Gündem / 24 Haziran 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 24 Haziran 2014

Gündem / 24 Haziran 2014

ANADOLU AJANSI.

24.06.2014 09:04

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orta Afrika Cumhuriyeti geçiş dönemi Başbakanı Andre N'Zapayeke ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/11.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Moğolistan'da

Çiçek, beraberindeki heyetle Moğolistan Parlamentosunu ziyaret edecek, mevkidaşı Zadaakhu Enkhbold ile görüşecek.

Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiayigiin Elbegdorj ve Başbakan Noroviin Altanghuyag ile bir araya gelecek Çiçek, Türkiye ve Moğolistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 45. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyona katılacak.

(Ulan Batur) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakırlı anneleri AK Parti Genel Merkezinde kabul edecek, AB Büyükelçileri ile Ankara Palasta yemeğe katılacak, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyelerini Resmi Konut'ta ayrı ayrı kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Orta Afrika Cumhuriyeti geçiş dönemi Başbakanı Andre N'Zapayeke ile Resmi Konut'ta görüşecek.

(Ankara/13.00/14.00/17.00/18.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.30/13.30/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Musul/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Romanya'ya gidecek.

Atalay, Başkent Bükreş'te Türk Şehitliğini ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret edecek, Büyükelçilik Rezidansında onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Ankara/14.00/Bükreş/16.45/17.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İlci Oteldeki Uluslararası Tıbb-ı Nebevi Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'u kabul edecek, Hırvatistan milli günü dolayısıyla verilen resepsiyona katılacak, DP World Yarımca Konteyner Terminalinin açılışı dolayısıyla düzenlenen yemekte yer alacak.

(Ankara/10.15/12.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4-  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOBİ'lerde Kurumsallaşma ve Markalaşma Çalıştayı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, veda ziyaretinde bulunan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Muhafazakar Parti Milletvekili Geoffrey Clifton-Brown ile görüşecek, Avrupa Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen konferansa katılacak, Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek, Türkiye Büyükelçiliği rezidansındaki veda resepsiyonunda bulunacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM'den

Genel Kurul'da, Anayasa Mahkemesinin Balyoz davasıyla ilgili kararıyla tahliye olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, yemin edecek. Ardından yasa dışı dinlemeler ile bilişim ve internet sektörünün sorunlarını araştıran komisyonların raporları görüşülecek.

(15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, taşeron ve madenlerde çalışanlarla ilgili düzenlemelerin de yer aldığı "Torba Yasa Tasarısı"nın görüşmeleri devam edecek.

(14.30)

- Adalet Komisyonu, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Tasarısı'nı ele alacak.

(15.30)

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile zeytinciliğin Islahına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

(15.30)

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasını öngören kanun tasarısı için toplanacak.

(18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İsrail'in, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldığı iddiasının ardından başlattığı gözaltı operasyonlarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararı açıklanacak.

(Ankara/14.00)

2- İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Brezilya'da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nın 13. gününde, D Grubu'nda İtalya- Uruguay ve Kosta Rika-İngiltere, C Grubu'nda Japonya- Kolombiya ve Yunanistan- Fildişi Sahili maçları yapılacak.

(Natal/Belo Horizonte/19.00/Cuiaba/Fortaleza/23.00)

2- Beşiktaş Futbol Takımı, 2014-2015 sezonu hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesislerinde yapacağı antrenmanla başlayacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 24 Haziran 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement