HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil ilan edilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP'li Kerestecioğlu, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'le birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil olması için Meclis'e kanun teklifinde bulunduklarını söyledi.
KERESTECİOĞLU: BU KARAR TÜRKİYELİ KADINLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAK
HDP'li Kerestecioğlu; Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Moldova gibi ülkelerde genel tatil günü olarak ilan edildiğini ve böylece kadınların sorunlarının rahatlıkla dile getirildiğini bildirdi. HDP'li Kerestecioğlu, Teklif ile Türkiye'de kadın örgütlerinin ve emekçi kadınların yıllardır talebi olan 8 Mart'ın TBMM tarafından 'Dünya Kadınlar Günü' adıyla tatil günü olarak ilan edilmesi büyük önem taşımaktadır. Kadınların yıllardır süren mücadelelerine saygı ve destek anlamına gelecek bu karar Türkiyeli tüm kadınlar için çok önemli bir kazanım olacaktır diye konuştu.
"ASIL ÖNCELİĞİMİZ KADINLARIN O GÜN TATİL YAPMALARI"
HDP İstanbul Milletvekili Meral Danış Beştaş ise kadına yönelik artan şiddetin sorumlusu olarak iktidarı gösterip şunları söyledi Kadına yönelik şiddetin bu kadar artması yaygınlaşması iktidardaki partinin kadına bakış açısıyla doğrudan ilgilidir. Önerimizin amacı erkekleri bir gün daha rahat ettirmek, evde oturmaları, kadınların çalışması değil. Asıl önceliğimiz kadınların o gün tatil yapmaları, alanlara çıkmaları ve gerçekten bu konuda bundan yararlanmalarıdır. Asıl amacımız kadınlar. Nasıl 1 Mayıs işçilerin tatil günüyse 8 Mart'ta kadın mücadelesinin neticesidir
Son Dakika › Güncel › HDP'den 'Kadınlar Günü Tatil Olsun' Önerisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (11)