'nin çalışmalarını önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini dile getirerek, bilim dünyası adına önemli çalışmaların gerçekleştirildiği merkezin herkes için gurur kaynağı olduğunu ve gelecekte de çok daha önemli işlere imza atacağına inandığını ifade etti.

-      "HARVARD ÜNİVERSİTESİ VE YENİ AZİZ SANCARLAR" VURGUSU

Genom ve Kök Hücre (GENKÖK) Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul, Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Çetin, GENKÖK Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen ve Genel Sekreter Nükleer Fizik Yüksek Mühendisi Bilge Pınarbaşı'nin hazır bulunduğu ziyarette, Merkez Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul ağırlıklı olarak genetik ve kök hücre alanında faaliyette bulunan GENKÖK bünyesinde BİOBANK'ın kurulacak olmasının Türkiye ve Kayseri adına çok önemli bir gelişme olarak tanımlayarak kendileri için çok kıymetli  olan bu  desteğin saglanmasından  dolayı ORAN Yönetim Kuruluna   teşekkür ettiklerini söyledi.

Özkul, GENKÖK'ün aynı çatı altında yaşam bilimleri alanında 13 farklı bölümü bünyesinde barındırarak Türkiye'nin en büyük araştırma merkezi konumunda olduğunu, BİOBANK'ın kurulması ile de Türkiye'de bir ilkin gerçekleşmiş olacağını anlattı.

Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Birimi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Çetin ise BIOBANK ile Türkiye'de bilim adına adeta "çığır" denebilecek bir çalışmanın başlatıldığını kaydetti.

"BİOBANK ile Harvard'ı Kayseri'ye getirdik" diyen Çetin, 2015 Nobel Kimya Ödülünü alan Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Artık bizde gençlerimize 'Birer Aziz Sancar olabileceksiniz' diyebileceğiz. Çünkü bilim insanlarımiz GENOM ve Kök Hücre Merkezi'nin laboratuar imkanları ile  teknik alt yapı desteği ile   çalışmalarını rahatlıkla yürütebilecekler.  BİOBANK ile bu eksikliğimizi de gidermiş olacağız. Merkezimiz alanında çok önemli bir merkez.  Bir anlamda BİOBANK ile Harvard'ın imkanlarını  Kayseri'ye getirdik. Biz de gençlerimize, 'Türk Bilim camiasının gururu  Aziz Sancar gibi hepiniz bir Nobel adayı  olabilirsiniz diyebileceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GENKÖK Merkezi'nden Vali Düzgün'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement