Gözaltına Alınan 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Gözaltına Alınan 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İzmir merkezli polis baskınlarıyla gözaltına alınan 22 kişi, emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

26.07.2015 13:03

İzmir merkezli polis baskınlarıyla gözaltına alınan 22 kişi, emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 22 kişiye yönelik polis baskınında, İzmir merkez olmak üzere Sivas, Gümüşhane, Kütahya, Çanakkale, Aydın, Denizli ve Muğla'da geçtiğimiz Cuma günü 13 kişiye ait 14 adreste arama ve el koyma işlemi yapıldı. Aramalarda bilgisayar, kitap, bloknot gibi malzemelere el konuldu. Gözaltına alınan 22 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade alma işlemi tamamlandı. 22 kişi, sabahın erken saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

"NİÇİN BURADA OLDUKLARININ ÇOK FARKINDA DEĞİLLER"

Gözaltına alınanlar arasında müvekkilleri bulunan avukat İbrahim Çankaya, operasyonun keyfi ve algı amaçlı olduğunu savunarak, "Müvekkiller de niçin burada olduklarının çok farkında değildir. Davet edilip ifadeleri alınmaları mümkünken sabah bir operasyonla, yine maalesef böyle bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Farklı mesleklerden insanlar var, örgüte finans sağlamakla suçlanıyorlar. Dayanak yok, dosyada delil yok. Neticeyi hep birlikte göreceğiz. Müvekkillerimizle görüştük, hukuki zeminde ifade vereceğiz. Bu dosyanın da boş olduğu görülecek, kamuoyu da buna inşallah şahitlik edecek. Alıştığımız bir operasyon formatında yürüyor. Herkes ne olacağını biliyor, neticesini kestiriyor" dedi.

"BİRBİRLERİNİ BİLE TANIMIYORLAR"

İnsanların terörle suçlanması için önce bir örgüt olması gerektiğini ifade eden Çankaya, şunları söyledi: "Örgüt olmasının şartları malum, yasalarda belirtiliyor. Artık hukukun uygulanmadığını gördüğümüz için tanımını yapmaktan da bir fayda göremeyeceğimiz için yapmıyoruz. Örgüt olmak şiddeti gerektirir, birlikteliği gerektirir ama maalesef bu insanlar, içeride birbirlerini bile tanımıyorlar ama hepsi örgütle suçlanıyorlar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözaltına Alınan 22 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement