Gündem Özeti / 10 Eylül 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 10 Eylül 2013

Gündem Özeti / 10 Eylül 2013

ANADOLU AJANSI

10.09.2013 00:04

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa'nın başkenti Paris'te Aileden Sorumlu Delege Bakan Dominique Bertinotti ile görüşecek.

- Paris'te yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek Şahin, Türk Büyükelçiliği'nde onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Litvanya'ya gidecek.

Bağış, Litvanya'nın AB Dönem Başkanlığı dolayısılla Türkiye'nin Vilnius Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Tanini Trio Konseri ve Resepsiyonu'na katılacak.

- Büyükelçi Akın Algan,  Bağış onuruna akşam yemeği verecek.  (İstanbul/11.00)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Asya-Pasifik Perakendeci Birlikleri Kongresi'nin basın toplantısına katılacak. (İstanbul/11.00)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Shell 90. Yılı Enerji, Su ve Gıda Forumu"na iştirak edecek. (İstanbul/09.00)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ukrayna Kültür Bakanı Leonid Novohatko onuruna Devlet Konukevinde verilecek öğle yemeğinde bulunacak.

- "Kelebeğin Rüyası" filminin ekibini makamında kabul edecek Çelik, Devlet Opera ve Balesi'ndeki "Ukrayna Kültür Günleri"nin açılış törenine katılacak. (Ankara/13.30/16.00/20.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nevşehir ve Kırşehir'de ziyaretlerde bulunacak, programlara katılacak ve toplu temel atma törenlerine iştirak edecek. (Nevşehir/09.00/14.30/ Kırşehir/16.00/19.00)

7- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Kahire'de, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüşecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri takip ediliyor. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Damir Maryanoviç ile Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rabia Bozkurt, Türkçe'nin kantondaki ilk ve orta dereceli okullarda "zorunlu seçmeli" ders olarak okutulmasını öngören protokolü imzalayacak.

4- Kenya Devlet Başkan Yardımcısı William Ruto, insanlığa karşı suç işlemekten Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

5- Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu'nun Viyana'da devam eden olağan toplantısında İran ve Suriye'nin nükleer programlarındaki son gelişmeler ele alınacak.

EKONOMİ

1- Hazine Müsteşarlığı, 2 yıl ve 10 yıl vadeli (3612 gün), 2 ayrı devlet tahvilinin yeniden ihracı ihalesini gerçekleştirecek. (Ankara)

2- TÜİK, 2. çeyreğe ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verilerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

3- Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı, Wow Kongre Merkezi'nde devam ediyor. (İstanbul/ 09.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 8. maçında, grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşmada deplasmanda Romanya ile karşılaşacak. (Bükreş/21.00)

2- A Milli Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselebilmek için Almanya'da, Belarus ile play-off maçı yapacak. (Halle/18.00)

3- Ümit Milli Futbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 7. Grup'taki üçüncü maçında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda İsveç ile karşılaşacak. (İstanbul/19.00)

4- Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin genel kurulunun son gününde başkanlık seçimi yapılacak. (Buenos Aires)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 10 Eylül 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement